Skocz do zawartości
IGNORED

kolejny posiadacz CambridgeAudio D 500SE

NADek

Rekomendowane odpowiedzi

Ale czy szczęśliwy? Kupiłem go z braku funduszy na lepszy, a marzy mi się Musical Fidelity A3. Może dożyje czasów, kiedy będzie w moim zasięgu:) jak na razie wygrzewam go wiec nie pisze nic na razie o jakości.

Pozdr.

D500 nie lubiłem. Natomiast SE nie jest chyba taki zły w budżetówce ?

Ja go słuchałem i zmiana na korzyść w stos. do starszego modelu jest oczywista.

Ciekaw jednak jestem Twojej tu opinii.

To też kwestia poziomu doświadczenia (osłuchania) i oczekiwań, prawda ?

Myślę, że przed zakupem odsłuchiwałeś inne cd, a jednak wybrałeś ten ; ))

Pociesz sie, że ja też chciałbym mieć lepszy, np. Audio Neta, czy Classe, hehe. Najlepiej od razu ze wzmakiem ; )))

/Jeśli masz(?) już teraz poważne rozterki/wątpliwości, to po co go kupowałeś ?

Pozdr.

No właśnie - kupił "przed chwilą" a już smrodzi, że mu coś nie pasuje w tym cd-ku...

Coś widzę, że zachorowałeś na maxa. Idź do "lecznicy" (salonu) po nowy lek (cd-ek)

oj nie smrodze, tylko ten CDek jest troche zasłaby do mojego sprzętu, a jest nim NAD 317 i Paradigm Monitor 9v2. Kupiłem go bo juz nie miałem siły słuchac na moim CD techniksie ktorego miałem zamiennie z discmanem sony;)

Pozdr.

"za słaby"

Co to znaczy? Uważam, że to dobry cedek. Mój trochę marudzi jeśli chodzi o odtwarzanie wszystkich płyt (oryginałów, o cd-r nawet nie wspomnę), ale nie jest taki zły. Daj mu trochę czasu. Po tygodniu możesz zmienić zdanie.

To co piszą na naklejce na obudowie to prawda. Ja też kręciłem z początku nosem, ale podobnie jak ty przesiadłem się z Technicsa i podobnie jak ty nie miałem kasy na lepszy. Teraz kupno nowego cedeka jest odsunięte w czasie i to daleko. Pracuję nad pozostałymi elementami, a cedek jeszcze długo bedzie dawał mi radochę.

Do jednego tylko nie mogę się przyzwyczaić: nie mogę zobaczyć ile zostało do końca utworu. To jednak przydatna funkcja, a minimalizm w tej kwestii nie jest najlepszym pomysłem.

Jeśli NAD jest sprawny i nie masz kasy na nowe urządzenie, to pomyśl o jego tuningu. Poprawianego przez QAudio NAD-a 512 ma jozwa maryn. Ja również tuningowałem u Kuleszy CD (podstawowy Technisc SL-PG3) z zaskakującym efektem. Druga zacna firma polecana na tym forum to Garmin.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.