Skocz do zawartości
IGNORED

Technics SL 1210 MK2 E - jaka wkładka?

maciolcore

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na wstępie wyjaśnię parę spraw:

1. Znajomy kupił w/w gramofon - nowy - zakupiony wyłącznie do słuchania muzyki.

2. Niestety szukam mu po sklepach internetowych wkładki org. technicsa EPC-U1200E. Niestety sklepy odpowiadają mi, że w magazynach technics'a brak od dłuższego czasu.

3. Chcę mu coś znaleźć coś pasującego ale wiem że jest wybredny i wolałby orginał.

Co proponowalibyście żeby zakupił? Słucha muzyki metalowej - ciężkiej i ostrej. Oczywiście żeby miała jakieś brzmienie ta wkładka i żeby cena niebyła z kosmosu.

dzięki za pomoc

pozdrawiam

witam

A skąd znajomy ma pewność, ze EPC-U1200E będzie pasowała do tego rodzaju muzyki, który preferuje? Na stronie producenta nie ma zadnych danych technicznych tej wkładki, za to jest duzy czerwony napis "DJ"(może nie być najlepsza do słuchania)

Sam osobiście od pewnego czasu uzywam tego gramofonu (również tylko do słuchania muzyki w domu) i uwazam, że są lepsze wkładki do niego niż EPC-U1200E. Ja używam zamiennie DENONA DL-103 (MC) i "jasniejszej" w brzmieniu AT 440ML(MM)

Właśnie bardzo duzą zaleta tego gramofonu jest jego uniwersalność w doborze wkładek oraz łatwość regulacji.

Gdzieś na forum padł link do artykułu z prasy zagranicznej gdzie w/w gramofon był testowany z kilkoma dobrymi wkładkami i bardzo dobre recenzje dostał za współpracę z DL-103.

pozdrawiam

no właśnie nie da mu się przetłumaczyć. dla niego technics to technics.

sam mu proponowałem żeby poszukać czegoś innego ale się uparł.

jak mu pokaże różne propozycje - może zmieni zdanie

• 4 miesiące później...
  • 4 miesiące później...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.