Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha rx - 797 cd 497 jakie kolumny

topolo

Rekomendowane odpowiedzi

topolo napisał:

>gra to zbyt męcząco srednica jest krzykliwa dźwięk analityczny i suchy, bez ciepła - może czasmi

>efektowny, ale w większości nie do przyjemnego słuchania i źle nagrane płyty nie da się słuchać -

Wczoraj wieczorem podłączyłem do mojej RX-797 kolumny Wharfedale Diamond 9.2 (pokój 14m2).

Trudno o jakąś wnikliwą recenzję po krótkim i dość cichym odsłuchu, tym bardziej że sprzęt jest zupełnie świeży (nie wygrzany). Po pierwszych dźwiękach (któraś z płytek z serii "25 lat listy przebojów Trójki") poczułem ogromną ulgę. Dotychczas martwiłem się, że Yamaha jest po prostu elektroniką nie dla mnie. Okazało się jednak, że wymienione przez topolo zjawiska zniknęły. Dźwięk jest cieplejszy, obszerniejszy, dość szczegółowy, ale nie nachalny. Pojawiła się scena. Na koniec wrzuciłem na uszy nową płytę SBB i... odkryłem ją na nowo. Pierwszy raz od kilku lat delektowałem się muzyką. Nie żałuję wydanych pieniędzy. I raczej nie będę żałował. Gdyby ktoś był zainteresowany, to po dłuższym odsłuchu dorzucę dłuższy komentarz. Nie chciałbym opierać się na pierwszej euforii. Napisałem to jako sympatyk dobrego brzmienia, niekoniecznie audiofil.

• 6 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.