Skocz do zawartości
IGNORED

Baseny w ogrodzie.

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Dla jasności- ten wątek jest o basenach a nie o turystyce.

Grecję zwiedzaliśmy jeszcze w koncówce lat 70-tych i parę razy w latach 80-tych i 90-tych. Trzeba byłoby być pozbawionym wyobraźni by nie interesować sie innymi zakatkami pięknego świata a jest ich całe mnóstwo.

Natomiast Greków nie "kocham" :):) siostra cioteczna ma meża greka, koleżanka również i nie są to wzorcowe małzeństwa (róznica lulturowa oraz ortodoksyjność grecka) wyklucza mozliwość udanego związku.

Zauważyłem również, że praktycznie nikt nie ma doświadczenia z basenami i nic ciekawego do powiedzenia w temacie, ale może..... .

A lejwody i mitomana (Jazz'a-:) ) wpisów nie biorę serio.

Zydelek

Niestety cały czas w dalszym ciągu jesteś złośliwy:):)

- Zydel, nie jestem wcale zlosliwy, bo ty jestes bardzo fajny bolek i ja chciec ci pomoc.

Jesteś w błedzie bo Greenpoint i tym podobne dzielnice omijam szerokim łukiem. Jak przylatuję do hameryki to kieruję się do prawdziwej amryki jaką jest np. West Babilon na Long Island lub Hallandale na florydzie koło Miami.

- Zydel, ja juz w koncu nie wiem, czy tym szerokim lukiem przylatujesz do Hameryki, czy do Ameryki?

Sprawdź więc zanim coś "wyszczekasz" w jakich cenach i jakie są tam domy i jakiego koloru ludnosc tam zamieszkuje. W.B jest sypialnią dla amerykanów zarabiających od miliona w górę rocznie, a Hallandale po wschodniej stronie sypialnia dla bogatych emerytów:)

- Zydel, czy to znaczy, zo oni wszyscy tam spia? W Babilonie.

To że w Wal Mart jest całe mnustwo tanich rzeczy nie przekreśla tych sklepów. W dodatku basenów nie sprzedają w sklepach a wyłącznie poprzez internet:)

- To dobrze ze jest mnUstwo, bedzie z czego wybierac.

Pewny jestem że nie widziałeś basenów tego typu na zywo a wyłącznie wystawiasz ocenę na podstawie "oblizywania" się podczas oglądania zdjęć.

- Zydel ja sie oblizuje myslac jak sie seksujesz na krawedzi winylowego brodzika.

Za radę odnośnie wycieczki dziękuję. Do Grecji jeżdżą osoby wyłącznie bez wyobraźni. Są ciekawsze i bajkowo piekne zakątki świata:):)

- To prawda, ja tez bardzo sobie cenie jezioro augustowskie i fascynujace ruiny i rozne inne zabytki o ogromnych walorach gastronomicznych.

Równiez jesteś w ogromnym błędzie jesli chodzi o seks w basenie. Naturalnie ze jest świetny i nic nie boli:) pod warunkiem że sie to robi z kobietą. Natomiast jesli twoje dzez-:) doswiadczenia z facetami tak mówią to jest w tym prawda, bo woda zmywa wam kremy poslizgowe i dupska mogą was boleć:)

- Zydelek, ja sie ciesze, ze ty masz lepsze kremy poslizgowe i ze ciebie nic nie boli.

No i dzez-:) nie pokazałeś nam "swego swiata". Piszesz wyłącznie o tym którym się fascynujesz a na widok którego ślina ci cieknie. Czyż ten swiat to wyłącznie rękawiczki...... ???

- tak, ale tylko jak jest bardzo slisko.

Grecję zwiedzaliśmy jeszcze w koncówce lat 70-tych i parę razy w latach 80-tych i 90-tych. Trzeba byłoby być pozbawionym wyobraźni by nie interesować sie innymi zakatkami pięknego świata a jest ich całe mnóstwo.

- dobrze, ze tym razem bylo mnostwo.

Natomiast Greków nie "kocham" :):) siostra cioteczna ma meża greka, koleżanka również i nie są to wzorcowe małzeństwa (róznica lulturowa oraz ortodoksyjność grecka) wyklucza mozliwość udanego związku.

- najwazniejsze zydelek, ze twoje jest i sie fajnie seksujecie z super kremem poslizgowym.

