Skocz do zawartości
IGNORED

Komis w Krakowie z używanym i nowym foto

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

discomaniac71

Zaczynasz od tyłu.Kupiłeś dobry w sumie sprzet i już kombinujesz dokonać wymiany na inny.

Oglądając jednak Twoje zdjęcia dochodzę do wniosku,że musisz się bardziej skupić na nauce sztuki fotografii.

Nie potrafisz wykorzystać możliwości obecnie posiadanego aparatu,po co więc zmieniać go na inny ?

pozdr.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Frank zdaje sobie sprawe z dwoch rzeczy:

1. przy kazdej okazji podkreslam ze wciaz sie ucze

2. pewnych rzeczy w 5400 nie przeskocze jak m innymi kiepskiego flesza ktory najbardziej mi przeszkadza a i zoom optyczny wiekszy niz 4x tez by sie przydal.

Zauwazyles pewnie ze nie napisalem ze chce kupic lustrzanke. Na to przyjdzie czas. Chce sie nadal uczyc ale musze przeskoczyc pewne niedogodnosci. Wiem - zamotalem ale mam nadzieje ze mnie rozumiesz albo przynajmniej starasz sie. Pozdrawiam.

discomaniac71 -->

A dlaczego nie zwykła lustrzanka z dobrym szkłem?

Rozumiem że nadeszła era aparatów cyfrowych i masowego pstrykania setki bezużytecznych zdjęć !!!

Osobiście używam Nikona F100 z niezłą optyką i jakoś nie odczuwam potrzeby przejścia na aparat cyfrowy.

Uwierz mi że najwiekszą frajdę mam z kadrowania i oczekiwania na późniejszy efekt niż z pstrykania i kasowania pstrykania i kasowania na cyfrówce!

Kup dobrą lustrzankę !!! Za 5 lat będą w cenie ;)

Polecam body Nikon'a F5 ... piekielna maszyna ... przetrwa ciebie i Twoje dzieci ;)

pozdrawiam

zdezi

Nie sądzę aby ktokolwiek przeprowadził z Tobą taką transakcję. Spytaj na Zwierzynieckiej w komisie (tym od ulicy), na Zwierzynieckiej w bramie kawałek dalej nie polecam , są tam raczej głownie zabytki. Choć uważam że przyszłość należy do aparatów cyfrowych to warto popstrykać na poczatku jakąś tanią lustrzanką analogowa (chociażby Zenitem) i poznać trochę teorię fotografowania . Trzeba zacząć od początku - zasady kompozycji,używanie przysłony, czasu, głębia ostrości itd. Potem zaczynasz pogłębiać swoją wiedze i zaczynasz rozumieć że Twoje wcześniejsze foty pomimo dużej ilości dobrych chęci, dużego zangażowania emocjonalnego były dalekie od doskonałości.

Potem polecam jakąś lustrzankę cyfrową, widziałem dziś na bilbordzie w Krakowie reklame D70S (chyba w Saturnie) za bodaj 2700 z obiektywem. Szkło kitowe jest takie sobie ale body całkiem wystarczające (sam mam D70 - moge przynieść na jakieś spotkanie w Krakowie to zobaczysz czy o to Ci chodzi)

Dla Ciebie fotka z Kraka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dzieki Wojtek. Co do lustrzanki analogowej mam dwie: Canona FTb i Canona T 50 z kompletem obiektywow. Moj ojciec przez 36 lat robil zawodowa fotografie. Niestety wciaz jest chory i wedruje od szpitala do szpitala. Mam nadzieje ze moje foty beda coraz lepsze bo wreszcie wraca do zdrowia. Zanalazlem komis w sieci - gosc z Jaworzna bywa w Krakowie. Za uczciwa cene bierze mojego Nikona 5400. Chcialem miec zoom i lepsza lampe to wreszcie bede mial. Na cyfrowa lustrzanke jestem wciaz zbyt zielony. Maybe next year... Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.