Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz z barwą i.....

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

Wow:) Nawet na chwilkę nie można Was zostawić:)

Więc może po kolei:

Poszukiwany wzmacniacz będzie zasilał ostatecznie B&W 705.

Pomysł zbudowania kolumn a'la Avalon Eidolon runął. Stchórzyłem i tyle.

Dojrzałem za to:) do decyzji by nie zmieniać głośników.

Te, które mam nader wszystko uwielbiam:) i pragnę wycisnąć z nich jak największe soki.

Dotychczas grało/gra to, dzięki wielkiej uprzejmości Krystiana M. z Gainclonem Dual Mono.

Jednak po pół roku (czyli całkiem szybko:) słuchania tej konfiguracji doszedłem do wniosku, że....to nie to:)

Dlatego konsekwentnie od teraz pragnę upragrade'dować mój system o wysoce kompatybilny amplifier do Bowers'ów.

A, że skarby me są "ciut" kapryśne co do tego, kto ma je dmuchać, należy przeprowadzić bardzo dokładną selekcję kandydatów/amantów:)

Parę propozycji podałem. Przyznam, że najbardziej z całej ekipy podchodzi mi brand Mcintosh'a (słyszałem nausznie:) i Electrocampaniet'a (tylko z opowiadań).

"Kolumny są jakie są...każdy widzi":) Czyli ultraprzejrzyste (i dlatego nie potrzebuje ultra-analitycznego wzmaka ,tak jak w Warszawiacy:P),

szybkie i mocno detaliczne u góry. Brakuje mi w zasadzie tylko:) namacalności, obecności środka. Lepszego wypełnienia wokali.

Ugoda Jar'a jest ok, ale na moje ucho w moim systemie się nie sprawdzi.

Pomysł lampy jest bardzo fajny, ale ja potrzebuję krótki, twardy dół.

A jedynym lampowcem wśród moich doświadczeń, który posiadał taką cechę był Cayin Lutka. BTW: fajny wzmak:)

Co do słuchanej przeze mnie muzyki to są oczywiście 2 strony księżyca.

Ciemniejsza to brzydale, szataństwa, pandy typu Vader, Behemoth, Frontside, z dalszym ukierunkowaniem na dojrzalszy prog rock/metal:

Dream Theater, LTE, Pink Floyd, Peter Garbiel itp. aż do smętów typu Negatyw, Coldplay.

Strona jaśniejsza (ta najdojrzalsza:) to Garbarek, Jarret, Acoustic Alchemy, klimaty ECM, pitu-pitu i inne takie tam:)

Jeżeli ktoś jest z okolic z Poznania i dysponowałby czymś co mniej więcej pasowałoby do powyższego opisu i miałby czas/ochotę posłuchać trochę "muzyki" uprzejmię proszę o PW:)

Pozdrawiam.

> cloudior

" A jedynym lampowcem wśród moich doświadczeń, który posiadał taką cechę był Cayin Lutka. BTW: fajny wzmak:) "

Zaczekaj az bede sprzedawal. Wiesz jak to jest..., gdzies posluchamy czegos, co bardziej przypadnie nam do gustu i juz nas meczy :-)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.