Zauważyłem również, że praktycznie nikt nie ma doświadczenia z basenami i nic ciekawego do powiedzenia w temacie, ale może..... .

A lejwody i mitomana (Jazz'a-:) ) wpisów nie biorę serio.

- no dobrze Zydelek, nie bedzie to latwe, ale dam ci w nagrode za ten kabaret glupoty inny pomysl:

www.endlesspool.com

Pajacu- lejwodo czy jeszcze długo zamierzasz zaśmiecać wątek?

Jeśteś mitoman. Pajacując możesz zaimponować osobom, które o wielu rzeczach słyszały lub czytały ew. widziały w telewizji. Mi niestety nie i nie mam ochoty od kogoś takiego jak ty uzyskiwać porad. Dużo szczekasz mało wiesz, zbyt mało jeszcze widziałeś a wyłącznie wszędzie i z każdego szydzisz. Zachowujesz się jak pies, który urwał się z łańcucha. Pamiętaj tylko że jak pan złapie to załozy kaganiec i cieżej będzie szczekać.

Zamiast tracić energię stukając w klawiaturę zajmij się czymś konkretnym lejwodo-pajacu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Konstrukcja tego typu basenu jest wykonana ze stopu metali (szkielet). Wnętrza ram wypełnia blacha. Specjalną folią winylową układa się na dnie i bokach. Po wypełnieniu wodą folia jest tak napieta, że będąc w środku ma się wrażenie, że wnętrze jest świetnie wybetonowane. Jest to konstrukcja trwała i nawet przy ogromnych mrozach, nie wymaga spuszczania wody. Na wierzch zaciąga się na noc specjalną "kołdrę", która skupia promienie słoneczne i nie pozwala na oddawanie ciepła. Samo wyścielenie (komplet- sciany dno i kołdra) nawet gdyby uległo jakiemuś uszkodzeniu jest wymienne i koszt jest niewielki nieprzekraczający kilku stówek $.

A teraz wyobraźcie sobie coś takiego wkopanego w ziemię...?!

Dlaczego taka konstrukcja, a nie inna?

Pozwala na uniknięcie podatków za basen (USA). Owszem najbogatsi sobie budują ale.... . Mi taki basen ma służyć na działce. Konstrukcja jest łatwa i szybka w postawieniu ( będzie wkopany) a koszt jego jest śmiesznie niski w stosunku do frajdy jaką w gorące dni może dać jego posiadanie. Basen ma komplet fitrów i pomp.

I zaręczam że kopnięcie w scianę basenu prędzej spowoduje połamanie palucha u stopy niż uszkodzenie konstrukcji.

A w dmuchanych i z dmuchanymi niech się sobie bawi sam lejwoda-mitoman (Jazz=:)

Zydelek, posluchaj mnie, ty jestes bardzo fajna chlopina i w pewnym sensie jest mi ciebie szkoda, ze wpuszczasz sie w tak imbecylowaty sposob w maliny. Usilujesz sie na swoj chlopski rozum przekonac do czegos, co nie ma kompletnie zadnego sensu. Jestes uparcie, wbrew logice, idealnym klientem dla WalMartu. Niezbyt madry, napalony na basen, bez budzetu na realny produkt. Nie chodzi zeby cie przyslowiowo "nabijac w jakas flaszke", ale uwierz mi, ze jezeli jeszcze nie kupiles tego gowna, nie rob tego dla wlasnego dobra. To cale przedsiewziecie bedzie logistycznym, finansowym fiaskiem, z ktorego ujrzysz swoja dupe w wodzie przez pol sezonu. Jezeli kupiles, skorzystaj z wszechobecnej amerykanskiej opcji mozliwosci zwrotu towaru, bierz kase i wracaj szybko na podlaskie, zanim wypali ci pod deklem nastepny kretynski pomysl. Good luck my friend!

Skąd ta wiedza? Znam osoby (w USA), które z tego typu basenów korzystają od wielu lat i nie było żadnych problemów. Jesli jesteś innego zdania to poprzyj je faktami. Gadanie że wszystko co nie dzezowe jest be to gadanie bez pokrycia.

