Skocz do zawartości
IGNORED

Bass dudniący w kolumnach DIY..Problem

gibon007er

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

tak jak to w/w ...

jest to dziwne bo jedna kolumna gra dobrze a druga dziwnie przy niektórych kawałkach dudni... po prostu odechciewa się słuchać ..

Jakie sa możliwe powody tego efektu ?

porosze o pomoc.

pozdrawiam

kobayashi:

Seniczowi zapewno chodziło o sprawdzenie, czy przypadkiem winy nie ponosi akustyka pokoju, może nie ubrał tego w słowa należycie, ale uwaga jest słuszna.

Nie linczuj Senicza za to, że jest Seniczem. Czasami ma racje.

Ależ ja broń Boże nie Lynch-uję Senicza, o proszę, uśmiecham się do niego :) Choć to prawda, że tego nie uzasadnił. Myślę, że mógłby nie umieć - stąd moja uwaga, że ten geniusz go przerasta ;)

Sprawdź czy akustyka pomieszczenia na pewno nie ma wpływu na owe dudnienie... Ustaw w tym samym miejscu co ta dudniącą, druga kolumnę i zobacz czy efekt będzie ten sam... Ja mam niesymetryczne ustawienie oraz trochę niefortunne ustawienie kolumn i wyraźnie słychać ze więcej basu wydobywa się z lewego głośnika który jest 1m od ściany niż z prawego który jest oddalony o jakieś 2,5m... Tak bardzo mi to nie przeszkadza bo mam podstawkowe obudowy zamknięte które z natury nie grzeszą basem wiec jedyny mankament to nie równomierność w ilości niskich tonów jakie dostarczają kolumienki... Ale wierze ze przy bass reflexie może to przeszkadzać i to bardzo ... Powodzenia

no jak zamieniłem miejscami kolumny to ta postawiona na miejscu tej dudniacej .. nie dudniła..

natomiast ta dudniaca "chyba" nie dudni w w tym miejscu nowymm... tak mi sie wydaje przynajmniej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.