Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Ampli + 5.1 PLN 6-7k

pstaniszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i proszę o pomoc. Przymierzam się do zakupu kina domowego (5.1).

Warunki: duże pomieszczenie (razem ok 50 m2, ale tylne kolumny będą ustawione gdzies na 25m2), niestety akustyka słaba (raczej gołe ściany, na pododze płytki ceramiczne)

ulubiona muzyka: w sumie szystko z przeważającą częścią pop, rock (nie zaostry), soul.

Odsłuchiwałem kilka zestawów stereo i najbardziej przekonały mnie:

Marantz 4001 + Rubicon R63

Marantz 4001 + JBL e80

H/K 240 + Rubicon R63

H/K 240 + JBL e80

Obawiam się trchę bass-reflexu w Rubcionach bo nie za bardzo mam miejsce aby odstawić je od ściany (może 2-30 cm by się znalazło).

Co sądzicie tych zestawach i czy warto iść w HDMI w amplitunerze? Na razie będzie to grało ze starym CRT ale chciałbym aby po akupie LCD/plazmy sprzęt można nadal używać (w kwestii HD) oraz będzie nagrywarka DVD z HDD (Hitachi, LG, Panas bądź Samsung- modele z 250 GB). Cena 6-7 tys. zł dotyczy kolumn oraz amplitunera i kabli. Uprzejmie proszę o opinie i pomoc w wyborze.

https://www.audiostereo.pl/topic/30794-zestaw-ampli-51-pln-6-7k/

Odsłuchiwałem "po normalnemu". Słuchałem jeszcze Yanahy NX-600 oraz 659 wraz ze standarowymi modelami kolumn oraz B&W (chyba seria 3 o ile pamiętam). Inne jeszcze odłsuchy to Pineer 1015 z Rubicon Libra

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.