Skocz do zawartości
IGNORED

tonsile sd426 sd524 pioneer se-a1000

intuos

Rekomendowane odpowiedzi

nie przejmuj sie tym co pisze disco:)on jest akurat uczulony na nazwe tonsil::)))))

gratuluje zakupu, w tej cenie nie znajdziesz lepszych i bardziej zrownowazonych :) dzwiekowo

pzdr Intuos

fajnie jakbys wyjechal z kraju, naprawde bylo by fajnie ;)

pomysl o tym! niemcy, francja, anglia! zrob to dla mnie i wyjedz!

jak myslisz intuos, nie bedzie wielkim grzechem wymiana kabla w tych tonsilach na cos lepszego, myslalem o takim old-school'owym ala sprezynka (chyba beyerdynamic sprzedaje takie)? sam kabel oraz wtyczka napewno ograniczaja choc w drobnym zakresie mozliwosci tego sprzetu...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kolego wspac nabierzesz doswiadczenia to z perspektywy ocenisz co warte sa owe Tonsile. Wymiana kabla w nich i inne zabiegi sa smiechu warte. Najpierw powinny miec PRZETWORNIKI a nie pierdziawki. Nigdzie sie nie wybieram lubie i cenie polskie firmy. O moich opiniach mozna poczytac w watku o spotkaniach w Krakowie.

sluchawek to akurat troszke sluchalem w roznych warunkach, glownie z wyzszego przedzialu cenowego, zdecydowalem sie na tonsile bo naprawde w tej cenie i dwukrotnie wyzszej wg. mnie nie maja konkurencji,

moze trafil Ci sie trefny model, albo pomyliles nazwy... bo wydaje mi sie ze mowim o dwoch roznych sprzetach

ps. moja opinia powiela sie z opiniami moich znajomych, posiadajacych tez nienajgorszy sprzet, skolei pozostali znajomi sa jedynie oszolomieni ze wogole cos moze tak grac ;]

ps2. sluchawki potrzebowaly takze jednak troszke rozruszania przetwrnikow i trawo to jednak wiele odzin zanim zagraly tak jak powinny, moze to problem Twoich negatywnych odczuc...

tak jak pisalem disco jest uczulony na tonsil...:)))))jak tylko uslyszy to slowo lub przeczyta zawsze lapie go katar i takie tam :))))

wymiana kabelka jak najbardziej ale odradzam ci krecone bo dzialaja jak cewka.... prosty kabel mikrofonowy, czasami jest robiony z laczonych jako stereo i on jest wtedy super, wydaje mi sie ze wystarczy kabelek redsa, jest tam 5m z dwoma konczacymi sie jecami z pozlacana koncowka-cena co do wartosci super

co do smych sluchawek to potrzebuja one dobrego wzmaka , o ile sd524 cieplego to sd426 raczej natural i z mocnym kopem, wtedy zobaczysz jak to moze brzmiec, naprawde , czesto glownym gardlem z cienkim przeswitem jest wzmak-powoli zacznij rozgladac sie za wzmakiem sluchawkowym.

co do kabla to mnie przekonales, rzeczywiscie to skrecenie moze byc bardzo niekorzystne ;)

a wzmacniacz mam, diy na mosfetach w klasie a,

...i wlasnie gra bardzo neutralnie, dzieki temu duzy wklad w barwe dzwieku ma moj przedwzmacniacz, tez diy na lampach e88cc, nadal podlega moim modyfikacjom i jest coraz lepiej, zrodlo to narazie komp z karta audiotrak prodigy hd2, kable klotz iy106 w drodze a i jeszcze cos pewnie samemu sklece...

wspac

fajnie ze tworzysz DIY , ja niestety pomimo ze moze i bym mogl zaczac uczac sie od innych to raczej nie mam na to czasu, wole kupic np Slawka od Senicza, mowie ci ten wzmak w cenie nie ma sobie rownych, wszystko sie pkaze na as wsobieskim:)

sd524 graja duzo czystszym i jasniejszym dzwiekiem, nie ma co ich porownywac do sd426- sa poprostu lepsze ale na ryzku wtornym sa niemal nie do osiagniecia, szukaj bo warto je miec w swojej sluchawkotece

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wspac

o mnie | ignoruj | PW

stat: 22 / 7 / 1

4 Paź 2007, 13:54

sluchawek to akurat troszke sluchalem w roznych warunkach, glownie z wyzszego przedzialu cenowego, zdecydowalem sie na tonsile bo naprawde w tej cenie i dwukrotnie wyzszej wg. mnie nie maja konkurencji,

moze trafil Ci sie trefny model, albo pomyliles nazwy... bo wydaje mi sie ze mowim o dwoch roznych sprzetach

ps. moja opinia powiela sie z opiniami moich znajomych, posiadajacych tez nienajgorszy sprzet, skolei pozostali znajomi sa jedynie oszolomieni ze wogole cos moze tak grac ;]

ps2. sluchawki potrzebowaly takze jednak troszke rozruszania przetwrnikow i trawo to jednak wiele odzin zanim zagraly tak jak powinny, moze to problem Twoich negatywnych odczuc...

