Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie polecacie odtrwarzacze CD Kenwooda

Aragorn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W związku z palącą potrzebą odchamienia się od formatu Mp3 poszukuję usilnie jakiegoś CD-ka. Oczywiście ma to być sprzęt absolutnie budżetowy i na dodatek najlepiej żeby to był CD-ek Kenwooda ponieważ posiadam już wzmacniacz i tuner tej firmy (jakieś zboczenie czy co??). Co więc polecacie z odtwarzaczy tej firmy w zakresie cenowym 300-400 zł.

Będę wdzięczny za pomoc....

Z nowszych modeli to oczywiście najwyższe modele czyli DP-70** i ewentualnie DP-50**. Jeżeli interesowałyby cie starsze i naprawdę wyjatkowe klocki to polecam DP-990SG (11kg - miałem tego potwora dłuższy czas i grał naprawdę fajnie), DP-1100SG, DP-3300SD - z góry uprzedam, że są to rzadko spotykane i dośc drogie egzempalrze.

Ja od jakiegoś czasu posiadam dp5050. Słucham na Philipsach 890. Kupiłem i w sumie za tą cenę (150zł) jestem zadowolony. plus kenwooda to precyzja, przestrzeń i bardzo dobra dynamika dźwięku. świetny w klasyce i jazzie. Wykonanie więcej niz solidne - mi się trafił egzemplarz prawie nieużywany więc wygląda przynajmniej jak nowy. Mam jeszcze filipa 604 i filip przy kenwoodzie to zabawka. No i oczywiscie plus kenwooda to w miare tanie zamienniki laserów. Cd Kenwooda są w Polsce niedoceniane. na niemieckim ebayu widziałem ten sam model który wystawiony był za 99euro a inny poszedł za 80. W moim tylko szuflada trochę wolno się chowa - chyba pasek trzeba wymienić. seria 50xx to pocz lat 90 więc nie wiem czy to takie nowe.

No dobra ale jak chcesz sie odchamić z mp3? Przez zrzucenie ich do audio? przecież to bez sensu?

Dzięki za pomoc..

A co "odchamienia" się to trochę się niezrozumieliśmy. Po prostu mam dość słuchania muzyki z komputera i chcę przerzucić się na płyty CD-zresztą ostatnio zabrałem się za kolekcjonowanie takowych. Odnoszę wrażenie że Mp3 jest dobre do zestawów 5.1 Creative itp ale żeby naprawdę posłuchać muzyki trzeba po prostu korzystać z płyt CD. Tego mało odkrywczego stwierdzenia dokonałem przy porównaniu jakości dźwięku z komputera i taniego odtwarzacza DVD ktory posiadam. Oczywiście nie mam zamiaru przegryać Mp3 do formatu Audio CD po prostu chcę wreszcie na poważne zacząć zbierać płyty wykonawców których słucham....

A propo a co sądzicie o modelu DP-5020 w tej chwili takowy jest na Allegro...

Pozdrawiam

no a jest... tylko sorry. ja kupiłem 5050 za 120 + wysyłka i jet w niemal idealnym stanie więc ta cena dla mnie jest z sufitu. Po mnie ktoś kupił identyczny w gorszym stanie za 101zł. To niższy model niż mój. nawet wyświetlacze mają identyczne. I bez oryginalnego pilota. niby drobiazg ale zawse to fajnie jak ma się oryginalnego wafla w garści (teraz spojrzałem że przy moim tez był nieoryginalny - od 5030)

pd5020 : C/a PCM1701P laser KSS210 (łatwo dostaniesz zamiennik).

Nie wziąłbym go niestety. nie za te pieniąde choć jak napisałem na zachodzie Keny są w cenie (wyższe modele) ale jak widac na allegro zdarzają się tanie egzemplarze. nie znalazłem jakichś opinii o nim . raczej przecietny sprzęt. Generalnie to nie łudź się ze w granicach 300zł kupisz jakiś rewelacyjny cd. Wszystkie będą mnie j wiecej na tym samym poziomie tyle że brzmieniem będą się trochę różnić. patrz też na wykonanie, stan i kto sprzedaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.