Skocz do zawartości
IGNORED

GŁOŚNIKI KOMPUTEROWE.....

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wyglądają na takie dość duże. Ktoś słyszał jak to gra? Tak z ciekawości pytam :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hehe pisane na szybkości ;d .Kto posiada lub dobrze osychał te głośniczki.potrzebuje niedrogiego zestawu do pokoju 10m2 film muzyka z kompa itd.mam do wydania 400zl ale szczerze im mniej tym lepiej bo zostanie jeszcze na wakacje.brałem pod uwagę microlab solo 6c lub zestaw kina SONY DAV-DZ230 używka 5mies. te genius maja dość dobra opinie ale nie mam możliwości posłuchania .nie chce wydać 200zl i żałować bo możne dołożywszy 100zl więcej można miec coś lepszego .zestaw ma być uniwersalny muzyka pop tarnce hh film .każdy kto miał styczność z tymi geniusami proszę o pomoc .przyjmijmy budżet 200-250zl .moje propozycje to ostateczność jeśli kolumny wypadną naprawdę niezaciekawienie

Ukryta Zawartość

Lepsze są solo 6C. Siódemki mają problem ze średnicą i są zamulone. Szóstki wypadają lepiej, chodź zarówno głośniki jak i wzmacniacze są te same. Niestety sztuczna reklama masakrycznie wywindowała ceny tych mikrolabów. Dzisiaj solo7c kosztują średnio 590zł (nie warto) a jeszcze dwa lata temu 299 (warto).

Ukryta Zawartość

Miałem okazje obadać pobieżnie Geniusy 1800A w jakimś markecie. Kolumny spore, ładnie polakierowane, skrzynki robią niezłe wrażenie. Głośnik wysoko tonowy wygląda OK natomiast głośniki średnio-nisko tonowe prezentowały się fatalnie, mają jakąś dziwną srebrno-mleczną, nieco przeźroczystą membranę z tworzywa sztucznego, zawieszenie piankowe które nie wyglądało na zbyt trwałe i kopułka która tez nie odstawała od całości, jednym słowem przetwornik wyglądał na straszną chińską masówkę.

Nie wiem jak grają te Gienki bo ich nie odsłuchiwałem ale mam wątpliwości co do tego ze mogą fajnie zagrać.

ALTON, 1 Sie 2010, 17:21

>

Ukryta Zawartość

>

>Lepsze są solo 6C. Siódemki mają problem ze średnicą i są zamulone. Szóstki wypadają lepiej, chodź

>zarówno głośniki jak i wzmacniacze są te same. Niestety sztuczna reklama masakrycznie wywindowała

>ceny tych mikrolabów. Dzisiaj solo7c kosztują średnio 590zł (nie warto) a jeszcze dwa lata temu 299

>(warto).

Dwa lata temu USD stał na poziomie 2.1PLN. Obiektyw do Sonego który chciałem kupić stał za 800pln a teraz.. 1490pln.

Ukryta Zawartość

a Solo 1c? chyba nie chce się az tak szarpać na te głośniki, myślicie ze wystarcza? ich pasmo to od 64hz ale miałem kiedys misiony m31i i miały podobne parametry Pasmo przenoszenia: 65 Hz - 20 kHz wiec jeśli grały by chodź trochę podobnie brałbym je .osłuchiwał je ktoś lub ma ?

simon84

Czytałem wczoraj to porównanie Solo1C z Solo7C:

Ukryta Zawartość

Artykuł kiepsko napisany, porównanie słabe, że o ustawieniu kolumn nie wspomnę, ale czytając między wierszami można wydobyć z tego kilka użytecznych informacji.

Ukryta Zawartość

ALTON,

Jakbyś porównał Geniusy 5005 do tych Xoro ?

Bo starszemu po 2 latach Geniusy wyzionęły ducha, coraz częściej paliły bezpieczniki, ceraz już cały czas.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Geniusy mają tragiczne transformatory. Za gęsto nawijane.. samo trafo jest tak gorące, że ręki nie można na nie położyć :). Natomiast w kwestii XORO i geniusów., nawet bym ich koło siebie nie postawił.