jasne jasne:) jestes osluchany i w ogole:) gratuluje samopoczucia:D

wiesz kolego za dlugo w tym siedze zeby mylic nazwy i za dlugo takze zeby zawracac sobie tylek pierdziawkami w rodzaju SD 524 a tak w ogole to ludzie sie smieja z tego watku i z gloryfikacji sluchawek ktore nie maja nawet porzadnego balansu tonalnego.

moj obecny kosztowal mnie cos ponad stowke, ale akurat nie robiony przezemnie ;), mojej roboty jest jedynie preamp (niekonczace sie modyfikacje/ulepszenia),

taki koszt jednak "troszke" wiekszy, pointeresuje sie i moze za klka miesiecy... czemu nie ;) fajnie jakbym jednak sam robil, taniej pewnie...

dzieki za porady, jak porobie przy sluchawkach (kabel, wymiana tej dermy na gorze na zacisku), zapodam fotki, pewnie koncem miesiaca...

ps. kupie Tonsil'e SD-524 ! :]

po co sie odzywasz? prosil Cie ktos? nikt nie chce z Toba gadac to daj sobie spokoj, temat dotyczy tych sluchawek i wypowiadaja sie w nim ludzie ktorzy maja w tym jakis cel, wymiana informacji, doswiadczenia, odczuc, powiedziales swoja opinie, nic wiecej Cie nie laczy z tym sprzetem to poprostu -> idz stad, odwal sie, spadaj, bujaj sie!

co do mojego osluchania to nie jest ogromne, prawda, nie jestem elo master yo, ale mam swoje odczucia na pewne tematy i wybralem dla siebie te sluchawki (ktore zaskoczyly mnie bardziej niz sie spodziewalem) i to moja prywatna decyzja, zle Ci ze uzywam tonsili? tak bardzo chcesz mi pomoc? pomozesz jak odplyniesz...

zaluz sobie wlasny temat i pisz sam do siebie, mam nadzieje ze to byl twoj ostatni post bo po przegladnieciu watku, chyba zmeczyles swoimi teoriami ludzi, nic kompletnie nie wnoszacymi do tematu....

[przerwa]

uhhh....

zeby nie marnowac posta, mam ochote troszke upiekrzyc te sluchaweczki, ale nie zabierajac im ich wyglada prl retro ;) kabel z wtyczka, wymiana dermy na cos bardziej ekskluzywnego, moze cos mi jeszcze przyjdzie do glowy, moze ktos ma jakis pomysl...?

wczesniej cialem, malowalem, kleilem, skrecalem obudowy pecetow, teraz mam ochote przerobic ladnie sluchawki ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

bujaj sie to sobie mozesz synku powiedziec kolegom w piaskownicy a nie mnie - nie chce byc brutalny ale przy takim zachowaniu predzej czy pozniej ktos ci pokaze gdzie jest twoje miejsce i oby nie bylo to zbyt bolesne

nie ty bedziesz decydowal gdzie i co mam pisac jak co nieco posluchasz bedziesz partnerem do dyskusji na razie malo wiesz co widac po wyborze jakiego dokonales

synku?? zdziwilbys sie gdybys spotkal takiego synka, masz zapewne raptem 13lat wiecej, choc z wypowiedzi powiedzialbym ze 13lat mniej, cwaniakujesz bo siedzisz daleko, no ale na to juz nie ma rady...

wiem ze Twoj gust jest najlepszy i to co Tobie pasuje, musi innym pasowac, w innym przypadku posiada sie zly gust, brak wiedzy, doswiadczenia... w sumie to taki narcyz jestes ;)

przepraszam, ale od teraz olewam co piszesz, poprostu nie widze w tym temacie juz tych nieznaczacych nic postow... chcesz cos powiedziec mi? pisz na priva

dowidzenia ;)

ps. kultura obowiazuje niezaleznie od wieku

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Musisz najpierw sam zachowac kulture zeby ci ja inni okazali. Zauwaz moj staz na forum - takich cwaniakow jak ty przez te kilka lat bylo tu przynajmniej kulkudziesieciu. Mieszkam w Krakowie i wcale nie uwazam zebym byl daleko. Masz ochote wpadnij - pogadamy. Nie jestem narcyzem i nie o to tutaj chodzi. Mam za soba ponad 25 lat czynnego sluchania muzyki na wszelakich zestawach stereo (ojciec ma muzyczne wyksztalcenie i sprzetow u nas bylo sporo od dziecka a od 20 lat kupuje sam). Mialem tez rozne modele Tonsila od SN 62 do owego SD 524 i podobaly mi sie bardzo ale tylko na poczatku. Oczywiscie moga ci sie podobac ale za jakis czas przyznasz mi racje i tylko o to mi chodzilo.

