Skocz do zawartości
IGNORED

Kody av 988f problem

babel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym was prosic o pomoc i porade.

Posiadam kolumny Koda AV 988F. Ostatnio zauwazyłem, ze w jednej kolumnie bass nie jest czysty... jest nieczysty jakbym nagranie lecialo z winyla, lekko mozna powiedziec pierdzi jakby glosniki byly uszkodzone. Sek w tym, ze glosniki nie sa uszkodzone i oba (sa dwa srednioniskotonowe) graja tak samo. Druga kolumna gra dobrze. Zauwazylem to ostatnio jak sluchalem dosyc glosno muzyki i w jednym kawalku w pewnym momencie byl praktycznie sam bas. Normalnie nie jest to slyszalne jedynie jak leci sam bas i sie wslucham (najlepeij jak przyloze ucho praktycznie do glosnikow). Po prostu graja nieczysto :( Nie jest to wina wzmacniacza bo zamienialem koumny wejsciami i nic to nie zmieniało. Co moze byc tego powodem? Czy mozliwe ze cos ze zwrotnica? Bo oba srednioniskotonowe graja w tej kolumnie tak samo... prosze o porade

https://www.audiostereo.pl/topic/31957-kody-av-988f-problem/

Podmieniłem głosniki i nic się nie zmieniło... w tej samej kolumnie grają nieczysto mimo zamiany głośników. Więc chyba coś jest nie tak ze zwrotnicą. Teraz moje pytanie to: Co mam zrobić? Wymienić zwrotnicę? Jeżeli tak to gdzie moge dostać odpowiednią i jak się dowiedzieć jakie ta zwrotnica ma parametry? Proszę o porady i dzieki za te juz uzyskane.

Myślę, że każdy średnio rozgarnięty dłubacz Ci to naprawi. Jeśli nie, to masz serwis:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ale czy mozecie mniej wiecej przewidziec co uleglo usterce? I jakie tego moge byc koszty? Z serwisem raczej nie wypali poniewaz nie mam juz dokumentow a zadengo dlubacza raczej nie znam (u mnie w miescie kiepsko z tym). Nie chce tez aby mi jakis gość wstawil jakies gorsze czesci do zwrotnicy od tych orginalnych. gdybym wiedział co moze byc [rzyczyna sam wymienilbym to.

• 1 miesiąc później...

Wznawiam temat.

Okazało sie, że jeden z głośników w golumnie jest uszkodzony. Wiecie jakie były montowane głośniki w Kodach AV 988F ?? I gdzie je mozna ewentualnie dostać? O ile w ogóle mnozna... Na Głosnikach nie ma oznaczeń ;/

Zagadaj z tym serwisem, będzie najprościej. Albo kupisz u nich nowy lub nieopłacalnie naprawisz stary.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Z serwisem nie mogłem się dogadać... ale powiedzmy, że już wiem jak zamówić u nich ten głośnik tyle, że już uciekły mi pieniądze na to przeznaczone... I teraz mam pytanie. Głośnik ma najprawdopodobniej uszkodzoną cewkę. Między membranę a kosz włozyłem watę tak aby mambrana miała "ograniczone ruchy". Głośnik już teraz nie wprowadza zakłuceń lecz gra ciszej od reszty. A moje pytanie to: czy mogę narazie słuchać muzyki z taką prowizorką? Nie będzie to jakkolwiek szkodzić? Głośnik i tak wymienie ale po wypłacie czyli za miesiąc a do tego czasu bez muzyki to jak bez tlenu...

Wkładanie/ upychanie czegokolwiek za membranę, to już stary wynalazek...niektórzy nawet takie głośniki później sprzedają na giełdach (sam kiedyś takie głośniki kupiłem, ale dziesiątki). Głośnik nie będzie chrobotał, lecz nie będzie grał basem...zresztą już to sam wiesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.