Skocz do zawartości
IGNORED

koszmar melomana-sluchawki-monitory-dom

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

witam Panowie,

jak w temacie stanalem u progu najwiekszego koszmaru melomana. Emigrujac z Polski nie mialem tyle miejsca w torbie by zabrac swoje mieszkanie razem ze soba. Aktualnie mieszkam w typowo angielskich warunkach gdzie polski psy mialyby wiecej miejsca w swoich polskich budach niz anglicy w swoich domach. So, do rzeczy, jest gotowka sa checi natomiast warunki mieszkaniowe nie pozwalaja na kupno sprzetu, nie ma go gdzie postawic a tym bardziej umiejscowic monitory czy o podlogowkach nie wspomne. Wpadlem na pomysl zakupienia wzmacniacza sluchawkowego i sluchawek i moze taka altrnatywa mnie ucieszy.

Poczytalem ( nie odsluchalem) o grado sr 60 i 80 o Edgarze i moze to bedzie To. Ewentualnie jakies inne wasze typy...Gotowka w granicach 400 £ wyzej moze, w zaleznosci od kursu funta w Polsce ale to malo wazne...Dodatkowo chce napedzic ten zestaw CD, a o analogu moze kupie Jetpro takie ciekawe recenzje sa na wyspach i cena dobra.

Moje obawy:

1. nie slyszlaem nigdy jak graja sluchawki hiend - a lubie scene miec i przestrzen a nie dudnienie w glowie.

2. czy sluchajac dotad tylko kolumny plus wzmak i naped nie rozczaruje sie pustka wizualna jaka tworzyly kolumienki bluszczacee po rogach mojego domu?

dodam ze niestety wyspy to sachara jesli chodzi o sprzet a tym bardziej odsluchy i sprzet pewnie kupie w Polsce. Wiec ewentualny zwrot bedzie malo prawdopodobny jesli juz kupie - to moje.

Moze marudze i bylo kupic pianocrafta i podudnic basem ale juz mam dosyc...

pozecie???

pozdrawiam Radomir.

Posłuchaj najpierw przez godzinę, dwie tych Grado, bo nie każdemu mogą pasować. Skoro to nowość dla Ciebie, to zacznij spokojnie od tańszego systemu. SR80 + Holdegron (ok. 300 zł) gra przyjemnie (taki mam). Same SR80 są dość jasne i przestrzenne, ten wzmacniacz łagodzi i całość jest OK z dobrym basem.

Poza tym, pamiętaj, że będzisz musiał przenosić te graty przy zmianach mieszkania, małe jest lżejsze:)

• 1 miesiąc później...

czy jest cos takiego jak przelotka laczaca malego jacka z cd przenosnego do kabelkow laczacy wzm sluchawkowy? aktulanie tylko cd przenosnym dysponuje a nie chce strzelic czegos glupiego laczac dobre kable z cd.

janek_dolas, 12 Sty 2007, 15:50

>no na nagooglalem i znalazlem. tylko cos mi za tanie to jest

LOL. To się nazywa audiofilskie podejście do sprawy! ;-P

Ja kupowałem coś takiego w miarę porządne za 18 PLN chyba. Kabelek miał długość 2m i z jednej strony małego jacka, a z drugiej RCA. Nie wiem, czy było "hi fi", ale działało...

takie male fikusne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

janek_dolas, 12 Sty 2007, 15:53

>takie male fikusne

Jeden pies. Tylko czy chcesz mieć WTYKI z drugiej strony, czy GNIAZDA? Ten kabel, co miałem, miał wtyki, więc wyjście z kompa (jack) mogłem wpiąć od razu do wzmaka. A takie małe, fikuśne coś będzie wymagało jeszcze normalnego IC, żeby to gdzieś podpiąć.

Jeszcze sie zobaczy,.., moze od razu zlece zrobienie takich kabelkow z przelotka na jacka, bedzie wygodniej i bez strat. Strat na czyms co tam opisuja panowie na topicu o kabelkach ;)

janek_dolas, wiesz kolego tek sobie przeczytalem twoj temat i po wyjezdzie do niemiec do roboty mialem ten sam dylemat tak barzdzo mi brakowalo sprzetu ze..(w ty momecie robie przerwe na pare lez)

>nie wiedzialem co zrobic rowniez dysponuje malym pomieszczeniem czesto sie przemieszczam i co tu zrobic???

> na pierwszy ogien poszly mp3 mp4 i-pody i tym podobny szajs-czarna rozpacz

>ale w kolejnym sklepie moja uwage przykol przenosny odtwarzacz cd (Discman) Panasonic cena 130Euro w promocji cienki jak pudelko po cd lekki z akku i ladowarka (220godz grania) pilotem bardzo estetyczny design-posluchalem-kupilem

>oraz dokupilem sluchawki do niego firmy AKG dj 81 (marka w posce nie znana)

>Powiem krotko-dzwiek przerosl moje oczekiwania totalnie podwarzyl moje 10cio letnie doswiadczenie audiofila szok

>jest super mam w pelni wartosciowy zestaw hi-end w "kieszeni" mobilny ,wygodny to jest to!!!!!!!

>jesli masz watpliwosci co do jakosci brzmienia to uwierz mi porownywalem go z systemami hi-end ( w Berlinie ich nie brakuje) i..winik totalnie mnie zaskoczyl!!! to absolutnie wbrew zasadom audifilskim ale piepsze to!!!

>a za reszte kasy nakupilem sobie plyt!!

>Jak chcesz wiecej info napisz na moja skrzynke pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.