Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

wklej jakąś fotę

Ok, wieczorem zrobię jakąś sesję zdjęciową;)

Przy okazji, to coś mi się wydaje, że masz swój udział w nabytym przeze mnie WT 40.

Czy to aby nie od Ciebie dostałem namiar na Amplifona z Łodzi?

chyba nie umiem dodawać fotek.

Da się w ogóle wrzucić tu foto bezpośrednio, czy trzeba korzystać z odrębnego url?

A propos XLR to nie próbowałem gdyż nie mam takich wejść w swoim.

I sprzęt mam od Marka, którego pozdrawiam przy okazji, jeśli w ogóle jeszcze zagląda tutaj.

TACD 01.Juz się umówiłem na odsłuch z moim byłym WT 40 II :)

Jeśli ten odsłuch jest zaplanowany na Minasach to bardzo proszę o kilka słów recenzji. Jak Pan Bóg dopuści to już niedługo mój tandem odbędzie wycieczkę do Tychów czyli Studio 16Hertz ;)

Edytowane przez veni79

Oczywiście ,że na Minasach Premium i Standard więc porównamy system jak i kolumny

A ja pozdrawiam Krzyśka ,który jest ,jak mi pisał ostatnio ,szczęśliwym posiadaczem mojego byłego Amplifona WT 40 II i zgodził się na zrobienie małego odsłuchu

Kto się bawił w wymianę kondów wyjściowych w odtwarzaczu?

Jeszcze sie nie bawiłem ale jak znam siebie to tylko kwestia czasu ino jest mały problem bo tam ciasnawo jest bosą dwie pary kondów

Może w wersji bez xlrów jest więcej miejsca

Edytowane przez Rezyslaw

Ja mam zaaplikowane fabrycznie Mundorf Silver Oil. Z tego co wyczytałem na tym forum to więcej do szczęścia nie potrzeba;).

No może jeszcze zmiana kwartetu lampek. Ja mam od nowości Tesle. Poszukiwał będę Mullard'ów albo Bugle Boy'e

Ja mam zaaplikowane fabrycznie Mundorf Silver Oil. Z tego co wyczytałem na tym forum to więcej do szczęścia nie potrzeba;).

No może jeszcze zmiana kwartetu lampek. Ja mam od nowości Tesle. Poszukiwał będę Mullard'ów albo Bugle Boy'e

to chyba potrzebna Ci jest tylko para żarówek ECC88 tych przednich bo te tylnie nie mają wpływu?

muzę to sprawdzić,mam dwie kwadry Tesle/Amperex i Tesle/Philips SQ ale zawsze Tesle były z tyłu a zmieniały się te frontowe ,zobaczymy co wyjdzie z mixu Philips SQ/Amperex

to chyba potrzebna Ci jest tylko para żarówek ECC88 tych przednich bo te tylnie nie mają wpływu?

A tego nie wiem, jakoś zawsze liczyłem się z wymianą całej czwórki. Trzeba będzie zasięgnąć wiedzy u źródła ale pewnie jest tak jak mówisz.

A propos kondensatorów: jeśli grasz na V-cap'ach to powiem Ci, że mam drugi egzemplarz Tacd 01 gdzie właśnie zamiast XLR-ów p. Piwowarczyk dołożył obok V-cap'ów Mundorfy. Tak więc mam możliwość szybkiego przełączenia między V-cap a Mundorf. Różnica słyszalna od pierwszego taktu. Tak więc nie ma co się zastanawiać;)

A tego nie wiem, jakoś zawsze liczyłem się z wymianą całej czwórki. Trzeba będzie zasięgnąć wiedzy u źródła ale pewnie jest tak jak mówisz.

A propos kondensatorów: jeśli grasz na V-cap'ach to powiem Ci, że mam drugi egzemplarz Tacd 01 gdzie właśnie zamiast XLR-ów p. Piwowarczyk dołożył obok V-cap'ów Mundorfy. Tak więc mam możliwość szybkiego przełączenia między V-cap a Mundorf. Różnica słyszalna od pierwszego taktu. Tak więc nie ma co się zastanawiać;)

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem,masz tam dwie pary RCA i na każdym inne kondy?

a jakie V-capy ?

