Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do 400 zl

dyder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Specjalnie się tu zarejestrowałem i czekałem te 7 dni by własnie zrobić taki temat:)

Cieszę się że ktoś już taki zrobił więc trochę go odświeże bo zapewne jest sporo osób które rozważają taki zakup wzmacniacza.

moge wydać 450 zł max prosił bym o jakieś dobre wytłumaczenie czemu akurat yamacha czy sony a nie pionier:)

jestem mniejwięcej zielony i chciałbym kase względnie dobrze zainwestować bo jak się jest studentem to nie ma się za dużo kasy:(

Kolumny mam diora zgc 100-b-903 możliwe że niedługo dołącza do nich niedługo altusy.

Upodobania muzyczne to lekki metal rock muzyka elektroniczna i klasyczna dobrze by było aby wzmacniacz miał kopa bo czasem będzie robił na imprezach.

Chyba narazie to wszystko mam nadzieje że nie usłysze że takie rzeczy to tylko w erze :P

mrówek, 28 Sty 2007, 17:17

>Witam

>Specjalnie się tu zarejestrowałem i czekałem te 7 dni by własnie zrobić taki temat:)

>Cieszę się że ktoś już taki zrobił więc trochę go odświeże bo zapewne jest sporo osób które

>rozważają taki zakup wzmacniacza.

>moge wydać 450 zł max

Będę pozbywał się niedługo przyzwoitego modelu pioneera A 499 (mniej więcej środkowy model w ofercie Pioneera z tamtego czasu) za niewielka kaskę - na początek jak znalazł - zajrzyj na PW bo wysłałem do ciebie wiadomość.

discomaniac71, 28 Sty 2007, 18:22

>A 449 to jest takie byle co. Czasem mozna za ciut wiecej jak 400zl zlapac Pioneera A 6xx ...

Jak zwykle Disco swoje 3 grosze...

Ja nie twierdzę, że jest rewelacja ale za cene trochę ponad 300 to niezły wybór poza tym nie wiem po co komu do Altusów czy innych wynalazków super wzmacniacz - lepiej sobie chłopak odłozy na lepsze kolumny.

Tym tropem idąc można zawsze 100 dołożyć i kupić coś lepszego - pytanie tylko po co jak w kącie altusy pierdzą i różnicy słychać nie będzie? Po prostu należy zachować zdrowy rozsądek ale to jest moje zdanie.

Wiecie te altusy kupie je zregeneruje p irawdopodobnie razem z moimi regenerowanymi polarisami pujdą na allegro by mieć jakąś kase na kolumny DIY prawdopodobnie na głośnikach tonsila co do wzmacniacza narazie googluje allegruje i czytam wasze opinie :)

A propos wzmacniaczy Pioneera to raczej nie sugerowałbym sie mitycznym napisem Reference na masce. Osobiscie porównywałem z kilkoma osobami A-339 i ...A-777. Efekty były bardziej niż zaskakujące, A-777 może i więcej basu ale takiego rozlazłego i niekontrolowanego, brak konturowosci i czytelonosci. Na tym tle jego ubogi krewny z niższej półki wypadł o wiele lepiej, o dziwo większy wykop, takie swoiste depnięcie było bardziej namacalne i konkretne w utworze np. "Enter sandman" Metalliki. W efekcie tych porównań "referencyjnego" muła sprzedałem bez żalu. I co z tego zeprawie 20 kg żywej wagi, trofo jak słoik itp, brzmienie nie ma kategorii wagowych. Zeby nie było niedomówień ,wrażenia pozostałych osób z odsłuchu były tożsame.

co myslicie o tym ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wydaje mi sie ze ten harman ma troche malo mocy ?? co wy o nich myslicie bo ja kompletnienie wiem czym mam sie sugerowac bo jestem w tym zielony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wiesz co kurde tez nie wiem czym sie sugerować wybierając wzmacniacz :)

ale jak przeglądałem se wzmacniaczyki wpadł mi w oko

Ukryta Zawartość

co o nim sądzicie? ciekawe jak to gra :)

jak bym sprzedał starego radmora i kilka amig to moze bym wyzbierał na to mam ogólnie dobrą opinie o sony bo jeszcze się na niczym nie przejechałem

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Duzo zalezy od tego z jakimi kolumnami sluchasz Pioneerow z serii Reference. Uzywalem jakis czas A 777 z glosnikami specjalnie zrobionymi pod niego na zamowienie przez Regis Audio i recze ze chcialbys miec w domu taki zestaw. Zreszta zapytaj McGyvera jak to gralo i czy w ogole mulilo, czy bas sie rozlewal. Inna sprawa ze to byl egzemplarz w swietnym stanie i do tego kupowany w Polsce. Zanim kupi sie jakis sprzet trzeba sie zastanawiac w jakiej konfiguracji to ma grac i czy w ogole zagra. A co do a 339... Coz. Komentarz wydaje sie zbedny.

Ogólnie myśle nad jakimś sony z serii ES(5xx) lub yamaszki AX(4xx,5xx,700) ogólnie jak czytam o yamaszkach mają sporo bajerów np LOUDNESS,TONE BYPASS czego nie ma u soniaczy ciekawe czy to daje rade?? może ktoś się wypowie

Powoli zaczynam wiedzieć czego chcem i zacznie się czatowanie i poszukiwanie na allegro:)

Mile widziane sugestie bo jak cos wypatrze to zapewne kupie , zaczynam się liczyć że może mnie to wynieść więcej jak 400 złociszy, i dziękuje za pomoc

prawde mówiąc nie słyszałem ani yamachy ani soniacza no nie słyszałem żadnego dobrego wzmacniacza sam mam zepsutego radmora 5102te no i to był mój wzmacniacz obecnie mam kompa z creativami 2.1...

a to było pytanie czy tamte bajery daja rade np taki TONE BYPASS :P

człowiek nie wie to sie pyta

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zainteresuj sie tym kenwoodem:

Ukryta Zawartość

lub po negocjacjach:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gra zacnie tylko góra kłuje napisałem że radmor jest zepsuty jak sie nie myle :P (może zapomniałem xD)

wymieniłem dla dziada wszystkie kondensatory przeczyściłem potencjometry a kanał jak cicho grał tak gra dalej (za to drugi gra względnie normalnie) nie mam nerów na to, a naprawa w moim mieście jest droższa jak sam wzmacniacz....

jak będe miał czas sprubuje na elektrodzie, a puki co kupie se coś lepszego

nic lepsze za te pieniądze nie kupisz, więc zainteresuj się:

Ukryta Zawartość

Uwaga: nie jest to 250SE, lecz najprawdziwszy PMA-250 (non SE).

Rzadkość, bo pewnie nikt nie chce się z tym klockiem rozstawać!

Ja na swój egz. polowałem przez około rok czasu!

pozdr

Kar001

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.