Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki to typ wkładki audio technica?

dagr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio kupiłem swój pierwszy gramofon i podczas transportu ułamała mi sę igła. I teraz nie wiem jaką mam dokupić ponieważ nie wiem jaki typ wkładki posiadam. Wiem tylko że jest ona audio technica (bo jest to na niej napisane- a dokładniej na tym plastiku od igły) ale nic poza tym. Znalazłem na allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zdjęcia podobnej wkładki, i teraz pytanie czy jeżeli moja jest z wyglądu taka sama to taki sam typ wkładki posiadam jak ta z allegro, i pytanie drugie jeżeli nie koniecznie musi ona być taka sama to jak sprawdzić jaką ja posiadam (na wkładce napisane jest tylko "made in japan" i pod spodem "150") ?? Bardzo dziękuje za porady

Ukryta Zawartość

witam.

1- zaczynanie od samego gramofonu jest niemadre, bo niby jak masz ocenic czy dana wkladka czy gramofon ci pasuje, nie slyszac jak gra.

2- zamiesc zdjecie swojej wkladki, to powiemy ci co masz i gdzie masz kupic igle.

3- zamienniki do at kupisz u tego goscia:

Ukryta Zawartość

4- proponuje kupic ci nowa wkladke, zamiast bawic sie w wymiane igly. np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

5- przeczytaj uwaznie to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,przyda ci sie przy wymianie igly czy wkladki.

pzdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wizualnie sa takie same AT 70/71/72.

W zalezności m.in od igły moga mieć lekko zmodyfikowane brzmienia. Jezeli igły to szukaj z indeksem E AT71/72 Zielona, lub niebieska .Eliptyczne.

Całkiem ładnie lekko przestrzenie grająca standartowa wkładka .Na początek winylowej drogi może być .Jak wystartujesz z górnej pólki to przygoda sie szbko skonczy i pozostanie tylko szukanie płyt. Nowe dość drogie . a używki w bdb stanie są . Do starych winyli trochę szkoda wkładek za 1o...K Pln. Bo igly w nich sa rzadko wymienne , jezeli to u producenta za cene 80% nowej

>>>Pi_etro

Dzięki za uznanie.Ale szczerze się przyznam że gustuje tylko w 'budżetowych "produktach.

Po primo. wynika to z zasobności wlasnego portfela i mozliwości wzbogacania zbioru.

Secundo.Podejście do tematu w kontekście czasu złotej ery winyla.Były plyty -były wkladki.I było to dla mas.O bardziej lub mniej zasobnym portfelu. Poza tym lubię dobre stare wyroby gdy świętowały swój triumf.Dzisiejsze -pioruńsko drogie z wkalkulowanym w cenę PR-em. i koniecznymi dodatkami MC już sa poza włanym uzasadnionym zasięgiem.Zmieniac wkladke= zmieniać całość audio w domu.a uszu się nie zmienia;-((.

Dzieki bardzo za podpowiedzi ale (zawsze musi być ale:)) gdzie można dostać igły do mojej wkładki bo szukałem tych co mi podał conri i znależć nie moge więc prosiłbym ludzi dobrej woli o jakieś konkretne linki (niechcąc jednoczesnie nadużywać waszej życzliwości:)) a tak poza tym DOBRE FORUM - DLA LUDZI Z PASJĄ - NIEWIELU JUŻ TAKICH POZOSTAŁO:((

jeszcze jedno pytanko z mojej strony : czy igły ze sklepu

Ukryta Zawartość

o nr katalogowym :89031,89032,89033 beda pasowaly do mojej wkładki i jeżeli tak to która z nich jest najlepsza??

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Witam!

Mam jedno pytanie dotyczące wkładki,a właściwie igły AudioTechnica.

Posiadam wkładkę AT 70 i chciałbym kupić do niej igłę.

Dzięki Wam wiem już jakich modeli szukać. W sklepie north.pl są dwie pasujące pozycje:

1) 89033 89033 10165 IGLA GRAMOFONOWA 40.25 i zamiennik ATN72E 10164 IGLA (PFEIFFER) w tej samej cenie.

Zakup, której z igieł Doradzacie ?

Czy na allegro, bądź w Poznaniu znajdę kogoś kto sprzedaje owe modele taniej?

Pozdrawiam,

cineksa

Ukryta Zawartość

post-14489-100000941 1170308001_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.