Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

.. i kupe kasy na nietrafione sprzęty poszło ,ale nie uważam tego za porażkę, bo to dobra lekcja była choć kosztowna.Życzę ci powodzenia

Poczytałem sobie o tej twojej "kupie kasy" :). Stary, Ty nawet jeszcze nie zacząłeś tak naprawdę jej wydawać :). Jak na takie hobby jak te :). Też ci życzę powodzenia :). A swoją drogą to dlaczego nie ukażesz swojego sprzętu w "o mnie" wstydzisz się Amplifona? mógłbyś od razu historię swoich wydatków wypisać jak czynią to niektórzy, bo tak na słowo to nie bardzo chce się wierzyć po lekturze twoich wpisów.

Pozdrawiam jeszcze raz i powodzenia z tym hobby życzę. Bo widzę, że jeszcze ciągle sporo dotyka Cię problemów.

Edit:

Zamień na takiego jak mój (prawda ze piękny?) i po problemach będzie :).

post-17560-100008599%201229982345.jpg

Daj fotkę swojego będzie do pary.

Edytowane przez jarkog

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

jarkog, nie pal już więcej tego świństwa...

i miałeś tu wrócić dopiero, jak posłuchasz amplifona albo monosów na diabełkach i będziesz gotów to opisać.

A jak Cię nie będzie, to niech Cię nie będzie. OK?

jarkog

Ty to chyba musisz cos palic...:)

:) Rzuciłem to świństwo już 15lat temu. O to spytaj Rezyslawa lepiej. Tak jest najarany (pytanie czym) że odpowiada jeszcze po moim już praktycznie pożegnaniu się słowem Tymczasem i to w dodatku jego odpowiedź dotyczy posta którego do niego nie kierowałem :) a do Krzycha :). Może ty mi powiesz co go w tym poście mogło uwierać? Ja o nim już zapomniałem jak o wczorajszej wodzie puszczonej z kranu. Ale on musiał się odezwać, hmm. To coś co on pali to dopiero musi nieźle trzymać :).

Mimo to i tak mam do Was sympatię, bo wiem, że jeszcze dorośniecie. I wiem, że w waszym wieku też tego nie wiedziałem. Właśnie, może się pochwalicie wiekiem w ustawieniach konta? Bo zalatuje mi tu jakąś niedojrzałością. Sorry za tę pedagogikę, ale sami się kiedyś o tym, przekonacie.

Powtórzę więc TYMCZASEM... i nie wywołujcie już wilka z lasu :). Chyba, że chcecie nadal z waszej winy niemerytorycznie tu sobie ze mną pisywać :).

Edytowane przez jarkog

no ten gość jest pieprznięty po prostu... mam prośbę do adminów i moderacji o wyłączenie pana jarkog z wątku o amplifonach, jako osobnika uciążliwego dla otoczenia i nie wnoszącego tu merytorycznych wartości. czy ktoś wie, jak coś takiego zrobić?

Edytowane przez krzych

Kolego imacman nie podawaj informacji jako humorystyczną,bo z mojej strony nie było jakich kolwiek INWEKTYW kierowanych co do ciebie!

Nieładnie Kolego, oj nieładnie.

A to kolega już nie pamięta użytego przez siebie określenia Yanka Muzykanta? :)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Imacman,ty chyba nie potrafisz czytać,Yanko Muzykant odnosił się do twojego Yakina nie do ciebie!

Ale słowo MĄDRALA rzucone przez ciebie w moją stronę jest okey?

Nieładnie Kolego! oj nieładnie.

Może też coś jarasz? :)

Imacman,ty chyba nie potrafisz czytać,Yanko Muzykant odnosił się do twojego Yakina nie do ciebie!

Ale słowo MĄDRALA rzucone przez ciebie w moją stronę jest okey?

Nieładnie Kolego! oj nieładnie.

