Skocz do zawartości
IGNORED

Komplet kolumn 5.1 do Denona AVR-4306

dancop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czytam, czytam, i nadal nic nie wiem Ale to tak jest jak się ma za dużo informacji na raz. Więc proszę o jeszcze!

Zdecydowałem się na zakup Denona AVR-4306. Nie wiem, czy to dobra decyzja, ale jak na razie została podjęta. Myślę dość przyszłościowo, podobają mi się możliwości korekcji video tego ampli. Zamierzam do niego podpiąć oprócz DVD - nboxa i humaxa i cieszyć się telewizją dobrej jakości.

Kupno tego ampli dość mocno nadszarpnie budżet przeznaczony na kino. Pozostanie mało na kolumny. Ale to na razie nic straconego. Do nagłośnienia mam bowiem w tej chwili pomieszczenie 16 m2. Nic wielkiego tam nie wstawię, bo po pierwsze nie mam miejsca, po drugie szyby mi wywali, jak dam głośniej. Za jakiś rok będę dysponował pomieszczeniem tylko do AV, więc wtedy zastanowię się znowu nad kolumnami.

A teraz pytania. Jakie kolumny (5.1) wziąć do tego ampli, biorąc pod uwagę małe pomieszczenie i tymczasowość zestawu. Na ampli plus głośniki mam przeznaczone 10.000 zł. Jak widać większość z tego pochłonie ampli. To co zostaje - w najgorszym razie 3000 zł, w najlepszym - no tu nie wiem - ile można stargować z AVR-4306??

Szukam czegoś, co zagra w miarę ładnie i kosztując nie więcej niż 3000-3500 zł nie będzie baaardzo drastycznie odstawało od ampli. Proporcje słuchania to kino/telewizja ok 85%, muzyka (różna, ale bez techno czy hip-hopu) - 15%

Pozdrawiam

DW

https://www.audiostereo.pl/topic/30629-komplet-kolumn-51-do-denona-avr-4306/

Może jednak? Ktoś? Cokolwiek? :) Chociaż proste typy: weź pod uwagę to a to, a ten zestaw to nie zagra z Denonem dobrze... Żebym miał jakies ograniczenie czego szukać i odsłuchać....

hmm ja mam podpięte pod ten amplituner głośniki B&W jednak one kosztują troche drożej (mam 603+601+lrc60+asw600). z drugiej strony twoje fundusze rozkładają się trochę dziwnie super amp + marne kolumny (bo takie kupisz w cenie do 3 tysiaków). To już kup lepiej lepsze kolumny i troszkę gorszy amp. U mnie moje kolumny już przeżywają drugiego ampa (wcześniej miałem yamahę 730).

Powinno to zagrać razem z denonem nawet w tym metrażu, ewentualnie można wziąść DC1 takze na przody. Myśle że to najtańszy zestaw kolumn warty rozpatrzenia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ulan, 4 Sty 2007, 14:13

>hmm ja mam podpięte pod ten amplituner głośniki B&W jednak one kosztują troche drożej (mam

>603+601+lrc60+asw600). z drugiej strony twoje fundusze rozkładają się trochę dziwnie super amp +

>marne kolumny (bo takie kupisz w cenie do 3 tysiaków). To już kup lepiej lepsze kolumny i troszkę

>gorszy amp. U mnie moje kolumny już przeżywają drugiego ampa (wcześniej miałem yamahę 730).

Czy to naprawdę tak jest? - wątpię

Amlituner kina nawet za 7000 nie jest znowu taki wspaniały a kolumny Wharfedale serii 9 ( zestaw 5.1 ) nie będzie tak na prawdę odstawał a nawet martwił bym się czy ten ampli je wysteruje wszystkie poprawnie w 5.1. Z tych 170W na końcówkę deklarowanych przez producenta otrzymamy około połowę z tego w trybie wielokanałowym.

Fundusze tak zaplanowałem, bo nie wiem, czy warto inwestować w kolumny teraz, gdy mam do nagłośnienia pokój 16m2. Czy jeżeli bym się szarpnął mocniej i kupił np. takie B&W (czy coś innego w przedziale 5000-7000 zł) - czy to będzie w ogóle sens w tak małym pokoju?

1. "czy to będzie w ogóle sens w tak małym pokoju?" - Do tak małego pokoju bezsensem jest nawet kupowanie 4306 - sam ampli zajmie ci pół pokoju:)

2. Na allegro te ampli sa po 5500 - więc sporo więcej zostaje ci na kolumny.

3. Jeśli "klamka zapadła" na tego 4306 to lepiej do małego pokoju kup porządne fronty a z resztą poczekaj na przeprowadzke /lub efektowe kup taniutkie - zmienisz na lepsze później/

4. Ponieważ kasy /jak widać/ masz dosyć pomyśl pod 4306 o leszpej serii niż 600xx z Bowersów

Eee - ampli to pryszcz, do tego porządny TV, mediacenter, dwa tunery TVSAT :) Ale się wszystko pod oknem ładnie na szafce będzie mieściło, nawet na balkon da się wyjść :)

Z kasą to jest różnie - raz jest, raz nie ma. Jak jest, to bym już chciał wydać trochę i mieć na jakiś czas spokój. A, że aktualnie: stary TV się popsuł i nie mam żadnego, DVD Kody z zestawem 5.1 (tak na prawdę całkiem całkiem jak za śmieszne pieniądze) pojechało do rodziców. Z TV Aster zrezygnowałem i zakładam satelitę. Jak widać wydatków mnie czeka nieco więcej niż głośniki i amplituner.

Ale jak widzę już druga osoba wspomina o B&W, zwrócę na nie uwagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.