Skocz do zawartości
IGNORED

Pure Direct w DVD

szelodh

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie. Otóż w moim odtwarzaczu Denon 1930 jest opcja Pure Direct. Wg instrukcji po jej włączeniu wyłącza sie wyświetlacz oraz sygnał nie dochodzi do wyjścia HDMI, wszystko dla poprawienia jakość dźwięku. Tylko najciekawsze jest to że ja żadnej różnicy nie słyszę - już przełączając na zwkły tryb Direct ze Stereo dźwięk jest zupełnie inny a przy trybie Pure D. nic. Nie wiem czy tak się dzieje dlatego że amplituner 1907 nie ma takiej opcji i sygnał wchodząc do ampa nie ulega zmianom. Czy ta opcja która wystepuje w modelu amplitunera 2307 (o niebo droższym od 1907) działa?

https://www.audiostereo.pl/topic/31616-pure-direct-w-dvd/

To jest taki marketingowy bełkot, aby zasugerować, że DVD w tym trybie bedzie brzmialo jak dobre CD. Nie bedzie, roznica wynikajaca z odlaczenia wyjs cyfrowych i wyswietlacza nawet na CD wpietym do swietnego toru jest na granicy percepcji. Przynajmniej takie sa moje doswiadczenia. Ale wylaczenia oszem uzywam, ale tylko dlatego ze generlanie nie lubie jak mi cos po oczach wali :)

https://www.audiostereo.pl/topic/31616-pure-direct-w-dvd/#findComment-708448

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.