Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic S-52 i DVD Audio, radzi sobie?

lexus

Rekomendowane odpowiedzi

Chcąc posłuchać w domu płyty z nagraną muzyką w DTS zauważyłem, że moje 2 modele dość podstawowwych DVD po prostu ich nie odtwarzają.

Chcę kupić model z dekoderem DTS i Dolby Digital 5.1 w DVD Audio, przy Panasonicu model S-52 ma dopiero tą funkcję. Stąd moje pytanie czy ktoś może odtwarzał na tym modelu płyty AUDIO z muzyką w DTS albo DD? Czy odtworzy płyty CD z muzyką w DTS 5.1 albo DD 5.1 czy tylko DVD Audio w tych formatach?

Zastanawiam się jeszcze nad Pioneerem DV - 696, ale jest droższy.

Bardzo proszę o porady.

https://www.audiostereo.pl/topic/29922-panasonic-s-52-i-dvd-audio-radzi-sobie/

do lexus

>moje 2 modele dość podstawowwych

>DVD po prostu ich nie odtwarzają.

to dosyć dziwne bo płytę DTS-CD jesli o takiej myślisz odtwarza 99% odtwarzaczy dvd a i także zwykłe odtwarzacze CD podłączone cyfrowo do amplitunera z dekoderami,

>Chcę kupić model z dekoderem DTS i Dolby Digital 5.1 w DVD Audio

wiesz o czym piszesz ? DVD-Audio nie ma nic wspólnego ani z DD ani z DTS, są to zupełnie różne formaty

>Czy odtworzy płyty CD z muzyką w DTS 5.1 albo DD 5.1

99% odtwarzaczy odtworzy, jesteś pewien że masz płyty DTS-CD ? lub DD-CD ?

>czy tylko DVD Audio w tych

>formatach?

nie ma płyt DVD-audio w tych formatach !!! DVD-audio to dvd-audio a dts to dts, może ew. na płycie dvd-audio pojawić się dodatkowa ścieżka zapisana w DTS lub DD ale to taka sama ścieżka jak na płycie dvd-video

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.