Skocz do zawartości
IGNORED

Można czemuś takiemu zaufać ?

valis0

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem dzisiaj tak polecanego E7 Jamo (1400zl), odetne go na minimum, zobaczymy czy nadazy za moim Accutonem w TL? :-))) Zbudowany jest rzeczywiscie fajnie, kiedys mialem przyjemnosc sluchac mniejszych zamknietych Reli, a to chyba jest podobny glosnik...

E7 podlaczony, gra, niech sie ulozy, narazie musialem galeczki wzmocnienia i odciecia skrecic na minimum, ustawiam go na muzyce.

Poczatek nie jest tragiczny, najwazniejsza w moim przypadku galka to faza, leciutki ruszek i sie rozjezdza, pamietajcie zeby suba kupowac z plynna regulacja fazy 0-180, a nie przelaczana pstryczkiem!, ustawilem go prawie w linni kolumn, zgral sie tak, ze praktycznie go nie "slychac-widac", bedzie dobrze...

no i troche mnie juz glowa rozbolala..., ale moze to wina kabla glosnikowego, zamiast eterycznego i magicznego kondo mam teraz wpiete grube jak kielbasa jalowcowa sonorany, ktore juz graja potezny bas na moich glownych kolumnach ;-))

jeszcze nie wiem, musze zmienic te grube kable glosnikowe, a i ten nasz sub, o ktorym piszemy musi sie uformowac. ale mam plan!

bede go dociskal duza masa kamienna! dobrze ustawiony musi zagrac!

ABS... Powiedź mi czy ten sub Jamo E7sub u ciebie delikatnie szumi podczas gdy jest podłączony tylko do zasilania?

Chodzi mi o takie delikatne szumienie w momencie gdy nie gra a dostrzegalne z bliskiej odległości... Słuchałem tego suba w sklepie nie dla idiotów - chciałem to sprawdzić ale nie chciałem wyglądać jak idiota schylająć się i przykładająć ucho na kilka/kilkanaście cm od głośnika:)

A co powiecie o tych subach ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>sebol81, e7 jest cichy i nic absolutnie nie szumi, w innych rowniez powinna byc grobowa cisza, bo co ma szumiec? moze tobie chodzi o transformator?, tutaj jak wszedzie zdazaja sie przypadki, ze jak przylozyc ucho to mozna cos uslyszec, pomijam zle zaprojektowane i wykonane trafa, ktore slychac z 10metrow...

Po paru dniach z subem musze go jednak wylaczac kiedy slucham muzyki, brak checi i czasu, zeby go idealnie zestroic, poprostu przeszkadza, jeszcze nad nim popracuje, jak sie ulozy, narazie niech sluzy w kinie, ktore zalaczam dwa razy w miesiacu ;-)

wiec powiem tak - ja posiadam e150 i jestem b zadowolony ( pokoj okolo 30m2) opinie o tym subie byly dobre np: w hi-fi i muzyka a co do kopniecia to tez w KD takowe posiada , oczywiscie ze posiadanie e250 moze przyspozyc jeszcze wiecej milych odczuc ale nieoklamujmy sie w tzw pokojach w bloku wiecej niepotrzeba-tez mam swira na punkcie sprzetu , nigdy niedostrzeglem zeby bas z e150 nienadazal albo zeby sie rozlewal dzwiek wiec jak najbardziej polecam e150

Nie chcialbym porownywac e7 z innymi popularnymi jak jble, czy inne pierdziawy basrefleksowe ze wzmacniaczami 50 watowymi, to sa inne swiaty, za duzo i tak juz sie nagadalem ,takze spadam z tego watu.

Podsumowujac bez zartow, e7 jest bardzo dobry, w swojej cenie wrecz wybitny, a jak macie na uwadze sluchanie muzyki nie znajdziecie nic lepszego, jak kazdy sub wymaga od wlasciciela troche cierpliwosci, ja go bede bardzo polecal.

ABs...

Na pocieszenie powiem Ci, że w którymś wątku przeczytałem że właściciel E7sub "wygrzewał" go kilkadziesiąt godzin zanim ten zaczął naprawdę porządnie grać :) To chyba był użytkownik americanos :) Ja też się przymierzam do tego suba ale jeszcze zobaczę...

U mnie po problemie ...

zakupiłem JBL E150 za 1100 zł z przesyłką gratis :) . subwoofer do mnie jedzie , tak że jak go dostane to napisze czy sieucieszyłęm , czy raczej rozczarowałem :)

wybrałem go z trzech powodów:

1) mieścił się w mojej kategori cenowej do 1000 zł (te 100 zł z bulem serca dołożyłem)

2) firma jest dość znana i polecana

3) mam pokój 20m^ więc nie chciałem przeginać pały z E250

bliższe informacje po testeach :)

valis0... Zdaj tą relacje z odsłuchu:)

Ja też słuchałem tego suba w sklepie ale miałem odnośnie niego mieszane uczucia. Na początku wydał mi się bardzo dobry ale jak zacząłem wnikać w szczegóły to już nie było tak różowo...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.