Skocz do zawartości
IGNORED

Holistyczna anihilacja stylu

Maro

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę od tego, że od początku swego istnienia magazyn Highfidelity Online ma we mnie wiernego kibica. Piękna to inicjatywa, a i artykuły bezpretensjonalne i rzeczowe. Z numeru na numer, jednakże, recenzje sprzętu są nieznośnie upstrzone zapożyczeniami z angielskiego, które trochę zaburzają moim zdaniem bardzo wartościowy przekaz autora. Nadużywane słowa, na które zgrzytam zębami, to: rezolucja, koherencja, koherentny, pozycjonowanie, a ostatnio: imprint, ahihilacja, holistyczny itp. Nie wiem czemu ma to służyć i raczej nie będę silił się na domysły, a już tym bardziej na prognozy rozwoju takiego stylu, ale wolałem dawny styl Pana Wojciecha. A co wy o tym myślicie?

https://www.audiostereo.pl/topic/31139-holistyczna-anihilacja-stylu/

Maro,

sprzęt audiofilski koherentnie domaga się holistycznego opisu nie tylko rezolucji, ale też jego imprintu. Jakiekolwiek abstrakcyjne pozycjonowanie w spektrum dostepnych na naszym rynku urządzeń może narazić target na konfuzję, zaś recenzentów na wirtualną anihilację tych urządzeń, gdyż dystrybutorzy zasuspendują możliwość ich rezenzji. Wobec tego tak istotne jest by odpowiednie dać rzeczy słwo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.