Skocz do zawartości
IGNORED

FILTR DOLNOPRZEPUSTOWY POMOCY!!!!!

Maciek19882

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! jestem posiadaczem budzetowego sprzedu stereo. jest to wzmacniacz Harmana 670 + kolumny stereo. Potrzebowalem basu, ale nie miałem pieniedzy to postanowiłem zbudować coś po swojemu:) No wiec tak; posiadam Karte dzwiękową w komputerze xi-fi extrime music 7.1. harman kardon jest podłaczony poprzez wejscie front. jak napisałem wcześniej chciałem uzyskać bardzo mocny bas.. za w miare ok pieniądze wiec zakupiłem koncówkę mocy.. i filtr dolnoprzepustowy. Postanowiłęm w (karcie) ustawić na 4.0 czyli kwadrofonnie i z wyjścia rear pociągnąć sygnał do filtra, a nstępnie z filtra do końcówki. Filtr posiada pokrętła gain,fq,phase i volume.. i teraz.. mam wątliwości co do tego sygnału... podłaczyłem do tej koncówki (Kolumne stereo...) zeby zobaczyć jak ten filtr obetnie bas.. ustawiłem na kwadrofonnie i co usłyszałem.. troche wysokich mało słyszalnych tonów i bas tylko( w jakiejś częsci częstotliwości)... pobawiłem sie kartą.. oraz filtrem.. i udało mi sie obciąć do tego stopnia, że juz prawie nie było słychać wysokich tylko sam bas... ale tez nie dokonca taki jaki być powinien... wszystko jest podłaczone tak jak należy.. I teraz mam pytania... 1. Dlaczego filtr nie obcina tak jak powinien tego sygnału?? czy jak podłacze głośnik z samym (basem) czyli pasywny subwoffer to problem zniknie?? Proszę o poważną wypowiedz!!

https://www.audiostereo.pl/topic/31250-filtr-dolnoprzepustowy-pomocy/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.