Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do 1500 złociszy

sebol81

Rekomendowane odpowiedzi

buczy trafo we wzmacniaczu....

u mnie to samo jest w Infinity Beta SW12, cicho co prawda ale jednak, choc przeszkadza tylko w czasie absolutnej ciszy (na noc go wyłączam bo stoi 1,5m od łóżka i słychac) tak więc nie jest to chyba duży problem

Problem może nie duży... ale ja wiedziony ciekawością... dlaczego trafo nie obciążone buczy, zmierzyłem pobór prądu dla wyłączonego suba i wyszło koło 100 mA, czyli ponad 20W. Jeśli taki sub będzie włączony do sieci przez rok... to już wpływ na rachunek za energię robi się bardzo wymierny. Mam zamiar u siebie wymienić trafo na jakieś "ciche" a dodatkowo wbudować wyłącznik, tylko gwarancja...

Ja poradziłem sobie w inny sposób...

Zrobiłem takie urządzenie które automatycznie odcina mi suba od zasilania (całkowicie) w momencie jak wyłącze amplituner i załącza zasilanie do suba jak włączam amplituner... Cały sprzęt włączany jest i wyłączany jednym pilotem od ampli :)

• 4 tygodnie później...

panowie a nie macie wrażenia że ten jamo e7 zamkniety w obudowie nie gra tak jak powinien.taki głośnik i wzmacniacz w w nim powinien robić pogrom w pokoju a w cale tak nie jest , przynajmniej w moim 20m2 pokoju, próby ustawienia nic lepszego nie wnosza. przy wiekszym poziomie głośności obudowa zaczyna rezonansować . po lekkiej modernizacji suba ( wzmocnienie obudowy: sklejenie w środku na zagieciach-producent tego nie zrobił,nie wiem dlaczego, wyklejenie mata góry i boków oraz plastiokowej odgrody wzmacniacza,wymiana kabla głośnikowego oraz kondenstarow toru audio w wzmacniaczu) zmiany poprawe wniosły ale dalej bez rewelacji.zastanawiam sie powaznie nad włożeniem od spodu bass reflexu bo zamk.obud.tego suba producentowi cos nie wyszła

co do auto offa to gdy sie wyłączy po 20min. to albo wtyczka z gniazdka albo zamontować przełącznik proponuje.

prosze o wpisy co do spostrzeżeń w jakości dźwieku tego suba (w jakich pokojach?)

A co powiecie o tym do suba...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

MARTIN-79... Generalnie nie wiesz jaki wzmacniacz siedzi w nim... Wszędzie pisze, że ma 675W - ale to moc szczytowa a nie ciągłą, czyli generalnie nic nie wiesz... Pamiętaj że suby w obudowie zamkniętej zawsze będą generowały mniej basu niż bass-reflexe... Ale za to nie będzie efektu "pierdzenia" przy daniu czadu, no i też taki sub teoretycznie mniej zabuczy (moje doświadczalne spostrzeżenia).

Teraz tak... Mam go u siebie w 18m2, pomieszczenie kwadrat, poziom głośności w subie ok 80%, odcięcie na ok 40-50Hz, kompresja basu wyłączona (nie pamiętam jak ten pstryczek się nazywa)... I powiem że sub gra bardzo dobrze. Żadnych rezonansów, buczenie i dudnienia. Ten sub musi znajdować się gdzieś między frontami, inaczej jest kaszana (tak było u mnie)... Aha, ja nie montowałem kolców dołączonych do niego (duży plus do producenta za to). Przy daniu naprawdę czadu sub gra również bez nieprzyjemnych niespodzianek... Obudowa nie wpada w żadne rezonanse...

No i akustyka pokoju jest bardzo ważna. U siebie w pokoju mam takie miejsce (na wprost suba ok 3m odległości, wysokość od podłogi 50-100cm) gdzie bas jest najlepszy jakościowo i tam jest postawiona sofa... I jak w tym miejscu bas jest miodzio to np w innym miejscu (1m od suba na wysokości ok 180cm) jest słaby... Po prostu akustyka pokoju tutaj się kłania...

No i dużo zależy też od sygnału źródłowego... Jak sygnał będze cienki jakościowo to bas też będzie cienki...

MARTIN-79

Zgadzam się z Tobą - miałem podobne wrażenia z odsłuchu. Testowałem go ponad 2 tyg. i w końcu zdecydowałem się na Magnata: Vector Needle Sub25A. Może nie jest tak szybki jak E7, ale bardziej "mięsisty". Tego mi było właśnie potrzeba w KD.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.