Skocz do zawartości
IGNORED

brak satysfakcji z odsłuchu

sam

Rekomendowane odpowiedzi

sam, tylko senicz mnie dzis osłabił bardziej od Ciebie:)

"W swojej wzorcowej kolumnie mialem powazne problemy z wytlumieniem podbarwien. Uzyte glosniki male 20cm tesle o niskiej jakosci..."

Chcesz mieć dynamike z Audiovave 141 se?

Muzykalność, spójnosć - prosze bardzo, ale dynamike i pazur?

To w takim razie ja też chce z moich klonów Mite;)

Małe kolumienki tak mają. Chyba, ze jakieś Guarnieri...

Z 14cm głośniczka basu bardziej niż szczątkowego przy jednoczesnej dynamice reszty podzakresów raczej sie nie spodziewaj.

To jest normalne.

Wzmak i CD widzę masz fajne.

Może pora rozejrzec sie za kolumnami? Posluchaj jakichś małych podłogówek na np 17-18cm wooferze(najlepiej lekkim i efektywnym, bo z tego co słyszałem Baltlab jakąs elektrownią nie jest) zaraz bedziesz miał większą skale i dynamikę dźwięku.

Może nowe ESA Intrada? Na AS zagraly moim zdaniem świetnie.

Pozdrawiam

sam> skosy sufitu dają nieprzewidywalną akustykę, do tego +- jednakowa 0,7m odległość kolumn od ścian (powinna być wyraźnie różna). W miejscu odsłuchu możesz mieć wyjątkowo dziwną charakterystykę. Jakoś nie bardzo można się pokapowć co Ci najbardziej (najczęściej) dokucza.

larson> już wiem co Ci nie pasuje w brzmieniu systemu: niedostateczny poziom THC :) , bez obrazy, sam nie jestem bez winy..., choć tych literek nie próbowałem.

Grzesz

odległóść jest różna-80cm tył 60cm boki ,ale kombinacji już było wiele.N ajbardziej doskwiera mi mała dynamika ale absolutnie nie chodzi o łomot.To tak trochę jest-posłuchasz i wiesz, że tego ci brakowało. Macie rację posłucham małych podłogówek bo tak naprawdę nigdy nie słuchałem żadnych podłógówek u siebie.Audiowave towarzyszą mi prawie od 3 lat,kupiłem je trochę w ciemno bezpośrednio od p. Schotta i być może z baltlabem to niezbyt szczęsliwe zestawienie a już na pewno nie bi wire

To dużo lepiej niż ja miałem. Brak odczuwalnej dynamiki to najczęściej wina wzmaka i/lub kolumn, ale elastyczne (drewniane) ściany i do tego skośne, to subiektywnie odczuwalne mniejsze natężenie niskich tonów. Faktycznie takie ściany dla niskich basów są prawie całkowicie przepuszczalne. Takie miałem właśnie kiedyś wrażenie po przeprowadzce z bloku. Te skośne ściany mogą stwarzać minima modalne w miejscu odsłuchu. Być może to co słyszysz jest taką fatalną mieszanką.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.