Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki SAV / SUV do Polski?

Jazz :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę że nie rozumiecie. Ja w tę Toyotę nie wątpię, tylko wątpię w Jazza mającego wybór między unowocześnionym klasykiem i podróbką podróbki klasyka. Toyota jest ok. i jeśli nie jest zbyt krowiasta może być nawet przyzwoitym autem terenowym. Oczywiśćie Jazz :-) już się nam usprawiedliwił dlaczego kupił taki tani złom dla Bangladeszu :)))

Ale ma tu być zdjęcie wklejone przez Jazza :-) Klasyczne, jak na Jazza :-) Ma być widać rękę w rękawiczce, Breitlinga i budzik Toyoty FJ !

Qubricku - na pustyniach tam gdzie używanie aut terenowych jest jakby bardziej celowe Land Cruisery wiodą prym. m. in. te z których ten FMJ ma zaczerpnięty przód. Ciężko jest spotkać Jeepa natomiast.

A , jak ma Jazz takie zdjęcie zamieścić,obecnie w Polsce nie przebywa i po większości wpisów dotyczących rękawiczek, najbardziej popularnego modelu rękawc w naszym kraju za granicą nie może kupić.

Co za tym idzie,by ponownie nie urazić rodaków zdjęcia nie zamieszcza.

Ale jak znów nas odwiedzi,mogę mu taki model sprezentować ( foto poniżej),wówczas ku zadowoleniu całej gawiedzi napewno takie foto wklei.

:-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jazzik wlasnie siedzi wściekły przed kompem :) od godziny zastanawia się, co by tu odpisać hołocie...

jazzik - uważaj na udar mózgu - z powodu przegrzania:D

No ale to wnętrze po prostu rządzi - dla tak światowego dżentelmena w sam raz :D

Ale ja wiem - jazzik po prostu z dziewiętnastolatek przerzucił się na - piętnastki :) Więc gdyby nam go zabrakło na forum - będzie siedział w kryminale :)))

Jasne Walery, bo Jeepa predzej spotkasz w lasach lub kamieniłomach do których takie krowy się nie zmieszczą... A ile masz pustyń w Polsce dla tych Land Cruiserów??? (pustynię błedowską mozesz wykluczyc bo to rezerwat przyrody :) Nadal nie czytasz moich wpisów?

gdyby jednak nasz główny bohater jaśniepan chciał zmienić bryke - oto moja propozycja :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tylko co będzie, jeśli nie dostanie kolejnego leasingu?

no ale i tu wujek dobra rada pomoże :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wkurwik (Bohdan), Vires (Marianek), Mariuszek (Big Dane) all exposed

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jazz :-) Toyota już w Polsce? Miało być zdjęcie w wyleasingowanej Toyocie! Zawodzisz. Jeszcze ludzie pomyślą, że jesteś jednym z tych przygłupów kłócących się ciągle z Atoposem na HFM :)

Jazz :-) tradycyjne zdjęcie! Rąsia w rękawiczce i Breitling :))) Oops! Właśnie zrozumiałem dlaczego nosiłeś rękawiczki w BMW i Astonie. Po prostu nie chciałeś upaćkać kierownicy, bo potraciliby ci z kaucji przy zwrocie auta :)))

A z drugiej strony czekam czym uzasadnisz wymogi rękawiczkowej elegancji w takiej plastikowej wannie jak ta Toyota FJ.

Przy zakupie terenówki już na starcie trzeba założyć miejsce użytkowania. Chodzi oczywiście o dobór opon.

Jeżeli auto będzie bądź co bądź miejskie to i oponki kupuje się na takie warunki. Wady tego rozwiązania dośc szybko ujawniają się nawet w lekkim terenie. Wniosek. Nasz Uaz z kartofalakami na których nie da się utrzymać na szosie z pełną gracją wjeżdżał na kopny podjazd. Oglądanie Land Rovera wersji Defender 90 to była czysta przyjemność. Mercedes serii G też zaliczył ten test, natomiast z resztą grupy były już problemy. Małe kąty zejścia dawały o sobie znać i auta się wieszały. Przejazdy po pniakach były bardzom uciążliwe.

Ale w mieście przecieżnie ma kopnych podjazdów , pni , czy błota po szoferkę.

Przy zasobnym portfelu dla szpanu i odróżnienia się od reszty kupiłbym sobie nowiutkiego Freelandera Sport.

Całą reszta wydaje mi się po prostu pospolita. Za gotówkę. Żadnych kratek z tyłu. Jak wypas to na maksa.

Takie auto miała wcześniej Honda (ZYZIO! Wiesz jakie, widuje czasem ale nie pamiętam nazwy). Dość pospolite podwozie opakowane w ładną karoserię i różne opcje silników i napędów także opcja 4x4. I było stosunkowo tanie jak na auto mające sobie także radzić w terenie. I nie wiem na pewno ale wydaje mi się, że też miało zawieszenie na resorach piórowych i w ogóle bardzo tradycyjne rozwiązanie napędu.

Ta Toyota FJ to coś podobnego w zamyśle. Bardziej typowa terenówka z funiastą karoserią. Jak dla mnie zbyt funiastą. Gdyby chociaż kolory stonowali, byłoby znośnie.

