Skocz do zawartości
IGNORED

POSZUKUJĘ WZMACNIACZA W CENIE OK 3 tys.

nick102

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przyłączam się do pytania autora, przy czym zaznaczam, że poszukuję czegoś lekko! ocieplającego (tylko nie ciepłe kluchy!), przestrzennego, gdzie muzyka ma czym oddychać, z dobrą ekspozycją średnicy i kontrolowanym, niskoschodzącym basem.

Czy ten DENSEN DM10 ma na wyposażeniu pilot?

bagnet, 6 Mar 2007, 11:14

> No niestety ale nie jest aż tak pięknie. Kolega opisywał na tym forum problemy z Xindakiem

To chyba o mnie chodzi, więc czuję się wywołany do odpowiedzi. :)

Fakt jest faktem, że miałem trochę "zonka" z tym wzmakiem. Jednak wizyta u dystrybutora (porównanie z innym egzemplarzem) tudzież wpinanie go w inne systemy pokazały, że to nie wzmacniacz ma problem, tylko pozostałe elementy mojego systemu:

- jeśli chodzi o poziom głośności: transport (o bardzo wysokim poziomie sygnału cyfrowego), DAC (również nie cackający się z poziomem na wyjściu), kolumny (ponad 90dB efektywności),

- jeśli chodzi o problemy z zasilaniem przy włączaniu: wiekowy już dość UPS przy kompie.

Jedyne, co można więc zarzucić Xindakowi to to, że ma dość czułe wejścia. Więc jak ktoś będzie miał pecha i trafi na sytuację podobną do mojej - może mieć problem. Jeśli jednak nie używa się urządzeń o rodowodzie komputerowym (u mnie taki rodowód ma transport), nie powinno być niespodzianek.

Wzmaka mogę więc polecić, aczkolwiek (mimo iż to truizm) po odsłuchu. Na własne uszy przekonałem się, że Xindak nie wpasuje się bez zastrzeżeń w każdy system (opisywałem na forum wrażenia po kilku odsłuchach).

Firma Madral istnieje z tym jednak że ,sprzęt audio jest tylko dodatkiem do ich rzeczywistej działalności -podobnie jak Neel ..modyfikacje audio... ale w rzeczywistośći siedzą w Kolejnictwie !!

Sprzęt sprzedawany jest na indywidualne zamówienie , poza tym mają w asortymencie części do DIY -kondensatory elna , potencjometry alps , wzm.opy !!

Wzmak madrala jest super zrobiony i naprawdę dobrze gra ... klasa electrocompanieta a może i dalej ..!!!

Dobrze naśladuje lampkę ale pamiętajmy że to zawsze tranzystor !!!

Bardzo czuły na okablowanie ..ja proponuję - Audioquest lub...sreberko !!!

Oczywiście najlepiej byłoby sprzet odsłuchać i dobrać pod kątem własnych upodobań !!!

Oprócz Madrala jestem za Nad372 , a na pewno polecanego Electrocompanieta- ten wzmak jest też super !!

>nick102

Szukałbym albo Audio Analogue Puccini najlepiej SE lub jakiegoś MF-a. W tej cenie nic innego nie przychodzi mi do głowy. Musiałbyś jedynie sprawdzić jako to zagra z Twoimi kolumnami.

p. deep

WITAM wszystkich audiofili ponownie. Czy ELECTROCOMPANIET ECI-3 za 3500 oplaca sie wziasc. rok 2002 ponoc stan b dobry. Prosze o odp. co ktos slyszal mam kolumny Esa vivace 3 wiec 3 do 3. mail nick102awp.pl

nick >>>

Coś mi się wydaje, że chcesz kupić coś, co się opłaca, a nie wiadomo czy i jak zagra ( w porównaniu do różnych propozycji) z posiadanymi przez Ciebie kolumnami.

Wiem, że każdemu się spieszy...

Wypożycz, posłuchaj tego i owego...

Może to będzie strzał w dziesiątkę, a może... "pudło".

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Posłuchaj np. Amplifona WL25 (nowa sztuka z ogłoszeń producenta 2,5kz) może to będzie akurat to.

Natomiast jeśli nie boisz się odważnego wyglądu, to warto zwrócić uwagę na wzmacniacz Rock SA. Byłem chyba jego najdłuższym użytkownikiem (nie wiem, czy któryś z forumowiczów posiada ten wzmacniacz) i w mojej ocenie jest to dopracowany produkt, bezawaryjny o bardzo dobrym brzmieniu.

Z maszyn zagranicznych producentów ECI to dobry wybór, podobnie jak Cyrus czy Audiolab, który potrafi miło zaskoczyć. Wszystko zależy od Twoich preferencji.

Pozdrawiam,

BVaudio tez som nienajgorsze.Mam v domu dwa jego produkty i jestem bardzo zadowolony.Cena jest troche vyzej niz 3000zl ale nie o duzo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

BVaudio tez som nienajgorsze.Mam v domu dwa jego produkty i jestem bardzo zadowolony.Cena jest troche vyzej niz 3000zl ale nie o duzo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!

Jeśli przeszliśmy już do lampiaków, to i ja pozwolę sobie coś zasugerować: chiński wzmacniacz lampowy SPARK (obecnie cayin) model 710. Zbudowany pancernie, pięknie wykonany (wygląda na 3 razy droższy niż jest w rzeczywistości), doskonałe podzespoły... i takie też brzmienie. Dźwięk łączy zalety konstrukcji lampowych (średnica i wysokie) i tranzystorowych (niski bardzo dobrze kontrolowany bas). Niebagatelna moc 2x50W, napędzi wymagające kolumny. Co więcej mam go u siebie i zapraszam zainteresowanych do posłuchania.

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.