Skocz do zawartości
IGNORED

Lekkie, przenośne słuchawki nauszne.

NimnuL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam zastępstwa dla Sennheiser PMX60, czegos co zaoferuje mi przynajmniej o klasę wyzsza jakosc dźwieku.

Zastanawiam sie nad wyzszym modelem, PMX 100.

Generalnie chetnie wyslucham jednak "za i przeciw" sluchawek tego typu. Co używacie, co polecacie?

Cena - nie gra roli.

Warunek 1 - musza to byc sluchawki typu otwartego (po prostu lubie). Choc jesli jakis model zamkniety zaoferuje mi szeroką scene to sie zastanowie.

Warunek 2 - najlepiej jesli bedzie to typ sluchawek z palakiem biegnacym przez kark (neckband), choc naglowny tez moze byc pod warunkiem, że beda sie swietnie trzymaly na glowie. Nie moge spadac z glowy podczas ruchu.

Preferuje muzyke klasyczna, jazz etc. Zadnego tekkno, dicho itd.

Słuchawki beda uzywane podczas spacerow lb jazdy na rowerze, w domu mam inne nauszniki.

Dzieki za podpowiedzi

Ja moge polecic Koss Porta Pro. Sluchawki wielokrotnie chwalone i dla mnie tez super jak na ta cene(kupilem za 129zl). Uzywane w ciezkich warunkach- wilgoc, kurz itd. caly czas super graja, pozatym sa lekkie i nie ma szansy na spadniecie z glowy. Producent daje bardzo fajna gwarancje- bez wzgledu na sposob uszkodzenia wymieniaja na nowe za 40zl:) A do tego jeszcze normalna gwarancjie 2lata.

Glownie ludzie podniecaja sie w nich basem ale reszta jest rowniez na wysokim poziomie i super sie zgrywaja z iRiverami:)

Kossy sa fajne, ale bardzo mi sie wizualnie nie podobaja. A dźwiek ... coz, srednio mi przypadl do gustu, np. w PMXach 60 bardziej mi sie podobal ... byl bardziej naturalny. Nie lubie zbyt duzo basu ..

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kossy wcale nie sa przybasowione. Po prostu nie potrzebuja wynalazkow typu bass boost itp. Wtedy graja zrownowazonym dzwiekiem. Ich normalna cena to ok 400zl. 129zl to promocja w TopHifi.

Hehe, no najlepiej wyskocz do TopHifi i poprostu posluchaj(a jak beda chamscy to powiedz,zeby s**********). Mysle, ze mozesz sobie ten bas jakos wyregulowac w swoim odtwarzaczu, jesli byloby go zbyt duzo dla Ciebie. Czasami mozna sie tez doczepic kabla, ze dlugi.

Co do ceny to w TopHifi kosztuja 199 poza promocja.

Normalna cena kossow to 35$, 400zlotych w Polsce to zwykle zlodziejstwo

Ja widzialem Koss Porta Pro za 899 rubli (niecale 110 zlotych) w Eldorado na Garbuszce (Moskwa). Eldorado to ich Media Markt

Kossy mam i polecam. Zdolalem juz przekonac 2 znajomych do ich kupna. To niesamowite, co potrafia wycisnac ze zintegrowanej karty w komputerze.

A wyglad?? Mi zdecydowanie odpowiadaja. Oldskul jest teraz na topie :) A jakie mozna zrobic wrazenie na widzach, gdy zlozy je sie w kolko.

A tak off topic, czy ktos ma zdjecie pierwszych kossow porta pro? Czy wygladaly tak samo czy inaczej?

Panowie, PX/PMX200 to słuchawki zamknięte - to po pierwsze. Po drugie z opinii w necie (niestety nie mialem z tym modelem przyjemności) wynika, ze nie grają wcale tak fajnie jak mozna tego od nich oczekiwać.

discomaniac71 - dzieki za informacje, jutro zaturlam sie do TopHiFi (w Bydgoszczy) i posłucham jeszcze raz tych Kossów Porta Pro, a jesli kosztuja faktycznie 129zł to faktycznie smieszne pieniadze jak za takie sluchawki.

