Skocz do zawartości
IGNORED

Azur 640A vs. 640A v2 Porównywał ktoś???

goliatpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Przymierzam się do zakupu Azura 640v2, (CD+WZMACNIACZ) zastanawiwm się, czy zmiany jakie zostały w nim dokonane między wersją pierwszą są odczuwalne? (oprócz ceny:) Sprzęt jaki miałem poprzednio to legendarna 500 cambridga, wersje SE, do tego Kolumienki Audio Academy Hyperion 1, teraz przymierzam się do Hyperionów 3S. Niestet nie słuchałem modeli Azur, a podobno grają inaczej niż 500-ki. Jeśli miał ktoś z tymi klockami do czynienia niech coś maźnie... Dzięki i Pozdrawiam! Rafał.

mam w domu A500 i Azur640A V2

niebo a ziemia wedlug mnie na korzysc Azura :)

V2 ma w papierach wieksza moc i napewno toroid w srodku (widac) oraz obsluge incognito i jakis innych technologi (interaktywny dom wiesz ze mozesz podlaczyc wszystko razem i jednym pilotem np. tv wzmak lodowka pralka itp)

co do cd to wszyscy mowia ze miedzy V2 i V1 jest mocna slyszalna roznica na korzysc V2 wiec lepiej V2 brac

ogolnie to podczas kupna (pazdziernik) gadalem z znajomymi ze sklepu i mowili ze nie ma juz V1 wiec nowe zawsze powinny byc V2 chyba ze jakies odlezyny sklepowe albo allegro

Dzięki Canti za info, mam niedyskretne pytanko, ile dałeś za A 640v2? Ja mam możliwość kupienia po 1200zł za klocek nówki z polską gwarancją, to chyba atrakcyjna cenka, nie? :))

raczej atrakcyjna :) i to bardzo

mieszkam w poznaniu i kupilem swoje iq3 w korisie ale poniewaz nie mieli tam azura na stanie to sie przeszedlem do innych sklepow

na garbarach jakis sklep nie ma i oczywiscie cena 2kafle bez dyskusji

potem audiomedia

ignorancja wiala w moja strone ze hej najpierw szefo madry walnal cene 2,1kafla ale po chwili inny koles zobaczyl ze cena normalna to 2000u drystrybutora no to sie troche zmieszal i powiedzial ze da za 1900

to moja trzecia przygoda w tym sklepie i dalem sobie slowo ze w zyciu tam moja noga nie stanie

obsluga tragiczna jak nie ma sie fury kasy to traktuja cie jak szmate

maja najwiekszy sklep w poznaniu i czuja sie jak burżuje gardze nimi naprawde

olalem moczem i poszedlem do korisu

a tam odgornie 1850 a wytargowalem 1750 :D 2 dni czekania i juz byl moj :)

z tego co widzialem to V1 pozbywaja sie po takiej cenie jaka podales :)

testowałem ca A500 na kolumnach DALI concept 2 niestety takie polaczenie dawało niemiłosiernie duzo wysokich tonów przez co średnica była kompletnie zalana, niesłyszalna i nie miało to w ogole racji bytu, mam mozliwosc kupienia Azur 640A tylko czy efekt bedzie ten sam ??

A500 jest slabym pradowo wzmacniaczem

a ze malo pradu to mniej nizszych rejestrow

porownywalem azura z HK970 i 970 bardziej draznil, mial wyraznie podbite basy w pewnym zakresie i gore tez w pewnym zakresie

jak narazie nie udalo mi sie skrzywic przy azurze a mam kef iq3 z aluminiowa kopolka

Słuchałem obu wzmacniaczy, bo tez miałem wybór między v1 a v2.

Wybrałem v2 bo był "ciutek" bardziej szczegółowy. Różnica brzmieniowa nie jest wielka, ale jest. Na moją decyzję wpływ miał ( mniejszy niż dźwięk, ale wpływ był ) pilot. Taki sam jak do wcześniej posiadanego CA 640C v2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.