Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Denona PMA-925R

zesel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W grudniu rozwinąłem wątek na temat moich rozterek dotyczących słuchania stereo przez KD. Koledzy zaproponowali mi pogodzenie tej sprawy przez zakup wzmaka stereo i odpowiednia konfigurację sprzętu. Doczytałem też na forum, że najlepiej zostawić KD w spokoju i stworzyć stereo. Tak też zamierzam zrobić. Kupiłem już Denona PMA-925r. Przy pierwszej próbie nie powalił mnie na nogi, ale może to też sprawa kolumn? Dlatego zamierzam kupić nowe do 1500 zł , a używki do 1.000 zł. Z nowych myślałem o Wharfedale Diamond 8.4, w sklepie są za ok. 1500 zł. Czy ma ktoś lepszy pomysł?

https://www.audiostereo.pl/topic/31045-jakie-kolumny-do-denona-pma-925r/

Witaj

moze napisz cos wiecej czego oczekujesz od kolumn ?? oraz czy np niechcesz wejsc w DIY ?? na forum mamy paru dobrych ludzi od tego. Pozatym co miales z tym denonem 925r ? (jakie kolumny)

Pozdrawiam

Witaj

Najistotniejsze sprawy napisałem o sobie, kolumny to KODA, dodatkowo dopowiem, że intersuje mnie zdecydowany bas, muzykę słucham raczej głośno, lubię ją fizycznie czuć na klatce piersiowej (ruch powietrza, dynamika). Przyznam się, że z tym DIY, to nie mam pojęcia?

>Te aktualnie sa na allegro i jesli chodzi o mnie to te mi bardzo odpowiadaja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>A nowe to z cala pewnoscia Usher S520!!!!!!!!!!!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale..... że tak zapytam chodzi ci o podstawkowe czy podłogowe kolumny ?? Co do DIY zapytaj sie McGyver co ci moze zaproponowac za ta kwote... albo jak chcesz to Gipsy2 (nie robie nikomu reklamy..... poprostu próbuje pomóc) co do twoich upodobań i ze wzgledu na powieszchnie to podłogówki były by idealne... oraz mógłbyś podac z czego bedziesz grał ?? (źródło)....?

Miałem Denona 725R, nie gryzło się. Cena do obgadania:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

słuszne pytania maxus, kolumny oczywiście podłogowe, natomiast co do źródła to kupiłem gramofon Duala 741Q. Zamierzam tez dokupić używane CD, ale jeszcze nie wiem jakie i za ile. Tego Denona mam dopiero tydzień więc jakoś wyjątkowo się jeszcze nie osłuchałem, ale przynajmniej nie zatyka mi się tak przy większym wzmocnieniu jak mój ampli, który ma trafo wielkości kurzego jajka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.