Oczekuję konkretów, a nie bez przerwy tołkowania o logice i pieknie. Facet w twoim wieku powinien mieć stabilizację, rodzinę dzieci i wnuki- czy czymś mozesz się pochwalić, czy tylko krytyką bez pokrycia? I traktowania wszystkich innych poza tobą za durniów? Pokaz ten swój wyimaginowany świat.

A skoro jesteś taki cool dziadek to dlaczego idąc na piwo zakładasz bluzę jak na ryby w zimie do ubioru na "cebulkę". Jest bez smaku choćby była uszyta w chinach z napisem AmberCroimbie & Fitch :):)

Więc raz mówisz o pieknie i poczuciu smaku a raz wychodzisz ubrany w miejsce publiczne jak łajza (z gołą szyją) jak na ognisko w lesie:)

Bądz konsekwentny- ale z tobą to tak jak było z tymi ostrygami jakie widziałeś w chińskim super markecie trzymane przed sprzedażą na lodzie i pouczamie mnie jak maja być jedzone :):) Oj dziadku drogi dziadku wnukom wodę lej.

Czółeczko koleszko.

W takim stroju to na rybki lub na ognisko:) do basenu swego nie wpuszczę:):)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zydel, moj przyjacielu, nie zauwazyles, ze moj sweatshirt byl zrobiony z najdelikatniejszej welny pochodzacej z samej dupy egzotycznej specjalnie hodowanej kozy mongolskiej, wiec nie pitol, ze przyszedlem zle ubrany na kielbaske i browar. Prosze zaufaj mi, ze jak bede sie seksowal to zaloze piekny krawat i ladny garnitur ze szlachetnej mieszanki, wiec juz teraz wiesz, ze ja wiem jak sie fajnie ubrac na odpowiednia okazje. Zydel, powracajac jednak do meritum tematu, do tego pieprzonego basenu, osoby, ktore cie utwierdzaja w przekonaniu o jego trwalosci po prostu nie maja co robic, oszukuja cie, a tak naprawde za kazdym razem jak wracasz do polaskiego oni kupuja nastepny, nowy, albo wymieniaja w nim caly zafajdany winyl. Zydel, jestes ofiara konspiracji polakow kupujacych badziewie. Zydel, pomysl jak fajnie byloby miec cos....cos inteligentnego, cos sluzacemu nie tylko chlaniem piwska i seksowaniu sie z Goska na metalowym slupie, cos co mogloby podniesc twoj prestiz dobrej chlopiny, ktora jestes i wzbudzic nie tylko podziw, ale i zainteresowanie? Lubie cie zydel - moj bracie. LOL.

www.endlesspool.com

Gość

(Konto usunięte)

Jazzochuj >

... Prosze zaufaj mi, ze jak _ bede sie_ seksowal to zaloze piekny krawat i ladny garnitur...

Masz racje....jeśli po raz n-ty będziesz się sam seksował to możesz być ubrany ładnie lub nie ( rączce to obojętne , dla niej istotna jest rękawiczka- chroni przed odciskami :) , lecz jeśli to robisz z Eweliną lub inną bułgarką , to powinieneś być rozebrany!!!

Ale twoje rozumowanie jesteśmy w stanie zrozumieć , w końcu seks w aucie , zaparkowanym w zatoczce parkingowej uprawia się w ubraniu.

Zydelek,

masz kompleks Grecji. Do tego nie pisałem o kobietach które wyszły za Greków, ich problem. W usa nie byłem i raczej nie tęsknię. Szczególnie za ich zabytkami.

Ale o basenach - we Francji (no patrzcie, tam byłem) w ośrodku golfowym był basen, który mi się spodobał - 6 m szroki i 8 długi. Prawdziwe schodki. Murowany z kafelek. Oczywiście to jest droga alternatywa ale po kilku basenach składanych uważam, że zdecydowanie lepsze rozwiązanie. Na pewno droższe ale jednak trwalsze. Nie wyniosą w tygodniu jak będziesz w domu.

W murowańcu można stałe oświetlenie założyć, co na pewno przyjemnie wieczorem wygląda. W składanym nie wiem czy się uda.