No niewątpliwie nie jest to samochód dla klasy Jaśnie Wyposzczonego Jazza :-) ale z tego wyboru się nam już tutaj gęsto tłumaczył ;)

jachmalo, posluchaj mnie uwaznie. Ty, twoja dziewczyna wkurwik i vires i glupkowaty mariuszek, widzisz, nikt kto ma cokolwiek wspolnego z jakoscia waszego bytu nie jest zainteresowany tym co macie do warkniecia, tym co i o czym sadzicie i w efekcie wynika z tego miejsce, w ktorym sie znajdujecie. To jest oczywiscie blednym kolem, z ktorego nie ma dla was wyjscia, poniewaz opuszczenie w pewnym sensie bagna jest dla was niemozliwa i nierealna rzecza. Siedzicie wiec w jakiejs strasznej biedzie, w marginesowym srodowisku i tak sobie popluwacie z pobocza drogi, nie tylko oczywiscie na samochody, ale z pobocza waszej szarej, cynicznej, obrzucajacej wszystko co jest wam niedostepne egzystencji. Nikt wam nic nie dal, i w waszym prostackim mechanizmie nie rozumiejac, ze trzeba samemu zapracowac na zycie, patologicznie wybraliscie genetycznie zaprogramowana dla siebie droge ujadania tak naprawde na wszystko. Nie bylkiscie nic warci, nie jestescie nic warci i tacy pozosytaniecie. Uzupelniacie sie wscieklym ujadaniem, plujaca zawiscia, ale przede wszystkim i w rzeczywistosci elementarna glupota. Nie wiecie kompletnie nic, obce jezyki sa wam, no coz...obce. Podobnie jest z kultura, swiadomoscia, streszczajac - ze wszystkim. Poza tym bedac tam gdzie jestescie macie tez gowno do zaoferowania. Twoje glupkowate krytyki czy oceny sa dla mnie jak smrod. Teraz mozecie wylezcz zza smietnika i pokazac swoje glupkowate geby. All of you imbecile blockheads, put your money, where your mouths are.

No tak wkurwik, widzisz jakie to jest malo komfortowe? Ta twoja glupota. Gdybys znal chociaz troche angielski, wszedlbys imbecylu na strone Toyoty i w mgnieniu swojego slepego oka dowiedzialbys sie, ze jedynymi piorami sa te przylepione do twoich pantalonow po wyjsciu z kurnika. Jestes swiatowym erudyta. Twoim podrecznikiem jest okazjonalny zakup miesiecznika Logo.

Jazz :-) Nie pier**l jak stary papa tylko wklejaj zdjęcie bryki! Akurat taka Tojta jest całkiem dostępna nam, nawet Jozwa se ją może kupić (ale lepiej poczekać aż ci leasing wygaśnie i kupić za te 60% ceny). Jeśli zdjęcie będzie ładne to w swej łaskawości nie będę już wypominał wątpliwej kwestii BMW i twojego zaginionego Astona. Uznajemy, że wziąłeś w leasing całkiem funiastą Toyotę (wierzymy że tym razem to jest samochód na który cię stać) i już się nie musisz tak naprężać. Daj spokój. Pogadajmy o tej nawigacji Clariona i sprzęcie caraudio :)

Cholera, no światowiec Jazz :-) się na mnie obraził :))) I se musiałem sam przeczytać. No wiec używając światowego języka już wiem, że ma sztywną oś na sprężynach i chyba wahaczu wleczonym ze stabilizatorem. I cos w rodzaju ramy (zapewne to rama :))) To i tak najbardziej pospolite co może być. Żadnych niezależnych, wielo-wahaczowych, poprzecznych cudów.

I także jest w wersji 2WD jak wspomniana wcześniej Honda.

Jazz :-) ja nic nie rozumieć, ja głupi polaczek być, ja ni panimaju, ich fernstehen nicht kaput bam, bam, co tam ci się w spodniach napina na moje polecenie ;) Bez przesady utrzymuj ten swój wizerunek hetero, stara cioto (LOL)

Eee, myslalem juz, ze Jazz :-) to jednak elyta, prawie mnie przekonal.

No ale coz, zamiast wybrac opcje nr 1 po prostu nie wystarczylo mu pieniedzy i wybral nr 2. Co za dupa... tyle lat juz tam siedzi i sie gowno dorobil :-))

Ukryta Zawartość

post-1349-100001200 1170307612_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A wydawało mi się, że etos Polaków wracających za granicy z zarobionymi paroma dolarami skończył się wraz z cinkciarskimi przelicznikami dolar - złotowka i Pewexami.

A tak na poważnie. Pamiętacie te czasy gdzie dzięki kursowi za rok pracy w NRF można było wybudować dom na gotowo. Teraz już takiego luksusu nie ma, pomimo relatywnie niższych cen za materiały budowlane.

Nie przesadzajcie. Toyota jak Toyota. W Polsce i tak sprzedaje się Rav4. Tyle że FJ Cruiser nie kosztuje te 25-30tys. $ deklarowane w USA. Chodzą od gdzies tak 120tys.PLN a ile będzie w salonie chyba jak dotąd nie wiadomo. Toyota jeszcze jakiś czas tego nie sprzeda na europę zeby nie robic wewnętrznej konkurencji. Zreszta to jest landara wielkości najmniejszego Hummera albo Honkera. Bez sensu do miasta, za duże do lasu i za bardzo udziwniona jak na auto rodzinne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.