Skocz do zawartości
IGNORED

h/k oraz jbl---jakie kable

monolit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc. Chce zakupić kable głośnikowe.

To co mam: h/k avr 130 + jbl e60 + jbl e10

Do tej pory śmigam na kablach pierwszych lepszych typu 2zł/mb dorzucił mi sprzedawca na rozruch.

Co wy byście polecali bo teraz bas jest rozwlekły, dudniący, góra i soprany maóło wyraziste. Kurcze gra to niezbyt.

Mam pierwsze propozycje:audioquest typ 2 lub 4 albo kabelki real cable BM250 - z top HiFi do nwyporzyczenia.

Aha minusem u mnie jest to, że źródłem dźwięku jest komputer.Nie mnie jednak o kartę zadbałem odpowiednio i jest ok pod względem dzisiejszych formatów itp.

Do muzyki mam jeszcze CD KENWOOD DP-1060 i to na nim bym testował kabelki.

POMOCY I SUGESTII ZNAWCÓW

https://www.audiostereo.pl/topic/31405-hk-oraz-jbl-jakie-kable/

Przechodzilem przez ten temat juz wielokrotnie (swoja droga mam podobny sprzet do Twojego) i wniosek nasuwa mi sie tylko jeden - KABLE NIE MAJA ZADNEGO ZNACZENIA. Oczywsicie jesli nie jest to cieniutenka zylka miedzi ktora dopiero co odlaczyles od 20sto letniego Zodiaka czy Unitry (z calym szacunkiem dla posiadaczy:)).

Mysle, ze jak na sprzet budzetowy (a jakby nie patrzec takie wlasnie posiadamy) nie bedzie zadnej roznicy miedzy kablem za 5zl/mb a 20 czy 50zl/mb...

obawaim sie ze towje problemy nie rozwiaza kable

HK 130 to jednak tansza lina HK i nie przesadzal bym z drogimi kablami,

mysle ze kable w cenie 20-50 zl mb beda w sam raz --ktore??

trudno wyczuc jesli bass jest dudniacy to jednynie przesuniecia kolumn w inne miejsce w pokoju lub zatkanie BR moze pomoc-kablami tego za wiele nie nadgonisz

dokładnie tak

objawy które opisał założyciel wątku, są niestety bardzo charakterystyczne dla tego sprzętu, tj. ze smutkiem trzeba przyjąć, że one po prostu tak grają, większą poprawę mógłby jedynie przynieść wzmacniacz stereo, który zmniejszyłby to dudnienie, ale na AVR 130 właśnie tak będzie to grało tym bardziej, że cała seria E ma taką buczącą naturę

dzięki za te opinie i spostrzeżenia:

-to fakt, że ustawienie ma tu znaczenie (tym bardziej,że ściany wygładzone i płaskie jak stół i podłoga szwedzka-idealnie do zniekształceń)-no niestety narazie takie mieszkanie a nie inne

- mimo to eksperymenyuję-dzisiaj podpiołem AUDIOQUEST TYPE 2+ wypozyczone w TOP-HiFi (cena 22zł/mb) i jest zdecydowana różnica (tony wysokie są, ładnie wyraźnie syczy, bas schodzi nisko, ale jest kontrolowany).

Rozmawiałem ze sprzedawcą i w środę wypożyczam AUDIOQUEST typ 4+ . Kabelek jest grubszy, też 4 żyłowy i niestety droższy bo 39 zł/mb. [aha dla wiadomości -nie podłączam w bi-wirthingu]

Zaobaczymy jak w wypadną w odsłuchu.

Jedno jestpewne - kable mają znaczenie!!, ale w moim sprzęcie nie wszaleję - max. do 50 zł/mb. Dalej....hm to wymaga chyba wygranej w totka.

monolit, 2 Lut 2007, 18:14

>Witam

>Proszę o pomoc. Chce zakupić kable głośnikowe.

>To co mam: h/k avr 130 + jbl e60 + jbl e10

>Do tej pory śmigam na kablach pierwszych lepszych typu 2zł/mb dorzucił mi sprzedawca na rozruch.

>Co wy byście polecali bo teraz bas jest rozwlekły, dudniący, góra i soprany maóło wyraziste. Kurcze

>gra to niezbyt.

>Mam pierwsze propozycje:audioquest typ 2 lub 4 albo kabelki real cable BM250 - z top HiFi do

>nwyporzyczenia.

>Aha minusem u mnie jest to, że źródłem dźwięku jest komputer.Nie mnie jednak o kartę zadbałem

>odpowiednio i jest ok pod względem dzisiejszych formatów itp.

>Do muzyki mam jeszcze CD KENWOOD DP-1060 i to na nim bym testował kabelki.

>

>POMOCY I SUGESTII ZNAWCÓW

Wymiana kabli nic tu nie da

monolit, 5 Lut 2007, 14:43

>dzięki za te opinie i spostrzeżenia:

>-to fakt, że ustawienie ma tu znaczenie (tym bardziej,że ściany wygładzone i płaskie jak stół i

>podłoga szwedzka-idealnie do zniekształceń)-no niestety narazie takie mieszkanie a nie inne

>- mimo to eksperymenyuję-dzisiaj podpiołem AUDIOQUEST TYPE 2+ wypozyczone w TOP-HiFi (cena 22zł/mb)

>i jest zdecydowana różnica (tony wysokie są, ładnie wyraźnie syczy, bas schodzi nisko, ale jest

>kontrolowany).

>Rozmawiałem ze sprzedawcą i w środę wypożyczam AUDIOQUEST typ 4+ . Kabelek jest grubszy, też 4

>żyłowy i niestety droższy bo 39 zł/mb. [aha dla wiadomości -nie podłączam w bi-wirthingu]

>Zaobaczymy jak w wypadną w odsłuchu.

>Jedno jestpewne - kable mają znaczenie!!, ale w moim sprzęcie nie wszaleję - max. do 50 zł/mb.

>Dalej....hm to wymaga chyba wygranej w totka.

Kup kabelki za 1kpln i jamnika może

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.