Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe do 12tys zlotych

jezikk

Rekomendowane odpowiedzi

Do chwili obecnej byłe zdecydowanym zwolennikiem kina - i dalej nim jestem ale z troszke innym podejściem.

przestałem udowadniac sobie i światu że na "kinie" upiekę dwie pieczenie. Nie uda się to i nie wierzyłem dopóki nie posłuchałem. Amplitunery ciagnęły i ciagną mnie niesamowicie , możliwościami, efektami i całą tą otoczką wizualną ale żeby nie wiem co nie uda im się zagrac tak jak średnia integra.

Postawiłem obok siebie integrę pma1500ae i 4306 denona. Jedynym pytaniem było czy przypadkiem w 4306 wszystko jest podłaczone jak trzeba bo jakoś to niepełnie brzmi - niestety to integra sprawiała ze utworów słuchałem od A-Z a nie przerzucąłem po 2 min.

Druga próba z amplem Yamahy 1600 i końówką rotel za 7kzł - a obok nich niepozorny pm7001 i kurcze stało się, znów nie było tyle powera co w końcówce ale integra crała całą płytę a zestawienie ampla tylko jej wycinek i do dopiero po podkręceniu głosności - cicho wiecorem - zapomnij.

moze gdybym wydał xx.000 zł to doścignał bym integrę ale po co wydawac skoro można prościej. Zazdroszczę tym co mają kasę j.w. i dla nich jest segment kina najwyższej półki.

Szanuję i cenię wszystkich ktorzy mają amplitunery i z tych czy innych względów jest to ich jedyne urządzenie. Sam tez taki jestem do teraz ale wiem że za miesiąc lub dwa będa to już dwa klocki - porzadna integra - i ampl z drugiej reki średniej klasy. Integra będzie bardziej docelowa a mpl i tak pewnie za 2 lata wypadnie z gry a na jego miejscu pojawi się nowy z HDMI 8.x. I napewno będzie miało to swoje uzasadnienie bo kino ciagle się rowija. Dlatego szelest klamek , świst pocisków za uczem i Pearl Harbor zostawię sobie do piwka i popcornu ze znajomymi ale muzyki jaka by ona nie była posłucham na integrze - wtedy ma sens kupowanie głośników stereo, porównywanie ich możliwości a przede wszystkim DIY którego jestem wielkim zwolennikiem ...

pozdrawiam tych co zaczynają, co są przede mną i tych którzy tak jak ja muszą ciągle się przekonywać...

...ja już nie nakłaniam i nie naciskam, wolę miec radochę ze słusznych wyborów...

no wlasnie dzis bylem w krk i przed finalizacja sprawy zachaczylem jeszcze o salon Kliniki dzwieku w krk. I tam zoastalem "oszukany". A mianowicie pan z obslugi puscil mi Star Warsow z projektora i glosnikow KD - gralo rewelacja a pokazal na 2 skrzyneczki "SomoFaber". A jak sie okazalo byly to glosniczki wielkosci moze 10x10cm Bose. W kinie graly wysmienicie - poprostu piersza klasa a jak przelaczyl na stereo to zagraly juz normalne podlogowe kolumienki. Sprytne rozwiazanie z podlaczeniem duzych kolumn do stereo i maly kolumienek do KD. Caly sprzet byl oparty na denonie (AV 2307 i PMA150). Caly kompet z glosnikami wyzszej polki (Dali Siute) gralo bardzo ladnie i bylo obslugiwane 1 pilotem.

noi tym razem mam juz duzo powazniejsza zagryzke. Gdyz sluchalem calego kompletu Dali 5.1 i potem tych Bose i jeszcze raz Dali. I myslac ze slucham duzego zestawu wskazalem zestaw Bose jako grajacy najlepiej w kinie (nie zdajac sobie sprawy co to naprawde jest i jakie male glosniczki, oprocz suba ktory jest pokazny).

W salonach wiedzą co robią. Jeśłi ktoś dopiero zaczyna przygodę to ładują mu 4306 i mówią że zagra jak pma1500 a w samym salonie gra 2307 (co do kina jest zuepłnie wystarczające) + 1500ae na porządnych podłogówkach i kazdemu szczęka opada.

Ja miałem to samo tyle że w klinice w Warszawie.

NAjpierw gośc mi mówi że 3806 to juz prawie pma1500 ale na koniec wizyty koles do mnie - "wie pan ja w domu oglądam filmy na systemie 2.1 i mi nawet amplituner nie potrzebny" - może z tym się nie zgodzę ale na pewno bose w wielokanałowej muzyce powala, a jak chcesz stereo to stereo - po co krzywić muzykę rozbijając ją na 5 kanałów - wierz mi koncertu z tego nie będzie.

zgadzam sie z toba. No ja akurat juz troszke do czynienia mialem. Wiec kitu mi nie wciskal, tylko przedstawilem co mnie interesuje a on mi zaprezentowal. I dalem sie wyrolowac :) Znacie cos co zagra rownie dobrze jak bose albo i lepiej ?? Bo wszaystko wskazuje na to ze za kase jak przewidywalem wezme nastepujacy zestaw:

- Denon PMA1500 + KEF IQ9 do stereo

- Denon 2307 + glosniczki Bose Acoustimass 10 lub 15

i do tego DVD 2930. Za taki zestw wyjdzie mi mniej niz planowalem a sadze ze zagra napiej niz pierwotnie zakladany :)

jakie sa wasze odczucia ???

popieram kolumny diy :)

Placek twoje xt pewnie kosztowalo cie 1-1,5 kzl a porownaj to z tym co mozna za to kupic gotowego

pomysl nad zmiana tych kopolek na cos ciekawszego ,u mnnie to gra z alu seasem

"gra" stoi na tylach kina :)

ale z moim wzmakiem stereo naprawde to fajnie gra ,choc wole zdecydowanie duze moje kolumny 3 way

XT zaraz będa miały nowe paczki i idą do mieszkanka mojej dziewczyny.

ja zabieram sięza nowe monitorki i będzie albo seas 27tbcfg+l18rnx albo usher xt-719(oczywiście chodzi o przetworniki)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.