Może też coś jarasz? :)

Ja nie twierdzę, że odnosiło się do mnie. Było to lekko pogardliwe określenie wzmacniacza, który jest moją własnością. Nie czuję się obrażony, ale bardziej rozbawiony, bo znam ludzi o wiele bardziej znających się na rzeczy od Ciebie, którzy na Yaqina nie powiedzieli by, tego co Ty. Znają możliwości różnych wzmacniaczy i w oferowanej cenie Yaqin jest na prawdę świetnym wzmacniaczem.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Hahahaha,no nie, a co ja takiego złego napisałem o Yakinie?

Wyluzuj Kolego, nie pal bo znowu bredzisz.

Co do Yancia Muzykanta,przecież ładnie grał.:)

Co do ludzi bardziej znajacych się o de mnie, to i vice-versa, nie sądzisz?

Hahahaha,no nie, a co ja takiego złego napisałem o Yakinie?

A co to, lub kto to jest Yakin? :)

chyba nie chodziło Ci o Hakana Yakın (ur. 22 lutego 1977 w Bazylei), szwajcarskiego piłkarza tureckiego pochodzenia? :)

Edytowane przez Imacman

A i bij się w piersi za mądrale bo nie masz odwagi widzę się przyznać.

To tak na zakończenie przekomarzeń.

Rydz, jak się czujesz urażony za Madralę, to przepraszam, nie mam zamiaru toczyć z nikim wojny.

Zacytuję tu słowa Andrzeja Stelmacha "jesteśmy poważnymi ludźmi, badziewiaków dobra muzyka nie interesuje"

Mam nadzieję, że zakopiemy topór wojenny i będziemy dyskutować już tylko na tematy związane z szeroko rozumianym AUDIO.

italus,

masz jeszcze te monobloki? jakie wrażenia? może Ty coś napiszesz o monosach w SE na 6C33C?

... fajny był ten prosty design pierwszych wersji amplifonów z hebelkami ;-)

k.

p.s. no i mamy 2 tysiące postów :-)

WT-15SE miałem chyba około dwóch lat kolejno po WT-30 II i po WT-40 , każdy z tych Amplifonów gra inaczej , miałem te monobloki z preampem pasywnym do kompletu , zestaw zakupiony bezpośrednio od Pana Piwowarczyka bezpośrednio po generalnym przeglądzie i regulacji , sprzęt został u właściciela firmy od osoby która zostawiła ten komplet w rozliczeniu biorąc nowego WT-40 II , powiem tak dla osoby której wystarczy 15 Watt z lampowej końcówki są to dobre monobloki , kolejna rzecz moje egzemplarze miały już swoje lata bo były produkowane sporo czasu temu i w zapewne ograniczonej ilości , osobiście najbardziej pasował mi dźwięk WT-40 i będę chwalił ten wzmak zawsze , w przypadku monobloków dokuczał dosyć znacznie duży szum samych monobloków który był znacznie słyszalny z nawet dużej odległości od kolumn w czasie gdy CD nie grało i nawet niekiedy zdarzało się usłyszeć lekkie brumienie czego w modelu WT-30 II oraz WT-40 nie stwierdziłem , także od strony użytkowej jak i dźwiękowej zdecydowanie polecam jednak model WT-40 którego miałem lat kilka i być może kiedyś wrócę do lamp 6c33c bo ich dźwięk bardzo mi odpowiadał jakby nie było , a czy to będzie kolejne wcielenie Amplifona w modelu WT-40 II , czy też lampa 6C33C znajdzie aplikację w innej konstrukcji to dopiero czas pokaże - Pozdrawiam - italus

P.S.

Może teraz decydując się na kupno Amplifona będzie mnie stać na nówkę sztukę prosto od producenta , wszystkie te które miałem pochodziły z drugiej ręki a ja byłem ich drugim lub kolejnym użytkownikiem.

