Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon z automatyką

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Z własnego doświadczenia mogę polecić Pioneer pl-540 (ciężki, solidny, ale ma nisko zawieszone ramie, więc wysokich ortofonów do niego bym nie polecał) i Technicsa sl-q2 (trochę mniej solidny, ale gra troszkę "precyzyjniej") - oba te gramofony to półautomaty. Byłem z nich zadowolony: z cs blue plus i wkładkami za około 100 zł grały bardzo ładnie, ale mam małe porównanie. Teraz się przerzucam na zero automatyki.

Pozdrawiam.

Napierw odpisałem a dopiero potem przeczytałem Twoje "o mnie". Chyba troche niewypał z tym moim wpisem, bo raczej poszukujesz czegoś lepszego. Mnie sprzęt z automatyka kojarzy sie z niska półką, ale w sumie jestem jeszcze mało doświadczony...

• 1 miesiąc później...

Ja jestem dumnym użytkownikiem Kenwooda KD850 z pełną automatyką i zdecydowanie na niego nie narzekam, gramofon kupił mój tata jakieś dwadzieścia pięć lat temu i jedyne co trzeba było w nim wymienić przez ten okres to smar z tłumika i spalona lampkę z "deski rozdzielczej". Poza tym nie mogę o nim złego słowa powiedzieć, tyle że poza pokojem gdzie stoi to nie widziałem takiego modelu nawet na obrazku :).

Pozdr. H.

A ja kupiłem kilka miesięcy temu, gramofon "Metz Mecasound" z automatyką, kwarcowym stabilizatorem obrotów oraz napędem bezpośrednim.Zamontowana była nowa wkładka z igłą "AT 3600".Jestem z niego zadowolony, jednak chciał bym, żebyście ocenili ten gramofon fachowym okiem.Dlatego umieszczam zdjęcia tego gramofonu, które zapożyczyłem z trwającej aktualnie aukcji na "Allegro".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-7746-100007097 1172998138_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.