Skocz do zawartości
IGNORED

straight Wire maestro II GŁOŚNIKOWY

mac1977

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 lata później...

używam straight wire głośnikowy, bordowy, kierunkowy, gruby, beż innych napisów

zastąpił srebro i inne "resony"

ic też straight wire, różne, im wyższe tym bardziej rozdzielcze ale i bardziej zmiękczają bas, niestety krótkie 0,5m

dobry dźwięk nie tylko z lampą

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

"kabel kierunkowy" - jeden z większych audio-piców na wodę

najciekawszym picem jaki Pan Bóg stworzył jesteś ty sam

absolutnie każdy element w torze elektrycznym wykazuje własności polaryzacji

no, optyka nie sprawdzałem

najciekawszym picem jaki Pan Bóg stworzył jesteś ty sam

Brak innych "argumentów", więc jedziemy personalnie? x-P

absolutnie każdy element w torze elektrycznym wykazuje własności polaryzacji

no, optyka nie sprawdzałem

Pokaż jak wpływa "kabel kierunkowy" na energię nim transmitowaną w zależności od tego którym końcem się go wepnie. Albo jak osiągana jest ta "kierunkowość" od strony konstrukcyjnej (czyt: nie chodzi o strzałeczkę nadrukowaną na kablu)

Kyle, to że "sieciówki grają" to pewnie tez voodoo?

Mi grały ... jak miałem pętle masy i przydźwięk ;) Takie problemy nie rozwiązuje się zakupem drogiej sieciówki tylko zmianami w budowie np. zestawu audio (przerywanie pętli mas, izolacja od zakłóceń itp.). Dziwne swoją drogą że niektórym listwa eliminująca zakłócenia z sieci pogarsza brzmienie - typowe audiofilskie cuda.

Kyle - argument potwierdzający moje wnioski jest odsłuch, czyli to o czy pojęcia nie masz bladego

a twoje zdanie: "Pokaż jak wpływa "kabel kierunkowy" na energię nim transmitowaną w zależności od tego którym końcem się go wepnie"

- to jest dopiero bełkot dyletanta

Kyle - argument potwierdzający moje wnioski jest odsłuch, czyli to o czy pojęcia nie masz bladego

Akurat miałem kabelki niby kierunkowe (Nakamishi czy coś takiego) i tam wpływu w zal. od kierunku w jakim były zainstalowane nie słyszałem.

brak usłyszenia czegokolwiek, lub usłyszenie, bez sprawdzenia powtarzalności zjawiska, nie upoważnia nikogo, również Ciebie, do autorytatywnego opiniowania zjawiska

brak usłyszenia czegokolwiek, lub usłyszenie, bez sprawdzenia powtarzalności zjawiska, nie upoważnia nikogo, również Ciebie, do autorytatywnego opiniowania zjawiska

No OK. Swoją drogą jestem na prawdę ciekaw, czym się pod wzgl. budowy różnią kable kierunkowe od nie kierunkowych. Po prostu chciałbym wiedzieć.

te akurat, pojęcia nie mam, po za strzałkami na koszulce nie widzę innych znamion

nie mniej jednak, nie musisz przyjmować na wiarę - sprawdź ale na sygnale mono, każdy kawałek zwykłego przewodu "zagra" inaczej w odwróconej polaryzacji, tak "dziwota" (?!)

te akurat, pojęcia nie mam, po za strzałkami na koszulce nie widzę innych znamion

nie mniej jednak, nie musisz przyjmować na wiarę - sprawdź ale na sygnale mono, każdy kawałek zwykłego przewodu "zagra" inaczej w odwróconej polaryzacji, tak "dziwota" (?!)

Sugerujesz odwróconą fazę? - jeśli tak to zupełnie inny gatunek literacki.

nie, faza ze wzmacniacza i na głośnikach (zwrotnicach) zgodna, wszystko w fazie, sygnał mono i tylko jeden kabel w torze zamieniony (np. kierunkiem napisów w stosunku do wzmaka - prościzna, napisz co Ci wyszło

nie, faza ze wzmacniacza i na głośnikach (zwrotnicach) zgodna, wszystko w fazie, sygnał mono i tylko jeden kabel w torze zamieniony (np. kierunkiem napisów w stosunku do wzmaka - prościzna, napisz co Ci wyszło

Kiedyś się tym bawiłem (teraz nie mam możliwości tego zrobić bo już nie używam pasywnych kolumn).

no to du*pa z empiryzmu

a miałem Ci zaprezentować więcej takich śmiesznostek nie branych pod uwagę przez fizykę a mających wpływ na holografię systemu

• 2 lata później...

Strzałki , strzałkami ....podpięty kabel sam po pewnym czasie się polaryzuje , choć niektórzy lubią założyć przewody odwrotnie i sprawdzić ...na ile jest " kierunkowy " ? , wiemy że wszelkie kable też potrafią " zagrać ", szczególnie dobre sieciówki "!

...ale odświeżam temat ; " Maestro II " .... czy Ktoś zna ten przewód ? Pozdrawiam .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.