Skocz do zawartości
IGNORED

jbl e150 czy jbl e250

monolit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, a najbardziej tych którzy mają wymieniony sprzęt.

Odwieczne pytanie: JBL e150 czy JBL e250.

Opinii jest dość mało, za to więcej co mnie niepokoi uwag negartynych co do samego działania np: e150 (coś ludziom szumi, buczy, nie zapina na czas itp).- to budzi obawy co do kupna.

Jeżeli chodzi o e250 to bez większych uwago o działaniu - ale jest droższy i większy (żona zaczyna się stawiać...w małym mieszkaniu takie pudła....mniej więcej)

Teraz wrażenia bo tu jest pole do popisu - no właśnie co mi lepiej zagra w zestawie z h/k avr130 + jbl e60 + jbl e20.

Nie mam możliwości odsłuchu (ba, byłoby najlepiej w domu ale nie da rady)

Pomieszczenie 18m2.

Jeśli macie zdanie, opinie, uwagi, cokoolwiek proszę o wpisy.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/32002-jbl-e150-czy-jbl-e250/

Witam

Powiem krotko i dosadnie mam e150 i nic mi niebuczy dziala prawidlowo i jestem zadowolony co prawda marzy mi sie e250 gdyz mam pokoj prawie jeszcze raz taki jak ty ale e150 daje rady i do 18 metrow bez problemu starczy.

pozdrawiam

Jak Ci nie szkoda kasy to kup E250... To zupełnie inna bajka niż E150...

A jak ktoś Ci powie że to będzie za potężne, to ja odpowiem... A od czego są potencjometry od regulacji suba na jego tylnej ściance :)

Lepiej kupić subwoofer "za dobry" niż "za cienki"...

Lepiej kupić subwoofer "za dobry" niż "za cienki"...

Tak tylko to zalezy od kilku czynikow miedzy innymi kto czego oczekuje i 2 wazny jak nie najwazniejszy od finansow.A tak na marginesie zawsze mozna zadac pytanie "czemu niekupiles czegos lepszego" w Twoim przypadku tez Sebol81:)

Pozdrawiam

• 2 miesiące później...

Tez ostatnio rozwarzam nad tym pytaniem : "jbl e150 czy jbl e250"

wg. opini w gazecie AUDIO: 150 lepiej sobie radzi w stereo i w małych pomieszczeniach.

Natomiast 250 dobrze zagra z duzymi kolumnami i duzym pomieszczeniu powyzej 22m2

Bede miał Mission m34i czyli duze kolumny ale mały pokoj ponizej 20m2. Zalezy mi tez mi na dobrym stereo. I tak samo mam dylemat.

Witam

Jeszcze nie zdarzyła mi się sytuacja żeby mój E250 nie nadążył za Tannoy F4 :) świetny sub do stereo jak dla mnie! chociaż w stereo rozkręcam go minimalnie wszystko to gra w salonie 40m2 pod kontrolą Onkyo 603 dlatego subika czasem używam w stereo.

Zależy czego się słucha i jak głośno się słucha :)

Ja dynamikę subów zawsze testuję na wybranych kawałkach muzyki techno... A suby rozkręcam na minimum 60% poziomu głośności... I wtedy wszystko staje się jasne :)

• 3 miesiące później...

Odświerze temat i wkleje fotki wzmacniacz suba JBL E 250 .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2961-100003221 1191614941_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.