Skocz do zawartości
IGNORED

JBL L880 vs INFINITY BETA 40 w 16m2 ?

Polopol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem na etapie poszukiwania kolumn do swojego systemu - tylko muzyka stereo (o mnie).

Proszę o opinię czy w/w kolumny magą dobrze grać w pokoju 16m2? Nie miałem okazji jeszcze ich słyszeć, więc jak uważacie - czy jest sens próbować czy po prostu zgóry należy zakładać, że są za duże i szkoda czasu jechać na odsłuch/wypożyczenie? Mi te kolumny najbardziej przypadły do gustu i wizualnie pasują do wystroju pokoju oraz dokładnie odpowiadają moim oczekiwaniom oraz "księgowej":)

CZy ktoś miał okazję słyszeć jak brzmią obie te kolumny?

https://www.audiostereo.pl/topic/31175-jbl-l880-vs-infinity-beta-40-w-16m2/
Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Jeszcze mi się nie udało. Ja na bank nie dołożę drugie tyle, zaczekam 3 lata i cena będzie taka jak teraz za E80 :D

a tak powaznie to podobno seria L to inna klasa.

nie moge powiedzieć jak gra bo nie miałem jeszcze niestety okazji :/ ,ale różnie to bywa bo jak słuchałęm Xti80 to mimo iż niby lepsze to seria E bardziej mi przypadła do gustu.Za pewne L880 to przyzwoite sprzęty, ale cena jest na nie zapewne wywindowana, chociaż już widziałem po 2999zł (4200pierwotnie oile sie nie myle).

Już o tym kiedyś pisałem, ale na potrzeby chwili napiszę raz jeszcze.

L880 to były moje Nr 1 w chwili kompletowania zestawu. Uslyszałem, mięsity dźwięk o mało mnie nie zabił, ale jakoś przeżyłem. One mogą się podobać, o ile Ty lubisz dźwięk mięsisty, "estradowy [slogan powtarzany często, ale nie bez powodu], no i jeśli masz dosyć miejsca by je sustawić. Duże krowy z nich :-)

Jednym zdaniem, słuchałem L880, Ikon6, Triangle Altea, KEF iQ9 i wybrałem iQ9, bo mi się najbardziej spodobało ich brzmienie z moja elektroniką. Co do L880 pamiętaj jeszcze o tym, że póki ich nie posłuchasz, żadne słowa choćby i najpiękniejsze, nie oddadzą tego co dac ci może nawet 30 minut odsłuchu.

Pozdrawiam i owocnych poszukiwań.

PS/Nie sugeruj się tym, co my tutaj piszemy. Poczytaj ale koniecznie posłuchaj.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Machidiel, 25 Sty 2007, 13:11

Dobrze prawisz jeno iQ9 to prawie 5000 anie 1500zł. Triangle Altea też miałem okazję i bez wahania bym się na nie przesiadł, ale to też 3500 nie 1500

Machidiel>

Oczywiście, że przed zakupem chcę ich odsłuchać. Może byc cięzko je wypożyczeć (odległość od punktu sprzedaży), ale w ciemno to na pewno nie wezmę. Jeżeli chodzi o miejsce - to jest dość. Powiedz mi, dla pewności co mam rozumieć pod pojęciem 'mięsisty' dźwięk :)

Ha, dobre pytanie :)

Ja napiszę tak: studio, w którym dokonałem odsłuchu miało może z 10m/kw. Bas słaniał się nizutko, wchodził pod wykładzinę, otulał mnie i kolegę, musiałem go nawet wytrzepać z plecaka :-). Średnie i wysokie nie wykazywały się analitycznością lecz potęgowały wrażenie nasycenia a newet i przesycenia. Dla przykładu: Słuchałem płyty Watersa "Amused To Death", i w utworze nr 8 są dzwoneczki. Na KEFach, Trianglach i Ikonach dzwoneczki wybrzmiwały dłużej, dłuuużej, dłuuuuuużej. A w JBL880 stosunkowo krótko. Ale jak np. włączyłem koncert tegoż artysty "In The Flash' jak L-ki piznęły, to reszta mogła się chować. Brzmienie było gęste, mocne, silne...no mięsiste:-). Niby wiem, co chcę napisać a nie wiem, mam to w głowie [w uszach]. Jak posłuchasz, sam się przekonasz.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tutaj masz ich test , czy miarodajny - chu wie?

tez o nich mysle, boje sie tylko ze beda tak szybkie i twarde jak E. jesli gralyby miekko i schodzily niziutko bez suba to moze zdecyduje sie na nie. bety sluchalem ale 50 - nie byly zle tylko ten material wykonczeniowy tragedia. L-ki są podobno wykonczone aluminium. test 890 w audio ( chyba z lipca 2006).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 8 miesięcy później...

Na zdjęciach obudowy wysokotonowców w serii studio L wydają się różnić znacznie kolorem od barwy koszy pozostałych przetworników, tym bardziej przy zdjęciach "rozbieranych" tych kolumn na częsci pierwsze. Czy ktoś jeszcze może potwierdzić, ze naprawdę to nie plastik tylko aluminium? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.