Skocz do zawartości
IGNORED

MAGNAT C210 - zamknięty magnetycznie?!

jarasnet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów,

mam do was pytanie. A mianowicie nabyłem ostatnio głosnik centralny Magnat c210 który wg. sprzedawcy miał być "zamknięty magnetycznie" i nie wpływać na ekran tv na którym mam go zamiar ustawić. Faktycznie jednak w pewnym stopniu działa na ekran w postaci błekitno-fioletowego cienia który pojawił się na górze ekranu. Nie przeszkadza to "totalnie" ale jest zauważalne i chyba nie powinno mieć miejsca. Czy po za wypiep...niem głosnika na złom jest inny sposób na ta przypadłość?

pozdro4@LL

Możesz go też rozkręcić i sprawdzić, czy przetworniki są faktycznie ekranowe. Może się zdarzyć, że np. wysokotonowiec nie posiada ekranu i to właśnie on sieje (z tego co wiem, to przeważnie ekranowane są tylko nisko-średniotonowce).

Ja bym go po prostu odsunał od TV, bo może też być tak, że Twój telewizor jest bardzo wrażliwy. I wtedy wymiania na inną kolumne może nie przynieść poprawy.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Chyba postaram się o jakąś podkładkę lub cos podobnego, która zwiększy odstęp od telewizora, rozkręcać raczej nie bedę bo obudowa jest z tworzywa i klejona (prawdopodobnie). Faktycznie to moze telewizor jest "przewrażliwiony"!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.