Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha CD-1000 - laser/naped uwalony ?

Kane66

Rekomendowane odpowiedzi

No i w koncu wpadlem na oszusta na allegro :/ Po tylu latach. Kupilem na aukcji sprzet jakoby w pelni sprawny itp, wiem ze to antyczny sprzecik i liczylem sie z tym ze nie wiem jak dlugo pochodzi poprawnie. Ale nie liczylem sie z tym ze przyjdzie JUZ uszkodzony. Objaw: nie czyta nic powyzej 5-6 tracku zaleznie od plyty. Oryginalne/piraty wsie rawno.

Zastanawiam sie nad sensem naprawy tegoz - nie bardzo umialem wygooglac co tam siedzi i jaki moze byc koszt naprawy. Czy szanowni forumowicze moga mi jakos pomoc ?

Uprzedzajac sugestie: nie chce sie bawic w zwrot tego itp, mimo ze sprzedawca ma w miare solidne konto to na sprzet czekalem 2 tygodnie, sprzedawca nie odpisal na zaden z moich maili, telefon wiecznie 'please try again later'. Po takich historiach nie nastawiam sie na to ze odsylajac sprzet kiedykolwiek zobacze zwrot pieniedzy.

I coz z tym fantem zrobic ? ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/30167-yamaha-cd-1000-lasernaped-uwalony/
Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Wynająć kilku gości (>120kg) i niechby zrobili z pajacem porządek. Czemu nie chcesz reklamować??? Jakim prawem masz siedzieć na obitym sprzęcie, czy też naprawiać go na swój koszt ?!

Kane66, 12 Gru 2006, 17:16

>No i w koncu wpadlem na oszusta na allegro :/ Po tylu latach. Kupilem na aukcji sprzet jakoby w

>pelni sprawny itp,

No to poprosimy namiary na niego, zeby się ktoś przypadkiem nie naciął.

login sprzedajacego: Lucy_21

co do kwesti dlaczego nie chce reklamowac: suma smieszna 67zł a przy takim za przeproszeniem debilu (dwa tygodnie bez kontaktu (telefon milczy, maile bez odpowiedzi, sms podobnie)) to malo ze strace pieniadze na wysylke cd spowrotem to jakie mam szanse otrzymania zwrotu pieniedzy ? ZADNE. A negatyw i tak bede musial wystawic (za sprzedaz zepsutego urzadzenia, za beznadziejny kontakt) - wiec dla mnie wniosek prosty - nie warto. Pozatym od czasu jak otrzymalem zepsute urzadzenie wyslalem nastepne dwa maile do sprzedawcy, probowalem dzwonic - nadal to samo. Trzeba ciąc koszty zanim urosną ;)

Moze to sprzedam na czesci a moze dzieki forumowiczom audiostereo.pl uda sie to naprawic.

Takze: czy ktos zna blizej ten cd i czy jest sens go naprawiac ? Jesli tak - to czy macie kogos _normalnego_ komu mozna wyslac taki player do ogledzin i ew naprawy ?

Witam.Miałem podobna przygodę z dokładnie tym samym sprzedawcą. Tylko moja wrodzona dobroć uchroniła go od negatywa.Kupiłem od niego yamahę cdx 900, oczywiście wszystko miało być w idealnym stanie i niegrzenane. Ale było wręcz przeciwnie. Czyli wewnatrz "krajobraz po bitwie" elektronika z misją...domyślam się że chodziło mu o zrobienie tzw NOS, chociaz nie wiem czy to możliwe na PCM56, w każdym razie ścieżki poprzerywane, kabelki podolutowywane. Słychać w głośnikach napęd, i przy odtwarzaniu przeskakuje. Teraz nauczony na błędzie szerokim łukiem omijam aukcje tego człowieka.

Adam-Łączę się w smutku.

W tytule tej aukcji jest "YAMAHA CDX-1000" podczas gdy sprzedaje CD-1000... Mialem kiedys stara yamahe i tam siedzial laser sony. Zreszta do dzisiaj mozna spotkac w yamaha lasery sony np. w cdx-880

tak, z tym CDX-1000 to wiedzialem.

No nic, sprzedawca dostal negatywa i juz dzien po nim sie odezwal ;) Popatrzcie jak to dziala a tak cisza ciagle mimo logowania sie na allegro.

Zwrocil pieniadze. Czekam na adres na ktory mam odeslac CD. Ciekawe kiedy przyjdzie ten mail :)

Jesli jest tu moderator to temat mozna skasowac - z DIY nie ma on juz wiele wspolnego.

Koleś w ostatnich negatywach pisze, że był za granicą i nie mógł odebrać telefony. Według mnie jak byłby mądry to by dopisał do wszystkich aukcji, bo jest taka możliwość notatkę, że jest od tego do tego dnia za granicą i niemoże odpowiedzieć i już a nie takie ściemy pisać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.