Skocz do zawartości
IGNORED

poszukuje harman kardon DVD21 zasilanie

lisek_shakur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie dawno padła mi płytka zasilajaca. Szukałem pomocy u elektroników i niekt mi tego nienaprawił ;/ Nigdzie nie moge znaleźć. Moze ma ktoś z was i chce ja sprzedać z checią odkupie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

zdjecie cos sie nie załadowało

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To napewno nie są 4 diody i kondesator, bo to jest zasilacz impulsowy. Jakie masz tam napięcia potrzebne? Chyba tam jest przy złączu napisane ale nie widac. Jak standardowe tzn 12, 5, 3.3V to może się dopasuje jakiś inny zasilacz. Najtańsze rozwiązanie, ale strasznie partyzanckie to zasilacz komputerowy...

od gory sa takie napiecia,

1)A+8v

2)A-8v

3)AGND

4)+5V

5)+3V

6)DGND

7)DGND

8)PGND

9)+12V

10)+9V

11)-24V

szkoda mi wyrzucac tego dvdika, jest jakas mozliwosc naprawy lubie jakiejs zamiany tego zasilacza ??

Kupienie samej płytki zasilacza jest mało prawdopodobne. Najlepiej zanieść DVD do jakiegoś serwisu, powinni naprawić. Zasilacz nie wygląda na skomplikowany. Nie wiemy jaki jest objaw usterki?. Jeśli jest całkowity brak napięć po stronie wtórnej, a bezpiecznik jest Ok, to może być uszkodzony transoptor, albo może ten scalak 8-nóżkowy (czy to jest UC3842 ?), równie dobrze mógł się tylko uszkodzić jakiś rezystor. Jakbyś miał miernik, to mógłbyś sam naprawić ten zasilacz, przy pomocy kolegów z Forum.

no chyba sie sam za to zabiore myśle ze przydałby mi sie schemat tego zasilacza, szukałem i niemoge znależć moze ktoś z was posiada schemat do tego dvd bardzo byłbym wdzieczny

Chyba trochę przesadziłem i za bardzo cię zachęciłem, lepiej daj sobie spokój. Nawet w miarę doświadczony elektronik może wyłożyć się na naprawie zasilacza impulsowego, a co dopiero ktoś kto nie miał dotychczas żadnej styczności

z naprawami sprzętu elektronicznego. To nie takie proste, trzeba jednak mieć jakieś doświadczenie, bo inaczej narobisz tylko większych szkód.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.