Skocz do zawartości
IGNORED

serwis gramofonów Trójmiasto

sp_1976

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mieszkam w Gdynia, mam gramofon Reloopa 1000 mk2 i chciałbym wymienić wystajacy ogonek RCA na porządne gniazda RCA. Czy ktoś może mi polecić zakład, który wykonałby mi taką prostą pracę? (niestety nie mam smykałki do elektroniki).

https://www.audiostereo.pl/topic/31105-serwis-gramofon%C3%B3w-tr%C3%B3jmiasto/

Nie będzie uzasadnionym zamiana Kabla na samo gniazdo.Więcej uzyskasz z zamiany wkladki bo podejrzewam że jest dJ cep.A dla sygnału z niej jest gance gal którędy idzie do pre..Ale jesli bardzo chcesz obciąć chwost to poszukaj tzw gniazd rca na płytce do przykrecenia do obudowy i znajdź na nie miejsce i lutownica w ręce.Możesz odciżć tylko tyle aby starczylo do nowych RCA,Lub szukac srebra i zlota i podlączyć RCA do listwy z przewodami z ramienia

cóż, jakbym miał pewność, że dobrze zrobię to sam to już dawno bym to zrobił. Ale jak pisałem - wolę zlecić to fachowcowi. Stąd moje poszukiwania.

Zaczekam, może ktoś mnie poratuje dobrą informacją...

Gdzie w Trójmiescie kupie jakąś zwykłą niedrogą igłę do starego gramofonu.

Zaproponowano mi w Top Hi Fi Ortofon za 125zł ? Wydaje mi sie to drogo ??? Gramofon stary.

Czy to odpowiednia igła do starego gramofonu typu Pionier 120 ?- wczoraj wyciagnełem z piwnicy ;-)

Płyty też są ;-)_

Muzyczna Piwnica jest super. Z drugiej strony polecam zakup:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tej cenie zapewne nic lepszego nie ma :)

A ponadto ja dalej swoje :) Będę uparcie odświeżał watek aż kiedyś ktoś odnajdzie go i poleci jakiś zakład lub kogoś DIY kto zamontuje mi gniazda RCA w moim Reloopie :)

Ukryta Zawartość

Ja wypozyczalem Music Mannie to chyba bylo na Szerokiej a pozniej na Garncarskiej. Ostatnio kiedy tam przechodzilem to okazalo sie ze w tym miejscu jest lombard a moze nalesnikarnia?Coz znak czasow...

• 6 lat później...

Wracając do tematu... Czy jest w Trójmieście serwis który przywróci do działalności gramofon? Chcę przejąć od siostry Daniela i chciałbym do gdzieś oddać do kompleksowego serwisu.

Nie wiem wprawdzie gdzie to ale gość pisze, że obsługuje Daniele kompleksowo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem wprawdzie gdzie to ale gość pisze, że obsługuje Daniele kompleksowo:

Ukryta Zawartość

To wiem... Ale miałem nadzieję, że znajdę coś bliżej ;-)

Ukryta Zawartość

Sprawdzałem temat jakiś czas temu, niestety w 3 - city serwisu brak. Rozmawiałem na ten temat tzw. starymi wyjadaczami na winylowej w Atelier w Sopocie. W Premium Sound mogą zamontować i skalibrować wkładkę, jeżeli u nich zakupisz. Czyli generalnie słabo.

Znalazłem też to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.