Skocz do zawartości
IGNORED

kalibracja sprzętu-pomoc z zewnątrz

snow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czytam różne wątki dotyczące kalibracji leprzego sprzętu i frustruję się. Mam dobry zestaw (Optoma 72, DVD Pioniera to najleprze, tuner sat smasunga- po komponencie) i zerowe zdolności w zakresie obsługi bardziej skomplikowanych funkcji. Pan instalator anteny nie ma kontaktu ze sprzętam powyżej 2 tys za sztukę ani pasji poszukiwan. Poradzcie mi proszę -czy znacie jakąś firmę -osobę która jest w stanie ustawić sprzęt trochę lepiej niż tylko podpinajac kabelki??? Przy sporym wydatku mam swiadomośc że wydając dodatkowe pieniądze na specjalistę zdecydowanie lepiej wykorzystam potencjał sprzętu. Czy niestety to dadatkowe wycisnięcie ze sprzętu pieknych kolorów, kontrastu itd zostanie przywilejem jedynie redaktorów magazynów specjalistycznych i magów z forum audiostereo. Jestem z Wawy. Pozdrawiam, P.

Możesz to zrobić na 2 sposoby:

- prosty

Załatwić sobie płytę do kalibracji typu Digital Video Essentials, Peter Finzel lub taką, co kiedyś była dodawana do magazynu Audio - Video.

Podstawowe rzeczy samodzielnie sobie ustawisz.

- profesjonalna

Zamówić projesjonalną kalibrację. Wtedy twój sprzet będzie grał tak jak powinien.

Tyle, że musisz się liczyć ze sporym wydatkiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Być może ktoś z Wawy jest co zna się na temacie i ma obcykany projektor i byłby w stanie ci pomóc...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dodam, że taka profesjonalna kalibracja, którą oferuje Cinematic, ma sens w przypadku naprawdę high-endowego sprzętu.

Dla typowych modeli wystarczy zrobić to we własnym zakresie.

Polecam płytkę DVE PAL z filtrami kolorów.

We wręcz banalny sposób można skalibrować podstawoe parametry:

- jasność,

- kontrast,

- składowe kolorów czyli RGB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.