Skocz do zawartości
IGNORED

głośnik centralny do 300~350zł

modeusz

Rekomendowane odpowiedzi

temat jest o głośniku centralnym, a przy takim umeblowaniu nie ma najmniejszego sensu !!! a nie myślałeś żeby zrobić sobie porządne stereo ?? sprzedać wszystkie kolumny dołożyć te 350zł do nowych lub z drugiej ręki i słuchać tego jak należy ??

niby bym mógł sprzedać.I myśle że sprzedałbym jes za mniejwiecej 1200 zł bo znalazł bym kupca(oczywiścei bez subwoofere)Więc jakie w tej cenie znajdę kolumny?czy by grafły lepiej niżpolaris?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może takie?Mająogromne głośniki i są wielkie a takie lubię wielkie!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ehh nie napalaj sie na wyglad to podstawa !!!

masz subwoofer ok! jeśli podoba ci się z niego bas ok! więc nie musisz kupować kolumn z WIELKIMI głośnikami bo masz bas z subwoofera zadbaj teraz o resztę pasma czyli o średnicę i wysokie !!! STX-ów NIE POLECAM to nie jest firma a jeśli sprzedasz tak jak mówisz swoje za 1200zł to już można coś wybrać albo z podłogówek np.

Ukryta Zawartość

lub coś z małych monitorków za 1200 naprawdę możesz już chdzić po sklepach i odsłuchiwać rużne modele według swoich upodobań brzmieniowych bo taką formę poszukiwań uwarzam za najleprzy, bo jak zapytasz na forum jakie kolumny do 1200zł to posypie sięlawina odpowiedzi typu:

- takich pytań było już dużo użyj wyszukiwarki ( co jest dobrym pomysłem ;] )

- ...JA MAM..........POLECAM GRAJĄ NAJLEPIEJ W TEJ CENIE !!!!!!!!

odsłuch, odsłuch, odsłuch i wtedy wiesz co kupisz !!!

Przemyśl czy stereo ale takie jak należy czy zburzone kino ??

POZDRO

Ukryta Zawartość

myśle że niewarto mieć tych 4 kolumienek niby grają lapiej niż same 2 ale to za duże wysilenie dla wzmaka (po 2 na jednym kanale).Masz rację sub ma wyśmienite basy.Tych z kolumn niesłychać.Kina domowego raczej sobie w pokoju niezrobię bo ie mam jak(nawet przemeblowanie mi niepomoże.Ale ładne stereo może być.Teraz postaram się jakoś na allegro sprzedać te polarisy i wtedy pojechałbym testować.

Ukryta Zawartość

a o tych jbl jak za tą cenę?i to w warszawie czyli bym miał blisko :)

Ukryta Zawartość

no już lepiej celujesz :) można się za czymś rozglądać z drugiej ręki ale coś lepszego w żadnym wypadku nie patrz na STX lub VOICE KRAFTY bleeeeee !!! jeszcze piszą niemiecka jakość ale tabliczka z tyłu obudowy napisana w języku polskim bleeee !!!

Ukryta Zawartość

wim że to subwoofer ale to jeden ciul ;]

i nie napalaj się, odsłuchaj przed zakupem a te JBL co podałeś są za 1000zł i nie ma kupujących więc napewno by jeszcze coś zdrapał z ceny, ale najpierw musisz znaleźć kupca na twoje potem to już z górki, pamietaj że do ceny za jaką sprzedasz polarisy dokładasz 350zł z centralnego :) ale o finansach to już Ty najlepiej wiesz co i jak.

Po siedź na forum, poczytaj co w cenie można kupić na jakie modele warto zwrócić uwagę ale nie podejmuj decyzji na podstawie czyjejś wypowiedzi ( odsłuch, odsłuch, odsłuch :) )

Ukryta Zawartość

ok też tak zrobię.Aha spytałem się tego gościa czy nie zamieni się na te 4 polarisy hehe:)To by było dal mnie najlepiej:)Zresztąpoco tak przeciążaćwzmacniacz kupie sobie 2 kolumienki i będzie dobrze.Wada jest tylk ow tych jbl taka że sąmniejsze od polarisów a ja bardzo lubie duże kolumny i suby.Dlatego mam mivoca hehe

don111 >>> czyli aukcja podana przezemnie w poprzednim poście :) bleeeeee!!!!

