Skocz do zawartości
IGNORED

Bowers & Wilkins Guild

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

masterofśmierc:)

w nautiluscha sa inne glosniki niz w seri 700...inna kopulka u gory, sredniotonowiec na zawieszeniu, a dol ma bas kevlarowy, a seria 700 jakies papierowy:)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

A ten tego :) mi chodziło w sumie o te CDMxSE i NT :)) no ale to co piszesz Panie z Wypiekami na Twarzy :)) to tyż racja. Czeka mnie jeszcze posłuchać tych 800 i będę już w temacie :)

• 4 tygodnie później...

Dorzucam nowy pokoj z B&W 803 i rotelem. Jak bedzie ukonczony (bo brakuje 2 mebelkow, tv i dywanu) to wrzuce jeszcze raz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Blady99, 2 Paź 2007, 09:24

>na praewej bedzie dlugi szqafka niski i dluga i tv na sciani, na tylniej scianie bedzie szafka tez,

>jakis dywan dorzuce, 2 kwiaty i powinno byc ok..jak nie to kupa:(

imho to będzie kupa... :( bo - mimo szafki, TV na ścianie i dwóch kwiatków plus kanapa - w pokoju i tak będziesz miał pusto, jak w luterańskim zborze. jeśli jeszcze na podłodze masz panele (a na to mi wygląda), a nie - parkiet, czy wykładzinę, to będzie kupa do kwadratu; nie mówiąc o tym, że ten pokój jest zwyczajnie zbyt mały do tych kolumn... a to już kupa do sześcianu. obym był złym prorokiem, ale chyba czeka cię mnóstwo pracy nad akustyką tego pomieszczenia, żeby ten ładny system dobrze zagrał.

x.

na podlodze jest akurat parkiet klejony do podlogi wiec nie jest najgorzej..wiem ze bede mial problem..co do 25 m2 to nie jestem pierwsza osoba ktora ma 803 w 18m2 i jestem z nich zadowolony! Pewnie by sie dobrze sprawdzily tez 804 ale na podstawkowce nikt mnie nie namowi

Blady99, 4 Paź 2007, 08:29

>na podlodze jest akurat parkiet klejony do podlogi wiec nie jest najgorzej..wiem ze bede mial

>problem..co do 25 m2 to nie jestem pierwsza osoba ktora ma 803 w 18m2 i jestem z nich zadowolony!

>Pewnie by sie dobrze sprawdzily tez 804 ale na podstawkowce nikt mnie nie namowi

no to chociaż tyle, że podłoga jest normalna (ale jakiś dywan w celach akustycznych rzucony na ten piękny parkiet przed kolumny by się przydał ;-)...

było już wiele postów w stylu "jak przygotować akustycznie pokój do odsłuchu", zdjęcie i Twój poprzedni posty wskazują jednak, że nie miałeś jeszcze okazji się z nimi zapoznać; tak więc, po wydaniu dużej kasy, równie dużo czytania,słuchania i pracy przed Tobą, aby to wszystko zagrało ze sobą i - co najważniejsze - z Twoim pokojem ;-D

co do stosunku wielkości kolumn do pokoju - "nie mój cyrk, nie moje małpy", masz takie kolumny, jakie chcesz mieć i nic mi do tego. ale tak jak Ciebie do monitorów, tak mnie nikt nie przekona, że w 18 m2 na planie "tramwaju" mogą prawidłowo zagrać jakiejkolwiek wielodrożne podłogowce, choćby to były ślimaki B&W ;-D

masterofdeath6,

a czy ów "pan na poziome" nie używał czasem tych 800ek w 18 m2 w roli... bardzo dużych słuchawek? ;-)

x.

Blady99, 5 Paź 2007, 12:43

>dywanik bedzie jeszcze dzisiaj..z reszta moze byc troche problemow wiec trzeba bedzie trche

>kwiatkow wstawic, moze jaksi utroj akustyczny.

pokombinuj właśnie tak - jakiś dywanik, może zasłony w oknach (mogą przynieść dużą poprawę ;-), kwiatki jako rozpraszacze, jakieś ustroje akustyczne gdzieniegdzie, choćby w pobliżu miejsc pierwszych odbić (na ścianach bocznych przy kolumnach) oraz ćwierćwalce w narożnikach pokoju, itp...

no musi być trochę rozmaitych sprzętów w pokoju, inaczej system nie będzie grał dobrze :-) warto poczytać i popróbować - raz, że to fajna zabawa, dwa - przynosi niekiedy naprawdę duże efekty ;-)

x.

masterofdaeth6,

... skoro był to "pan na poziomie" to musiał mieć wzmacniaczyk słuchaweczkowy także "na poziomie" :-D

x.

wiem o tym bo jak narazie to tragedia..czekam na reszte mebli, wtedy jakies kwiatki, a pare paneli chce zamowic juz w tyg i postawic z boku kolumny i na koncu pokoju na odbiciu..zobaczymy jak to bedzie//

• 2 tygodnie później...

Blady ładuj fotki jak sie zmienia... ja też zamieszcze fotencje swojego pokoiku... żona już ze mną nie rozmawia od czasu jak nalepiłem piankę akustyczną na ścianę ;))))

tylko sprawdź czym to przylepiasz - ja próbowałem solidną dwustronną taśmą klejącą z OBI i do ściany przylgnąło jak skała, ale te cholerne gąbki/pianki to coś nie chcą - musiałem się sporo namęczyć...

Witam,

wcześniej wstawiałem zdjęcia moich wówczas nowych standów z granitu, teraz mam pytanie. Zorganizowałem gąbkę o fakturze wytłoczek na jajka i zamierzam niwelować fale stojęce, które - jak wiadomo - najczęściej występują w kątach. Nie wiem tylko, ktora opcja jest lepsza. Może ktoś ma jakieś sugestie. Oto zdjęcia:

Ukryta Zawartość

post-16309-100002448 1192466942_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co do przyklejania:

polecam następujący sposób: najpierw cienka taśma malarska, a na nią taśma dwustronnie klejąca. Dlaczego tak? Dwustronnie klejąca jest bardzo mocna i w momencie odklejania z jakichkolwiek przyczyn może odejść wraz z farbą. Malarska trzyma się słabo, ale nie odkleja się od ściany, a do gąbki bezpośrednio przywiera taśma dwustronna. Trzyma gąbkę wystarczająco mocno.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.