Nie nie mam żadnych kompleksów. Bywam w każdym zakątku swiata w jakim maqm chec być. Mieszkam i pracuję w Polsce. Nie muszę być przemytnikiem jak Dzez-:) dostarczjącym auta od lawety (jak nazywa mojego kolegę) do stanów i vice versa do europy od ruska. Facet to lejwoda :) który chce na was zrobić wrazenie:)

Na mnie swą podkoszulką niestety nie zrobił:) tandetnie szyta overlockiem w chinach i choćby była z wełny niewiem czego jest ..... :):):):)

Chłop bez ogłady i kultury:):)

A jak go spotkam to w Waszym imieniu pierdolnę mu w szczenę- a umiem. :) za chamstwo.

gregowal, 24 Lut 2007, 22:45

Matołku jak cię dupsko swędzi to wtóruj dzezowi- pedałowi. Jesli nie i nic nie masz do powiedzenia w temacie to zamilcz.

W dupala możesz przecież i dać bez kafelek

Co robisz popierając pedała jazz'a-:)

Jełopojazie- mieszkasz tyle lat w hameryce (nie ameryce) że zapoimniałeś o wynalazku od wypadaniu włosów- dziadku. Jednym z najlepszych środków jest: firmy Kirkland Minoxidil Extra Srength for men. Wystarczą dwie kropelki dokładnie wcierane. Będziesz się bardziej podobał cioto- ciotom :)

.. a wracajac do tematu. Czemu kupowaleś w USA, w Castoramie stoi tego kilkanaście modeli z pełnym servisem.

Kolega ma działkę skośną i wkopał konstrukcję w skarpę 2/3 do 1/3. Wygląda bardzo dobrze, a przede wszystkim za 11000,-PLN spełnia zadanie. Niestety trzeba mieszkać na stałe w tym miejscu bo palantów u nas kupa, a basen nie jest pancerny.

"Seksowanie"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zydelek - niestety twój poziom jest identyczny jak jazza a nawet niższy. Prawdziwa kultura wychodzi z każdym twoim postem Nie znasz mnie a piszesz matołku. To świadczy o tobie. Nie będę tak samo chamski jak ty. Idź do swojego baseniku. Jak by nie był. I następnym razem nie zakładaj postów jeśli masz obrażać innych.

gregował>>>>kochany nie bierz tego tak do siebie.Zydelek zawsze ogłasza ,jak jest go akurat na coś stac.Teraz nabrałeś sie ty.Ogłasza też jak go chca orżnąc inni.A czasami ogłasza jak sam starał się orżnąc innych.Ale to już z głupoty. Jak więć ogłosi że teraz mysli o telewizorze do sypialni psa, to nie daj sie nabrać.

zostawic można- ale jednak to nie ci sami ludzie.Mozna by powiedziec, że intelekt jednak a rozumek to nie to samo-nawet jesli za tym, a za tamtym stoją takie same pieniadze.Powiem że mógłbym z jednym, a z drugim nie hehehe.Ale nie powiem z którym.A poza tym dziękuje.Pozdrowienia

vanvideo, 25 Lut 2007, 07:17

>.. a wracajac do tematu. Czemu kupowaleś w USA, w Castoramie stoi tego kilkanaście modeli z pełnym

>servisem.

>Kolega ma działkę skośną i wkopał konstrukcję w skarpę 2/3 do 1/3. Wygląda bardzo dobrze, a przede

>wszystkim za 11000,-PLN spełnia zadanie. Niestety trzeba mieszkać na stałe w tym miejscu bo palantów

>u nas kupa, a basen nie jest pancerny.

Jeden z niewielu konkretnych wpisów.

Tak wiem ze są sprzedawane w Polsce jednak 11000zł to prawie 4000$. Ja zapłaciłem znacznie mniej. Wysyłka 200$. W cenie 15000zł ująłem koszt gustownej obudowy (podestów) z drzewa oraz system podgrzewania wody. Natomiast teren chroniony jest przez agencję ochrony mienia i osób oraz. Dodatkowo polisa ubezpieczeniowa i spać można spokojnie.

Porównując ceny za kwotę za jaką ja nabyłem w USA w Polsce kupiłbym co najwyżej "basen" dmuchany, tak więc dlatego decyzja taka a nie inna.

