Skocz do zawartości
IGNORED

Ciekawe pytanie... :)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam wszystkich. Zastanawiam się nad jedną kwestią, która spędza mi sen z powiek :). Po zakupie nowych kolumn Audio Academy Phoebe II zacząłem eksperymentować kabelkami. Początkowo podłączyłem Audioquestami Type 8 i byłem zadowolony, ale jednak poczułem lekki niedosyt góry. No i wpadłem na pomysł żeby dołożyć jeszcze kabelki Audionova Solaris i zdecydowanie poprawiła się góra, ale czy przez takie kombinowanie nie tracę troszkę na ogólnym dźwięku??? Dodam jeszcze, że kolumny nie mają bi-wire, więc wszystko podłączam pod te same wyjścia. Ciekawy jestem opinii szanownych kolegów... Swoje spostrzeżenia przedstawię później ponieważ nie chcę nikomu nić sugerować.:)

https://www.audiostereo.pl/topic/32057-ciekawe-pytanie/
Gość

(Konto usunięte)

No właśnie to jest bardzo dobre pytanie... :) Zauważyłem poprawę wysokich tonów, ale jakby spłaszczenie troszkę średnicy... Z drugiej stronu może to jest czysto subiektywne, ponieważ istnieją na rynku kable wykonane z plecionki miedzi ze srebrem o czym na pewno wiesz Bartku. A może wykonałbyś dla mnie jakieś kabelki, które połączyłyby średnice i bas Type 8 z pięknym odtworzeniem wysokich tonów Solarisa, a do tego nie powodowały "odchudzenia" dźwięku???

https://www.audiostereo.pl/topic/32057-ciekawe-pytanie/#findComment-719142

Moje pytanie miało zabarwienie lekko żartobliwe.

Co do kabli to ciężko mi jest powiedzieć czy byłbym w stanie zrobic coś co Cię zadowoli natomiast w tej chwili nie robię juz kabli które robiłem i sprzedawałem (jeżeli o to chodzi). Zarzuciłem ten proceder z uwagi na małą opłacalność. Kable które opracowałem z czasem zaczęły przynosic za mało satysfakcjonujacy zysk żebym kontynułował ich wytwarzanie. Konkretnie cena za jaką ją sprzedawałem była zbyt niska w stosunku do kosztu produkcji i pracochłonności ich wytworzenia. Podnosić ceny nie było sensu bo nawet przy tej ceni w jakiej sprzedawałem sprzedawało się ich raczej mało, w końcu to produkt no-name :) Chętnie dostarczył bym Ci jedną parę na odsłuch, moze by Ci się spodobały , ale niestety nie posiadam i nie jestem nawet w stanie zrobić w tej chwili jednej pary. Materiały zamawiałem zawsze kompleksowo na kilkanaście par. gdybym pozamawiał na jedną to koszt wytworzenia takowaej wyszedł by mnie mniej więcej taki jak cena jednej pary czyli jakies 700-800zł. Jak zamówię materiały na 10-15 par to będę musiał sprzedać 3-4 pary zeby te materiały mi sie zwróciły, a więc realne zyski z takiej operacji zobaczyłbym w lipcu lub sierpniu jak bym te 3-4 pary sprzedał :) Dlatego co do moich kabli nie jestem Ci w stanie pomóc. Nie wykluczone ze powróce do wytwarzania kabli, ale na pewno już z czymś nowym i jeśli wogóle to pod jakąś oficjalną marką bo "partyzantka" na dłuzszą metę jest mecząca.

Ogólnie to polecam Ci nie kombinowac z podwójnymi kablami jeżeli nie masz podwójnych gniazd tylko po prostu poszukać lepszych i bardziej odpowiadajacych Ci brzmieniem kabli. Myśle ze nie będziesz miał problemu ze znalezieniem kabli mających jeszcze lepsze wysokie i średnice również, to tylko kwestia czasu i pieniedzy, szczególnie pieniedzy bo wszystko co dobre niestety kosztuje, a okazje i "tak wiele za niewiele" zawsze okazują się kompromisem.

powodzenia w poszukiwaniach

https://www.audiostereo.pl/topic/32057-ciekawe-pytanie/#findComment-719154

Myślę że aby osiągnąć satysfakcjonujący cię dźwięk możesz poszukać w katalogu Audionovy - ja niedawno zakupilem Quasarusa Standard - i pomimo że jeszcze "niewygrzany" to prezentuje właśnie te cechy których szukasz. Recenzja która moim zdaniem nieźle oddaje charakter tego kabla jest na Highfidelity OnLine w archiwum.

Pozdrawiam,

kris_k

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

https://www.audiostereo.pl/topic/32057-ciekawe-pytanie/#findComment-719281

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.