modeusz >>> nie napalaj się, czytaj forum, śledź allegro ( ceny ) najlepiej blisko abyśmógł odebrać odobiście i posłuchać ( odsłuch, odsłuch, odsłuch :) )

a ustawianie zostawiamy Tobie ale proszę!!! nie podłączaj ich pod jeden kanał i nie stawiaj jednej na drugą, lub dogórynogami :)

ale zanim dojdzie do ustawiania myśle że minie troche czasu

jeśli masz podpięte szeregowo pod jeden kanał dwie kolumny 4 ohm to ich impedancja czyli te ohm-y się sumują i wynosi ona 8 ohm ale jeśli podepniesz je równolegle i ich impedancja wynosi 2 ohm-y a końcówki mocy we wzmakach robi się bodajże od 4 do 8 ohm czyli że musi ona mieć podpięte pod siebie kolumnę min. 4 ohmy, a Ty podłączając do takjej końcówki kolumny podpięte równolegle których opór wynosi 2 ohmy narażasz ją na spalenie. a już nie mówie gdyby końcówka mocy wymagała 8 ohm :|a Ty wepniesz jej 2 ohmy

chciałem to jak najprościej jak mogłem i mogłem się pomylić ale chyba nie :]

Ktoś Ci podłączał u ciebie kolumny czy sam ??

skoro jestemy przy moim systemie audio to co robie przełącznik phase na tylnej ściance subwoofera?Niewiem co daje troche zmienia się bas jak przełączę na z 0 do 180 stopni (chyba)

• 2 tygodnie później...

ok ehhh jeszcze nie sprzedałem ani jednej z kolumn.Które kolumny tak do mniejwięcej 900zł będą miały bas miekki, długi i zwalniający jak np. w dobrych tuba ch w samochodzie?

czy ja dobrze rozumiem twoje wymagania ?? chodzi Ci o baz który będzie przesówał szklanki na meblach, który spowoduje że szyby w twoich drwiach lub oknach będą robić wrr wrr wrr wrr wrr wrr...sąsiadom pozostanie się modlić a policja siędo Cibie nie dodzwoni ?? czy o to Ci chodzi ??

BUUUUuuuu to robi w starym domu na strychu... ;]

rozwiązaniem twojego problemu mogą być stare poczciwe ALTUSY 140 bo tylko głośnik z takim przetwornikiem niskotonowym ( chodzi o rozmiar :) ) zatrzęsie Ci... czym tam chcesz, żadne przeróbki w twoich polarisach nie mają sensu z kilku powodów:

1. Ciężej Ci je będzie sprzedać jak by co bo klient powie że nie są oryginalne i było przy nich majstrowane.

2. obudowy i zwrotnice w poszczególnych modelach kolumn są obliczane i strojone do konkretnych głośników

3. na wymianę głośników dobrej marki możesz wydać tyle co na ALTUSY

4. Efekt może być odwrotny do zamierzonego !! czyli KUPA a nie BASS !!!

Ty powinieneś szukać coś na wzór właśnie ALTUSÓW tylko że dla mnie mają jeden duży minus a mianowicie głośnik wysokotonowy nie jest kopółkowy tylko tubowy co powoduje że wysokie tony nie są tak wysokie jak z głośnika kopółkowego taki jak właśnie w twoich POLARISACH

Nikt z twoich kumpli nie ma ALTUSKÓW ?? żebyś posłuchał ??

własnie ma ale niepodoba mi się z nich głos bo bas jest dudniący,nie jest miękki i nawet nie podoba mi się wysokie i średnica.

Te ogromne opusy 500 mogą dać niezłego basu.I są dużę:)

mamy tu mały bałagan bo:

z centralnego już zrezygnowałeś no bo nie ma sensu. Teraz szukamy kolumn których brzmienie będzie ci się podobało ale sam pisałeś że dźwięk z twoich kolumn Ci się podoba to po pierwsze po drugie przedstawiając nam rysunki napisałeś że masz subwoofer i stoi on w miejscu który daje fajny basik więc podsumowując masz kolumny których brzmienie Ci się podoba i suba który daje niezły basik... więc po co cokolwiek zmieniać skoro masz coś co Ci się podoba, Jak coś dziła to nie ruszaj !! Idea była taka żebyś słuchał tego jak należy, ja to widzę tak:

Urządzić pokój tzn wywalić tą kanapę ustawić kolumny w stereo jak należy ( chyba nie muszę pisać jak to zrobić ) te 350zł które masz na centralny można rozdysponować różnie tak jak już wcześniej pisaliśmy sprzedać kolumny i kupić lepsze no ale skoro Ci się podobają te co masz ?... można również dołożyć do elektroniki sprzedać wzmak i kupić coś w co wepniesz 4 kolumny jak należy :) może już jakiś amplituner

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.