W USA sprzedają również dość tanio środki chemiczne jakie się stosuje. Czy może wiesz lub Twój znajomy jak jest z dostępnością tej chemii w Polsce i jak to jest cenowo?

muls, 25 Lut 2007, 15:57

>zostawic można- ale jednak to nie ci sami ludzie.Mozna by powiedziec, że intelekt jednak a rozumek

>to nie to samo-nawet jesli za tym, a za tamtym stoją takie same pieniadze.Powiem że mógłbym z

>jednym, a z drugim nie hehehe.Ale nie powiem z którym.A poza tym dziękuje.Pozdrowienia

Wydaje mi sie, ze doskonale rozumiem co masz na mysli. Nasze diagnozy sa chyba zbiezne, jednemu koledze albo cos zaczelo szwankowac albo sie zgrywa, a drugi... coz jest raczej niereformowalny, jesli tak, to jak zauwazyles kilka postow wczesniej, niewazne co bedziemy pisac i jak reagowac, to sie nie zmieni.

Pzdr.

>gregowal, 24 Lut 2007, 22:45

PRZEPRASZAM, za bardzo mnie "poniosło". Faktycznie każdy ma prawo do swojego zdania.

Czy są na forum osoby, które mają basen? Jesli tak to może się podzielą informacjami o kosztach budowy, utrzymania, jakiego rodzaju sa to baseny itd.

Przeciwnicy też niech piszą, bo warto zawsze znać stanowiska obu stron.

Zydel, moj przyjacielu, czy mnie tez chcesz przeprosic, czy nadal jak piszesz chcesz mi "przypierdolic w szczeke"? W imieniu Grego-wal chce cie Zydel-moj-przyjacielu przeprosic, ze nazwal cie wiekszym chamem. Musisz wiedziec, ze tak jak ty jestes autorytetem od basenow (i trzezwego myslenia), tak Grego-wal jest autorytetem od klasyfikacji osob, wiec generalnie mozna go olac. Zydel, co do basenow, zamiast codziennych wojazy do sklepow z kalkulatorem w lapie i poniewaz jestes juz na Florydzie, popros Stana Mazura zeby was zawiezli np do Palm Beach I pokazali wam prawdziwe kapieliska. Zydel, ja mam basen, ktory kosztuje mnie miesiecznie okolo $150.- Moj poolboy nazywa sie Raul Ramirez. Good luck!

Nie czytałem poprzednich wpisów, ale w te wakacje w USA przerobiłem 2 baseny tj miałem styczność i przyjemność używać.

I tak pierwszy mniejszy. Konstrukcja to cienka karbowana blacha jako szkielet, skręcana śrubami, a w środku guma. Nie polecam. Basen ten któregoś ranka(śruby nie wytrzymały, a raczej blacha) pękł i sąsiadowi dzwi do basementu wyrwało!!:)

Drugi znacznie większy i o innej konstrukcji. Ową gumę podtrzymywały tylko plastikowe kołki(stojące pionowo. pentelka na górze do zahaczenia na dole podstawka), które z basenem pełnym wody tworzyły dość stabilną konstrukcję.

Do filtrów należy dodawać jakieś chemikalia bo szybko się robi zielono w basenie.

Poza tym super zabawa, ale wody to potrzebuje duuuużżżżooooooooo. Ten drugi basen to przy moich 183cm woda do pasa i spokojnie w 6 osób można było sobię piłkę poodbijać.

Polecam sprawdzić w HOMEDEPOT cena ok.600$

Lejwodo dzezie. Sam przez parę lat mieszkałem na Florydzie- w Marathon (przy seven mile bridge) gdzie kręcono filmy. W przeciwieństwie do ciebie mój brat (były ochroniarz Ch. Norrisa, v-ce mistrz karate Europy, a dziś włascieciel sieci sklepów, siłownii i producent filmów przygodowych ma w Polsce- pod Białymstokiem w domu basen kryty i koszt miesięczny utrzymania to 10tyś zł.) Lejwodo- w słamsach basen:) Zastanów się. Komu chcesz zaimponować:):) ? Jak wrócisz do rzeczywistości, czyli centrum warszawki do swego blokowiska to co najwyżej zaimponujesz.....

Jeśli masz pisać bzdury nie poparte faktami to lepiej nic nie pisz. PB to kicz florydy na której chyba nigdy nie byłeś. Zacząłem odkrywać, że jako chłoptaś (dziadek) od sprzątania nic nie widziałeś, a polecam wycieczkę na Key West bo to światowa stolica pedałów.

Bez odbioru.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.