Oczywiscie bass w moim odtwarzaczu (Cowon iAudio F1) mozna regulowac, pomimo to jak kiedys sluchalem KPP odczuwalem zbyt duze nasycenie basów ... ale jeszcze raz je oblookam.

Szkoda, że w TopHiFi nie maja Sennheiserow ... a moze znacie jakies miejsca w Bydgoszczy gdzie mozna posluchać sporej gamy sluchawek tego typu - Sennki, Kossy, AKG, Grado ...

Hmmm mi zalezy przede wszytkim na czystej, naturalnej górze i srodku, nie cierpi metalicznych pogłosów na górze ...

To tak na marginesie.

Sam nie bylem nistety nigdy w stanie skonfrontowac KPP z PX200.

Porównywalem obydwa modele wielokrotnie. PX200 miałem do czasu, gdy używałem portable audio. Dziś mam Grado SR80 i nie jestem do końca zadowolony (pewnie wina wzm. słuch.) Kiedyś jeszcze wróce do tych Sennków.

A co do Kossów -> z mojej, subiektywnej strony: dźwięk dynamiczny, ale ściemniony, z dużym basem o raczej średniej kontroli.

Źródła: topowe modele discmanów Sony (D-ej1000/2000/785).

Do PX czy PMX200 nie jestem przekonany ze wzgledu na konstrukcje, choc aby moc stanowczo wypowiedzieć sie w tej kwestii musialbym gdzies ich posluchac ...

Natomiast moja opinia w stosunku do Kossów jest podobna do Twojej. Dźwiek nieco sciemniony nawet po regulacji EQ czy innymi ustawieniami dodatkowymi. Np. PMX60 prezentowal nieco mniej głęboki dol, ale w moim odczuciu bardziej naturalna gore i srodek.

Tak czy inaczej, jutro zaturlam swoje cztery litery do TopHiFi i poslucham ponownie tego co tam mają ...

Cos w tym jest, ja pisalem o Kossie poniewaz kupilem je za 129zl i czasami(ale tylko na allegro) niektore salony TopHifi robia wyprzedaze za te pieniadze. A z Twoimi predyspozycjami kupilbym PMX200, jesli 100zl nie robi dla Ciebie roznicy. A co do TopHifi, nie zdziw sie niemila obsluga, w Warszawie, jesli nie kupujesz klockow za pare tys. zazwyczaj traktuja Cie niemilo.

Hmm iGrado, wole nie eksperyentowac, bez wczesniejszego obookania sluchawek i ich posluchania nie kupie ... a tu gdzie mieszkam nie spotkalem iGrado i pewnie szybko ich nie spotkam bo to nowosc.

Myslalem przez moment nad AKG 27i, ale te sa zamkniete ... natomiast suchalem 24 oraz 26 ... fajne, choc 26 sa zbyt ciemne wedlug mnie. Natomiast 24 porownywalne pod wzgledem dźwieku do PMX60, a ja chcialem cos o conajmniej klase lepszego.

Siekierki na kijek nie wymienie bo i po co?

Mnie wybitnie nie podeszły małe AKG. Tutaj o nich pisałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 lata później...

Witam

Odnowie wątek. Ja ostatnio używałem KOSS Porta Pro i byłem w miarę zadowolony ( w porównaniu do fabrycznych IPoda ) dopóki znajomy dał mi na próbę BOSE On Ear. I znów porównanie wypadło jak Niebo i Zienia ( Niebo oczywiście BOSE ). Niestety, cena u nas zaporowa, coś w granicach 750 zł ale za to za granicą można kupić w granicach 500 zł.

Pozdrawiam

Wczesniej miałem słuchaweczki Seenheisera MX 350

Ostatnio bardzo się zdziwiłem gdy zakupiłem słuchawki Sennheiser CX 400 II Precision.

W porównaniu do starszych i 5 x tańszych te nowe w ogóle nie miały basu. były beznadziejne !!

I były oryginalne

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.