Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak A06 czy Yamaha AX497

Jareq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem w trakcie poszukiwań wzmacniacza do mojego zestawu-CA A1 już się osłuchał i wydaje się nieco zbyt słaby do zestawów głośnikowych (czasem wydaje mi się,że jest to pogoń za króliczkiem ;-) )

Preferowałbym sprzęt raczej nowy - odsłuchiwałem Denona 500,700 (nie przypadły mi do gustu,zbyt suche i głośne u góry) oraz Yamahę AX 497 (już bardziej mi pasowała brzmieniowo i "wyglądowo" ;-) )

Wpadł mi w oko także Xindak A06 - aczkolwiek nie mam gdzie go posłuchać. Czy są osoby,które mogą coś powiedzieć na temat brzmienia tego wzmacniacza bo opinie nie działają a w necie niewiele informacji o nim znalazłem.

Muzyka,której słucham to głównie DM i tematy około DM (EBM,synth itp).Pozostały sprzęt jak w "o mnie".

Pozdrawiam

Jareq

https://www.audiostereo.pl/topic/30551-xindak-a06-czy-yamaha-ax497/

Moim stronniczym zdaniem Xindak jest najlepszy z towarzystwa które wymieniłeś ,ale nie powiedziałęs nic o głosnikach na jakich pracujesz .

Denona niedawno odłuchiwałem przy oazji Paradigm Titan v5 w tym towarzystwie był tez Xindak Ao6 i wypadł razem z innym wzmacniaczem najlepiej z grona 12 wzmacniaczy którymi sie bawilismy .Natomiast Yamaha jest młotkowato za ostra i bez szczegółow , taki kafar do grania .

Pozdrawiam

• 5 miesięcy później...

witam

słuchałem Xindaka a06 we wspaniałym sklepie Chilloutstudio w Krakowie. W czasie sesji testowalismy z kolegą kilka wzmacniaczy - kolumny usher s-520 +odtwarzacz Usher cd100. Xindak na tle konkurencji np. Nada, czy Music Halla wypada swietnie - relacja ceny do jakosci jest wybitna.

Polecam

Jacek

dołączam się do stronniczych opinii przedmówców

jestem posiadaczem tego wzmacniacza od grudnia 06

przesiadłem się z H/K

porównywałem z NADem oraz Denonem, porównania z Yamahą nie doświadczyłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.