SD 524 i podobaly mi sie bardzo

disco nie poznaje kolegi:)

a tak na powaznie to poco sie rzucasz, jezli kolega zacznie tak uwazac to jego sprawa, narazie fascynuje sie tonsilami i ma racje, wiec moze wyluzujmy i daj siemu pytac i nie pouczaj, bo nie ma to sensu. Disco za wszelka cene chcesz cos udowadnic ale naprawde szkoda nafty, mamy jakies przekonania, ja swoje dyktuje tym co mam a uwierz mi ze sansui rozwalaja kawaleczki twoje hd600 o yamahah nie wspominajac, wiec radze pisac o swoich spostrzezeniach na luzie a nie zasadzie dyktatury

o kulturze wspomnialem juz nieco wczesniej, ale jak dla mnie temat zakonczony, bezsensowny i tylko marnuje czas zainteresowanych tematyka sluchawek, a nie sprzeczek co lepsze, osobiscie nic bardziej mnie nie denerwuje jak idiotyczne sprzeczki forumowiczow o ich wlasnych gustach... lepiej jest raz wyrazic swoja opinie i poczytac innych i zakonczyc to, a nie probowac kogos przekonywac, bo sila nikomu pogladow napewno sie nie zmieni...

w tej cenie disco chyba nic lepszego nie zaproponujesz mi ... ? czy jednak? a moze masz jeszcze te nienajlepsze sluchawki tonsila i chcesz je sprzedac? chetnie wezme :D

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wspac tez nie chce klotni ale za duzo tu superlatyw pod adresem Tonsilow kiedy takie Kossy Porta Pro (pomijam zastosowanie) mozna kupic za 150zl w Top Hifi (kosztowaly kiedys 400zl).

mialem je z rok temu okazje sluchac, porownujac, dzwiek swietny, ale wg. mnie nieco przesycony i jednak mniej szczegolowy w stosunku do sd426, pozatym preferuje sluchawki wiekszych rozmiarow, wygodniejsze na dluzsze godziny..

chlopaki porta pro to koloryzujacy badziew z rozjerzdzajacym sie basem i stylem gry w stylu bazarowego hop bec - ladne na 15 minut sluchania, sd426 rozjzdza je w kazdym aspekcie brzmienia, nie wiem jak mozna sie nimi zachwycac, px100 jest duzo lepsze

intuos, 7 Paź 2007, 00:11

mam bardzo dobre opinie o tych porta pro

do discmana pasuja

slucham klasyki i to dosyc pokreconej muzyki

otwarta srednica , barwny dzwiek

nie meczy ,

zeby tylko do muzyki rozrywkowej!?

ja

bardzo polecam porta pro

fotoarkady

powiem tak

najwazniejsze ze ci pasuja i dobrze ci sie ich slucha, ja ciesze sie razem z toba, mowie to szczerze,

wyrazilem swojA bardzo naturalistyczna opinie o nich , ale tak jak wczesniej... najwazniesze ze dobrze ci sie ich slucha

intuos, 7 Paź 2007, 00:41

w takim razie

to ja sie ciebie zapytuje

czy sa lepsze sluchawki iniwersalne do sprzetu przenosnego

za niewielkie pieniadze

ze je tak mieszasz z blotem!?

sprobowac mozna jeszcze ksc75 - przetwornik podobno ten sam co ktx pro1 i porta pro ( porownywalem te 2 modele - no prawie - sluchalem w odstepie tygodnia ) a cena nizsza - niewiem jak z wygoda noszenia takich sluchawek ale do przenosnego czy biegania chyba ok

np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

disco ; od dawna wczytuje sie w twoje wpisy - sa dobre ale dzis przeginasz. temat -zupelnie nieistotny ale czytajac dyskusje wielbicieli tonsili mozna sie po prostu posmiac a nie tlumaczyc o czym dyskutuja[kupa sluchawek z przewaga kupy]pozdrawiam i ciebie i wielbicieli tonsila

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

pepe.g ale przeciez ja sie smieje:) zwisaja mi kompletnie te ich peany pochwalne na zcesc gowna przez wielkie G chodzi tylko o to ze czytaja ludzie ktorzy nie znaja tematu i wybieraja Tonsile a potem maja zal do forum.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.