Skocz do zawartości
IGNORED

JBL CSS 1500 + ampl. HK (ale jaki???)

zagman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem już zdecydowany na głośniki jbl css 1500 (cudo!)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - zdjęcie nie oddaje ich faktycznego wyglądu bo

są całe czarne a ze zdjęcia wynika że pół na pół z kolorem srebrnym.

Chciałbym do nich dopasować możliwie najlepszy amplituner Harmana. Myśląc przyszłościowo chciałbym żeby był 7.1.

Garść danych:

- pokój 28m2

- za 3-4 lata może coś większego niż pokój w bloku więc rozbudowa do 7.1

- TV Bravia V 32 cale

- DVD Sony NS 32

- 70% kino, 30% muzyka różna

Pytania:

1. Który model amplitunera HK będzie najlepszy?

2. Czy jest sens dokupić DVD HK lub osobny czytnik CD do muzyki czy to sony da sobie rade?

3. Jak ten wymarzony zestaw najlepiej podłączyć? Napewno jakieś kable trzeba bedzie dokupić ale może coś jest w

zestawie.

4. W nowych modelach - droższych - pojawia się głównie jedna nowość, wyjście HDMI. Czy jest to istotne?

5. Oferty importerów mile widziane na [email protected]

Wielkie dzięki z góry za odpowiedź.

Pozdr.

Zagman

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/30803-jbl-css-1500-ampl-hk-ale-jaki/

1) 7.1 to chyba coś od modelu 2xx np HK 235, zresztą to kolumny z niewielkimi głośnikami i do ich wysterowania nie ma sensu kupowac nic mocniejszego, to zestaw typowo do kina, za bas odpowiada tam głównie sub (ciekawe jak się sprawują w muzyce ?)

2) dobry odtw. CD zawsze lepiej zagra od DVD

3) do głośników wystarczą zwykłe kable z miedzi beztlenowej 2,5mm, do tego kabelek do suba, coaxial (dvd -> ampli) i to chyba wszystko

4) niezbyt istotne o ile posiadasz nie więcej niż 2 sprzęty z hdmi

dzięki za odpowiedź!

HK 235 to 7x50W myślisz że to wystarczy?

Mam w planach jeszcze playstation3 :) więc to HDMI moze sie chyba tu przydać?

Całość podłącza sie do HK a HK do telewizora?

50W na kanał to dużo, tym bardziej żę HK podaje realne wartości mocy w odróżnieniu od konkurencji (także w takie 7x100W i zbliżone nie wierz, bo wcale nie mają mocy większej od tego HK)... druga sprawa że do tych kolumn nie potrzebujesz dużej mocy :)

ten model HK nie ma HDMI, dopiero nowy model 245... ale jeśli TV ma 2 gniazda HDMI to te w amplitunerze są zbędne (zakładam że dvd ma też hdmi, więc dvd + psx3 = 2 gniazda)

w 100% się zgadzam, zawsze coś mi nie pasowało w tych przerośniętych statystykach niektórych firm.

Nie moge sie doczekać tego zestawu.

Aż nie moge się zdecydować jaki film zarzuce na początek żeby go przetestować :)))

• 3 tygodnie później...

Mam ten zestaw od dwóch dni i mogę powiedzieć jedno: WOW!!!

Mam problem żeby wyjść z domu i nie spóźnić się do pracy :)

Muza jak dla mnie gra baaardzo fajnie (pinakolada, budda bar, poważna ale i mocniejsze kawałki np Prodigy) a przy filmie szczęka mi opadła. Niestety to był narazie tylko harry poter (film żony) ale niedługo coś innego zarzucę.

Pewnie nie jestetem tutaj statystycznie istotnym przypadkiem jeśli chodzi o ocenianie jakości muzyki ale osobiście bardzo mi ten zestaw odpowiada.

Przy okazji wielkie dzięki dla właściciela sklepu soundpower.pl. Fachowa obsługa, dobór kabli, bezpłatna instalacja i najlepsza cena (wysyłałem zapytanie w kilka miejsc). Sklep wygląda bardziej jak magazyn ale po wejściu dalej jest sala odsłuchowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.