Ukryta Zawartość

Ładnie ALTON, jak zobaczyłem do czego zmusiłeś średniotonówki... to już jest granica bólu i musiało nieźle po uszach piszczeć po tym:) Aż trochę żałuję, że wcześniej nie wiedziałem o tym zestawie :/

Ustawienie głośników prawie identycznie jak u mnie - satelitki mam w podobnej odległości, tylko bardziej wysunięte na przód (na parapecie), ustawione prawie pod tym samym kątem - punkt zbiegu w połowie odległości do ściany za mną xD

Swoją drogą kawałek jest dobry do testu sprzętu, daje na całej rozpiętości, membrana suba jest bliźniaczo podobna do tej w moim zestawie i przy tych wychyleniach u mnie porusza szafy i ich zawartość :) i w sumie już bardziej szaleć nie będzie, bo to nie tangbang. 'Problem' w tym, że do wprowadzania pokoju w drgania nadaje się dudnienie, a nie ładny głęboki bass (to do tych co publikują klipy jak ich logitki poruszają połowę domu).

- tu macie prawdziwy bass (na 0:28 go u mnie z bliska nie słychać, ale czuć jak trzęsie biurkiem i laptopem)

Prośba do Ciebie - możesz dać filmik jak sprawują się przy kawałku "Kaya Project - Awaken" pierwsze 40sekund. Świetny kawałek, żeby sprawdzić "czystość dźwięku" :)

Widzę, że regulowałeś 3 wartości - czy są to sub, basy i wysokie?

Ukryta Zawartość

Gwoli uzupełnienia. Xoro ma normalne "pełnopasmowe" monitory które pracują w całym paśmie także nie są odcinane zwrotnicą. To, co regulowałem to balance i głośność subwoofera (tony niskie/wysokie [dla satelit] też można regulować). Jutro mogę jeszcze złapać za kamerę i nagram o co prosisz.

ooo a to ciekawe, to dlatego tak szalały :) ja moje doprowadziłem do tego stosując programowy filtr środkowoprzepustowy, bez tego bym ogłuchł, wyglądało to dość podobnie tyle że przy wiadomo jakich f.

Thx, będę wdzięczny :)

Jakie wielkie te satelity - spokojnie mogłyby robić za samodzielne stereo. Ogólnie dopiero na filmie (gdy ma się porównanie z innymi przedmiotami) widać jakie duże są te głośniki.

PS. Fajną psina. :)

mar2k - Gdybyś jeszcze raz miał kupować głośniki to wybrałbyś Xoro?

Ukryta Zawartość

Kamera postanowiła, że wyczerpie akumulator na moment kiedy będę jej potrzebował także film uchwycony aparatem (kodek aac 32khz tnie górę).

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam pytając sie tu niedawno co warte uwagi ,zostałem posiadaczem małych monitorow MICROLAB B-73 powiem tak cena 124zl jest śmieszna jak za te głośniczki. warte tej ceny w 100%. bylem zainteresowany solo 6c ale stwierdziłem ze coś taniego w zupełności wystarczy .graja w pokoju 10m^ używane do muzyka filmy jako system stereo i graja bardzo poprawnie bas jest zdumiewający schodzący tak samo jak monitory misiona m31i warte ok 700zl moc owo nie ma rewelacji ale w pełni wystarcza jako głośniku komputerowe bliskiego pola lub nie dużego pomieszczenia .graja uniwersalnie trance hh pop i jest ok .pozdrawiam

TRACER Soundbar (właśnie zamówiłem):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość wezyr

(Konto usunięte)

Witam!Chce kupic glosniki http://www.modecom.pl/specyfikacja.php?id=683&category=1&lang=pl i podlaczyc do plyty http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-8i915g-mf.html .Kupowac jakas karte,czy na integrze bedzie dobrze gralo?Prosze o rady/opinie nt. tych glosnikow itd.

Dzieki z gory!

Manhattan Acoustic 2850

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

A tak nawiasem... ktoś miał styczność z BEHRINGER TRUTH B1030A?

Świeża recenzja z pomiarami z portalu IXBT :

Ukryta Zawartość

Manhattan Acoustic 2850

Pomiary zdaje się tych samych kolumn ale pod innym brandem :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!Chce kupic glosniki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i podlaczyc do plyty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .Kupowac jakas karte,czy na integrze bedzie dobrze gralo?Prosze o rady/opinie nt. tych glosnikow itd.

Dzieki z gory!

To są Microlaby - sprawdź czy pod tą marką nie będzie taniej. A co do integry to integra integrze nie równa, ale IMO jeśli gra w miarę czysto to do takich głośników nie ma sensu inwestować w nic lepszego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi