Skocz do zawartości
IGNORED

Różnica między NAD 521 a 541

mlodylukas

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka jest różnica między tymi odtwarzaczami w brzmieniu oczywiście czy naprawde taka duża inaczej co bardziej się opłaca 521 za 900 PLN czy 541 za 1200 PLN co bardziej będzie pasować do CA A 500 i AE Aegis Evo 1. Szukam ciepłego ale ale i szczegółowego cd. Dzięki za pomoc. Pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zdaje się, że 521/541 nie różnią się zbytnio od 521i/541i poza transportem, przez co wersje bez "i" mają problemy z CDR. Ale linki powinny być przydatne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> mlodylukas

Może na razie jakiś odtwarzacz second hand z komisu?

Będzie lepiej niż z komputera.

W Audiomedia 70 stało zawsze kilka odtwarzaczy w cenach 250 - 350zł

(szwagrowi "trafił" się nawet Philips 950 - w tej cenie).

Może kierownik zgodzi się na zapłatę w ratach?

Spróbuj.

Pozdrawiam

Dzięki za pomoc chyba się jednak zdecyduję na 541 nie wiem czy ma " i " w nazwie nie widziałem trudno trzeba będzie zacisnąć pasa w imię idei :)

Pozdr. a tak poza tym to miło, że swój swojemu pomaga, w końcu w tym wątku sama Pyrlandia.

Jak juz kiedys wczesniej pisalem mam NAD C520

jeszcze wczesniejsza wersje i nie mam zadnych problemow

z czytaniem CDR (nie probowalem CDRW). Wada jest slaby mechanizm kieszeni i trzeba sie z nim delikatnie obchodzic bo moze wyskoczyc z prowadnic.

Za niewielkie pieniadze mozna mu poprawic brzmienie

wymieniajac opamy z NE5532 na cos lepszego.

Ludzie blagam, jak czegos nie wiecie, nie piszcie wogole, bo inaczej wprowadzacie ludzi w blad. Cytat:

"Zdaje się, że 521/541 nie różnią się zbytnio od 521i/541i poza transportem, przez co wersje bez "i" mają problemy z CDR. Ale linki powinny być przydatne 2003-10-18"

Ewidentna bzdura, poniewaz roznica miedzy NADem 521/521i i NADem 541/541i jest bardzo duza, to poprostu sa inne urzadzenia. Dzwiekowo roznia sie bardziej niz dwa stajace obok siebie w ofercie firmy odtwarzacze roznic sie powinny. 541 gra poprostu dozo lepiej, co nie swiadczy o tym ze 521/521i gra zle lecz poprostu gorzej. Teraz kwestiw koncowek (i). NAD 541 rozni sie od 541i zmienionym napedem (sony), ktory nie ma klopotow z czytaniem cdrow (i rzeczywiscie nie ma). Poniewaz mam teraz NADa 541, a mialem mozliwosc wyboru miedzy NADem 541 i NADem 541i moge powiedziec, ze 541 ma pewne klopoty z czytaniem cdrow, ale nie mozna powiedziec ze ich nie czyta. WAZNE jest natomiast to ze NAD 541 (ten bez i) gra lepiej!!!!!!!!!!!!. Nie pisze tego z przywiazania do soprzetu ktory akurat mam. Oba modele mialem przez kilka dni i dokladnie je porownalem. 541 ma lepsza srednice. Dla jasnosci podam glosniki na jakich to testowalem: JMlab ps 5.1 ze wzmacniaczem DPA. jest to sprzet szalenie analityczny i wszelkie roznice sa bardzo wyraznie slyszalne.

A HDCD ma 541 i 541i!!

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.