Skocz do zawartości
IGNORED

Proszę o opnie JBL NORTHRIDGE E 90

Actua

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu kolum. Bardzo spodobały mi się te wymienione w temacie. Co o nich sądzicie?? Jaki mają bas?? Mam pokój 16m2 i wzmacnicz technics SU-810 (więm co większość sondzi o tej firmie więc proszę już bez krytyki). Gdy kupie kolumny to pomyśle o wzmaku do nich. A może ktoś poleci jakieś inne kolumny podobnej klasy??

Ja się na Audo nie znam zbytnio więc będę wdzięczny za każdą radę oraz krytyke. A co o tym myślicie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A może jakaś opinia o tym zestawie??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mi sie w odpowiednim czasie udalo te cacka wyhaczyc za 1999zl (polowa ich starej ceny). Widze ze gosc podwindowal jeszcze

troche w gore cene. JBL napewno beda mocniej loic, lecz nie sadze aby podskoczyly jakoscia dziwieku tym Sensysom. Dzwiek z Tannoyow spokojnie odrywa sie od kolumn i przy dobrze nagranych plytach namacalnosc dzwieku jest jak dla mnie wybitna nawet na krytykowanym Harmanie HK970. Ciche sluchanie nie powoduje gubienia szczegolow jak i basu. Bas jest zroznicowany, srednica i wysokie tony porywajace. Polecam nawet za troche ponad 2200zl. Tu jest lina:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mi sie w odpowiednim czasie udalo te cacka wyhaczyc za 1999zl (polowa ich starej ceny). Widze ze gosc podwindowal jeszcze

troche w gore cene. JBL napewno beda mocniej loic, lecz nie sadze aby podskoczyly jakoscia dziwieku tym Sensysom. Dzwiek z Tannoyow spokojnie odrywa sie od kolumn i przy dobrze nagranych plytach namacalnosc dzwieku jest jak dla mnie wybitna nawet na krytykowanym Harmanie HK970. Ciche sluchanie nie powoduje gubienia szczegolow jak i basu. Bas jest zroznicowany, srednica i wysokie tony porywajace. Polecam nawet za troche ponad 2200zl. Tu jest lina:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TANNOY SENSYS DC2 są napewno wysokiej klasy ale takiej kasy nie zdołam wyłożyć (szkoda) a co powiecie o tych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ??

Ukryta Zawartość

a może takie tannoy'e + 300PLN za upgrade wykonany przez znanego powszechnie forumowicza? Mam w tym interes bo sam myslę o takim upgrade'ie więc byłbyś cennym źródłem info o jego efektach ;-))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a może takie tannoy'e + 300PLN za upgrade wykonany przez znanego powszechnie forumowicza? Mam w tym interes bo sam myslę o takim upgrade'ie więc byłbyś cennym źródłem info o jego efektach ;-))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety dokładnie tego modelu nieznalazłem ale byłem w sklepie ze sprzętem audio i koleś odradził mi te kolumny. Ale narazie muszę je i tak posłuchać i wtedy napewno napisze jakie wrażenia

Do pytajacego

Ostatnio bylem w Media Markt w Poznaniu i stoja takie Tannoye Sensys DSC 2 w cenie 3999zl za 4 szt. jako komplet o kina domowego. Mysle ze nie bedzie problemu aby za polowe ceny sprzedali jedna pare. Sadze ze za ta cene to naprawde rewelacja. W swoim czasie ludzie za to placili 4tys. zl i byli zadowoleni. Ja bym sie dlugo nie zastanawial. Skad jestes ?

Jesli z Poznania to zapraszam na odsluch z towarzystwem HK970.

• 5 miesięcy później...

ja moge wyrazić swoją opinie z odsłuchy który odbył się 2 dni temu.

kolumny grają potężnie bardzoooo duzzzo cyków, duży bas wycifana średnica. Jak dla mnie to nadają sie do techna rapu i rocka. Jakoścowo bdb wykoane tylko ich membramy są bardzo ciężkie i dobrze zaczynają grac dopiero jak się je odpowiednio rozkręci ;-). ale obawiam się że te kolumny cię zgniotą w tak małym pokoju. One są raczej dobre dla kogoś kto ma przynajmniej te 30m2

jeżeli chciesz koniecznie jbl to do 16m2 to polecam e80 grają bardzo podobnie tylko troszke mniej cyków.

aha no i każe kolumna z seri E chyba nie ma konkurencji jeżeli chodzi o kino, aż ciarki przechodza po plecach ;-)

Witka

Ja posiadam te kolumny E90 na frontach, E60 na tyłach i EC25 centralny, sub E250 i w kinie niemają konkurencji w tej klasie cenowej i jeszcze sporo wyższej. Wymiatają niesamowicie, niskie i wysokie są rewelka, srednica troszke cofnięta ale naprawde bardzo mało. W stereo E90 są zajeb.... oczywiście ze wzmakiem, amp gra ok ale wzmak go leje.

Polecam zakup tych klocków na 100%

ok to wymieńcie jakie cechy mają te JBL E, że w kinie brzmią tak rewelacyjnie ?

tylko nie piszcie, że potrafią za przeproszeniem mocno przyp...... bo to akurat potrafi wiele tańszych kolumn, np Altusy :P

Altusy owszem potrafią przy.... ale jakość tego przyp.... jest słaba. Bas niebrzmi tak soczyście i głęboko jak to ma miejsce w JBL E90. Mówie szczerze, miałem Altusy 140 przed JBL-em, miałem również QEF-y i moja opinia jest taka że Altusy służą do nagłośnienia imprezy gdzie nieistotna jest jakość dzwięku tylko jego głośność natomiast QEF-y nadają sie do słuchania lekkiego jazzu a nie do oglądania filmu czy to muzy typu RAMMSTEIN czy NIGHTWISH czy DANCE. Ja je mam w pokoju 18m^ i potrafią zatrząść wszystkim:) dają naprawde niezły czad:)

Posłuchaj a sie przekonasz jak ładnie grają JBL serii E.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Joku, jeżeli dobrze rozumiem to masz te E90 w 18m2??

Jeżeli tak to nie masz nawet pojęcia co to znaczy bas z tych kolumn! - posłuchaj ich w 30-40m2 to się przekonasz.

25-30m2 to E80 dopiero rozwijają skrzydła. Miałem E90 i nosiłem po kilku pokojach. Poniżej 20m2 to już nie słychać z nich basu, jedynie wszystko się telepie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.