Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki laser w denon dcd 980?

SebaeL

Rekomendowane odpowiedzi

Sony KSS240

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dzięki :) Widzę, że nie jest tragicznie - 120 zł za oryginalny.

Oczywiście zakładam, że na 100% jest to laser. Objawami są bowiem:

- nie czyta od razu płyt, czasem dopiero po "zresetowaniu" szufladki (wysunięciu i wsunięciu) płyta zaskakuje;

- część płyt nie odpala ze startu, tzn. po umieszczeniu płyty w szufladzie nie mogę od razu wcisnąć PLAY, tylko najpierw zamknięcie, potem oczekiwanie na odczytanie płyty i gdy to nastąpi - PLAY

- czasem dziwne stuki - przeważnie gdy płyta dojdzie do końca i laser parkuje.

Najlepsze, że stan techniczny miał być idealny...

Ukryta Zawartość

Jak radzicie, ścigać gościa? Jest możliwość, że problemy zaczęły się nagle, po transporcie przez pocztę? Opinii jeszcze nie wystawiłem ;)

Ukryta Zawartość

to NA PEWNO nie jest wina poczty. poprostu laser padł, i wymaga wymiany lub nastawu. jezeli mieszkasz gdzies w wlkp, i masz czas, pieniądze na przejazd i ochote, to zapraszam, sam ci to zrobie. a sprzedawce scigaj, napisz do allegro, powiedz ze jezeli nie pokryje ci kosztów naprawy oddasz sprawe na policje, bo zapłąciłes szczerze mówiac duzo jak za ten model, no i masz prawo wymagac.

mejinczajna kosztuje nie 120, tylko 60zł:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

denon.dcd.2560 ma rację

do późniejszych modeli Denonów z dostępnością laserów raczej nie ma problemów i są w "normalnych" cenach

w przeciwieństwie do wysokich ale starszych modeli taki jak 3560, 2560, 1560 itd.

Oczywiscie napisz do gościa i zaproponuj załatwienie sprawy. Albo przyjmuje sprzęt albo zwraca ci jakieś koszty wymiany lasera. To ewidentne przegięcie i po raz kolejny przekonuję sie ze na allegro poza nic książkami kupowac nie warto. Moje zakupu zwykle kończa się obfita korespondencją ze sprzedajacym w której tłumaczę ze spodnie z dziurą w kieszeni nie mogą być w stanie bdb+ a słuchawki w stanie idealnym nie mają uświnionych poduszek, sklejonego silikonem pałąka i popękanych piwotów. Tylko raz mi koleś odpisał że ma moje pretensje w d... i od teraz wszystkim jego klientom podsyłam fotki przedmiotu kupionego u niego. Zwykle jest albo bezproblemowy zwrot albo zwrot części kasy. Niestety z doswiadczeń wynika ze Panie sa jakoś milej nastawione do reklamacji gdy napisze się do nich kulturalne pisemko ... Panowie niestety sa mało elastyczni i najnormalniej w świecie dyskusja z poziomu proszę, dziekuję schodzi na poziom " zawiadomię policję oraz skarbówkę bo widze że Pan tu dużo sprzedaje". ostatni argument zwykle rozwiązuje sprawę bo nic nie działa tak na człowieka jak wizja kontroli skarbowej w piwnicy pełnej sprzetu elektronicznego.

A rzeczywiscie trochę drogo dałeś - jak osobiście widząc cene nawet bym na niego nie spojrzał. Na allegro zrobiła się straszna droyzna - nie tylko w sprzęcie. W lecie kupowałem zegarek (zbieram stare zegarki) dałem 50 zł za delbane w średnim stanie. Dziś widze że że te zegarki trudno kupić za 100zł. Paranoja. A co do sprzętu grającego to dużo niestety robia dyskusje na tym forum. Jeszcze całkiem niedawno mozna było kupić za całkiem przyzwoite pieniadze Grundiga Finearts z leszych wypustów. Dzis te sprzęty mają markę niemal kultową. no fakt- dobry sprzęt ale czy wart aż takiej kasy jak wołają na Allegro?

Cóż... w tym przedziale cenowym 10% w te czy we wte nie robi na mnie różnicy. Dlatego przypuszczałem, że jeżeli coś ma być tip top (wg opisu) i kosztuje równocześnie nieco więcej niż powinno, to jest warte tej różnicy i zgodne z opisem - zwłaszcza, że i tak odtwarzacz planowałem modyfikować u pana Stelmacha (miałem robione u niego DCD 1420, niestety okoliczności zmusiły mnie do sprzedaży).

Zakładam, że to był tylko "błąd w sztuce" allegrowicza, wszystko się odpowiednio wyjaśni i nie będę żałował tej szczypty zaufania do zakupów na allegro ;) Przed chwilą puściłem mail z prośbą o wyjaśnienia.

Odtwarzacz wygląda bardzo dobrze i po wymianie lasera pcham go do pana Andrzeja na męki ;)

coraz wiecej sprzedawców na allegro okleja teraz sprzęt polmbami, dajac jednosczesnie kilkudniową gwarancje rozruchowa (czym łamią prawo UE o towarach uzywanych). jednak dla kupującego jest ta korzysc, ze w razie jakiejs usterki zawsze moze sprzet podesłac spowrotem. ja tez ostatnio oklejam, i ma to ten zasadniczy plus, ze nie musze sie martwic o to, ze kupujący juz w sprzęcie grzebał. plomby daja korzysci obopólne.

• 2 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.