Takie same właśnie chciałem kupić w zeszłym roku po tym jak aktywne monitory mnie nie przekonały. Ale mało o nich jest a w zasadzie o brzmieniu to nic nie ma. Szły głównie do stanów chyba. Te które ja chciałem kupić to podobno śp. Perepeczki własność postawiona jako komisowe były(4000zł). Tak twierdził sprzedawca. Jednak bałem się zaryzykować. Od początku 2007r. pojawiają się na allegro z tymi własnie zdjęciami które wkleił kolega Italus od czasu do czasu ale nie wiem czy te same (ostatnio po 3000zł były chyba). W rozmowie z producentem dowiedziałem się zę mają jakieś specjalne układy elektroniczne do transformatorów aby zmniejszać ich nasycenie czy coś. Już nie pamiętam. W każdym razie chodziło o jakąś poprawę pracy traf wyjściowych bo trudno je było od razu tak wykonać aby działały jak powinny z założenia.

Italus, chętnie poczytam coś o ich brzmieniu. Jak je masz to skrobnij coś.

Mój WT-30 II którego bardzo miło i sympatycznie wspominam

jarkog

Niestety moje WT-15 SE zostały sprzedane chyba w 2007 lub w 2008 roku tak jak wskazują na to daty na zdjęciach które zamieściłem , powiem tak nie jestem osobą zbytnio osłuchaną ale zdecydowanie wybrałbym WT-40 zamiast WT-15 SE , a mniemam że model WT-40 II gra jeszcze zacniej czyli lepiej - italus

post-2250-096329200 1297898546_thumb.jpg

rydz

kłopotu nie miałem żadnego z monoblokami , grałem na nich krótko , nie podpasował mi ich dźwięk i niezbyt duża moc dlatego zdecydowałem się je sprzedać dalej - italus

I jeszcze tylko Preamp do kompletu WT-15 SE

post-2250-062090600 1297900883_thumb.jpg

post-2250-053021400 1297900897_thumb.jpg

Co do głośnego grania (a raczej mocy), to na Amplifonie wt-30II to używałem gały tak na godzinie 9 czasem 10 do słuchania. Więcej nie potrzebowałem, dlatego dla mnie te monobloki byłyby pewnie wystarczające. Mimo iż te ich 15W to trochę na wyrost jest podawane. Naprawdę miały coś lekko ponad 10W z tego co pamiętam z rozmowy telefonicznej. Gdybyś teraz tak mógł ocenić swoją głośność odsłuchu na Wt40 z maksymalną na monoblokach, to w jakim położeniu mniej więcej byłaby gała WT-40?

Edytowane przez jarkog

Co do głośnego grania (a raczej mocy), to na Amplifonie wt-30II to używałem gały tak na godzinie 9 czasem 10 do słuchania. (...) Gdybyś teraz tak mógł ocenić swoją głośność odsłuchu na Wt40 z maksymalną na monoblokach, to w jakim położeniu mniej więcej byłaby gała WT-40?

mimo ładnych kilku lat na karku, nasz wesoły druh jarkog wciąż przeżywa audiofilskie cierpienia młodego Wertera... uch, te nastoletnie fascynacje "gałą" i jej położeniem. w starym ciele młody duch! ;-)

mimo ładnych kilku lat na karku, nasz wesoły druh jarkog wciąż przeżywa audiofilskie cierpienia młodego Wertera... uch, te nastoletnie fascynacje "gałą" i jej położeniem. w starym ciele młody duch! ;-)

Moje pytanie, mój cel w nim zawarty. Skoro nasz kolega krzych nie rozumie po co, to trudno. Widocznie ma za mało lat na karku. Nie do ciebie było kierowane ale ty lubisz spamować we własnym wątku dodatkowo nie wnosząc do niego tym wpisem nic po za potwierdzaniem własnej niedojrzałości :). Widać kolego krzych, że przeżywasz jakieś cierpienia młodego. Tak, właśnie po prostu młodego. W młodym ciele pewnie ciągle jeszcze bardzo młody duch ;-). Ale ja mogę to zrozumieć :).

Edytowane przez jarkog

stary, czy Ty umiesz powiedzieć coś twórczego? coś zupełnie samodzielnie i od siebie? czy tylko - tak jak dotąd - powtarzać rzeczy, które gdzieś widziałeś lub przeczytałeś? pytanie oczywiście jest retoryczne. a teraz idź w swoją stronę dalej badać położenie "gały". i nie zawracaj tu gitary.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.