Skocz do zawartości
IGNORED

KARTA MUZYCZNA POMOCYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maciek19882

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie mam końcówke mocy sharpa sx8800h. i wzmacniacz główny. wzmacniacz główny bedzie ciągnał kolumny frontowe. natomiast końcówka mocy tj,sharp bedzie ciągnął same basy,poniewaz beda budowane specjalne subwoffery na zamówienie pod ta końcówkę. i taraz mam pytanie jak to wszsytko podłączyć? Posiadam karte muzyczną X-fi extrime music. Myslałem zeby zrobić na niej kwadrofonie w dual stereo z frontu dać sygnał na wzmacniacz główny, a z rear deć sygnał na końcówkę czyli na subwwofery. teraz mam jednak pytanie... jak ma wyglądać połaczenie z tego wyjścia rear z karty do końcówki?? czy potrzebuje jakiegoś mixera który mi przefiltruje dzwięk?? bo zeby końcówka ciągneła sam bas to potrzebuje podac same najnizsze rejestry z sygnału.. a subwoffery będą 2 po jednym na kanał!! POMÓZCIE!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/30671-karta-muzyczna-pomocyyy/

No tak mają... i co z tego? gdy podłącze pod to wyjście które obsługuje centralny i subwoffer jednoczesnie... to juz chyba nie bedzie to sygnał stereo.... a pozatym zeby uruchomic to wejscie w mojej karcie to musze juz ustawic 5.1.... wiec fronty bedą grać jak w kinie domowym a cały głos pojdzie na centralny... nie da sie w x-fi jakos kanału rear ustawić zeb był fiztrowany przez kartę tylko na basy???? i zeby to własnie z niego w dual stereo szedł sygnał? poszedłby tylko niski wtedy i nei potrzebowałbym mixera..:)

Muszisz te sygnały odfiltrować... są chyba jakieś programy (zwrotnice software'owe) które to umożliwiają i wtedy można to zrobic tak jak piszesz. Być może to jest właśnie do zrobienia z pomocą oprogramowania tej karty.

W innym wypadku potrzebujesz regulowanych filtrów do subwoofera (modułów) oraz do gł. frontowych - które odstaną sygnał zubożony o bas, który idzie na subwoofery (lub inaczej go jakoś odentniesz, np. regulatorami na wzmacniaczu).

W sumie i tak sporwadza się to do rozdzielenia sygnału 2ch kanałów na fronty i suby, co można zrobić bez użycia komputera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.