A tego to już nie wiem. Na pewno seryjne, tj. instalowane w Staszowie. Marny ze mnie elektronik, więc samemu nic nie działam.

A żarówki wiadomo, trzeba będzie wymienić. Fajnie że wspomniałeś o wymianie tylko pary. Jeśli tak jest w rzeczywistości to dużo łatwiej/taniej będzie upolować dobraną parę niż kwartę.

Pytanie tylko: Amperex czy Mullard. Przydała by się taka tabelka jak jest ta niebieska do ecc82;)

A zresztą już niedługo mam nadzieję będzie większy dylemat przede mną: Minas czy Aries?

Oto jest pytanie;)

Edytowane przez veni79

A tego to już nie wiem. Na pewno seryjne, tj. instalowane w Staszowie. Marny ze mnie elektronik, więc samemu nic nie działam.

A żarówki wiadomo, trzeba będzie wymienić. Fajnie że wspomniałeś o wymianie tylko pary. Jeśli tak jest w rzeczywistości to dużo łatwiej/taniej będzie upolować dobraną parę niż kwartę.

Pytanie tylko: Amperex czy Mullard. Przydała by się taka tabelka jak jest ta niebieska do ecc82;)

A zresztą już niedługo mam nadzieję będzie większy dylemat przede mną: Minas czy Aries?

Oto jest pytanie;)

Szkoda ,że wcześniej nie dałeś znać w klubie S16Hz bo miałem przez miesiąc Ariesy i Minasy to można było się umówić,jak chcesz posłuchać Minasów Premium to nie ma problemu jeżeli niezbyt daleko od Radomia

W sumie daleko nie mam, Warszawa się kłania;) Dziękuję serdecznie za ofertę zaproszenia. Na pewno będę pamiętał, jednak na dzień dzisiejszy mam inne priorytety, w maju spadam z ambony.;) Na razie wszystkie inwestycje audio wstrzymane;(

czy ktoś z Was słuchał połączenia WT 30 lub WT 40 z Audio Physic Virgo 2?

Mój kolega słuchał z wt 30 i tak średnio mu się podobało. Ostatecznie wybrał Ushery 6311 i powiem, że zaskakująco brzmi to bardzo fajnie

jakby ktoś z szanownych forumowiczów miał do sprzedania WT30/40 to prośba o info na prv

jakby ktoś z szanownych forumowiczów miał do sprzedania WT30/40 to prośba o info na prv

Sajmon77 tutaj masz z ostatniej serii produkcji http://allegro.pl/amplifon-wt30-iii-i4207171944.html

pozdrawiam,

Andrzej

Edytowane przez studernote

Pisze z Żywca ;)

No to trochę daleko, ale jeśli bywasz w Warszawie to daj znać, może uda się zorganizować jakieś spotkanie. Piszę "może", gdyż jak pisałem wyżej zbliża się "mój dzień" i mam sporo na głowie;)

W każdym razie jak coś to wal śmiało na priva.

Tak się składa, że WT30 z aukcji, którą wkleił kolega Studernote, należy do mnie więc możliwe że po ewentualnym odsłuchu będziesz miał co taszczyć do chałupy;)

... a parę kilogramów jest do dźwigania;)

Edytowane przez veni79

No to trochę daleko, ale jeśli bywasz w Warszawie to daj znać, może uda się zorganizować jakieś spotkanie. Piszę "może", gdyż jak pisałem wyżej zbliża się "mój dzień" i mam sporo na głowie;)

W każdym razie jak coś to wal śmiało na priva.

Tak się składa, że WT30 z aukcji, którą wkleił kolega Studernote, należy do mnie więc możliwe że po ewentualnym odsłuchu będziesz miał co taszczyć do chałupy;)

... a parę kilogramów jest do dźwigania;)

Widzę ,że do 30ki dajesz w gratisie user manual od TACD 01 :))

He he, rzeczywiście, pomyliłem książeczki. Ale już nie chce mi się zmieniać tego zdjęcia.

Uznajmy to za przypadkową reklamę genialnego CD'ka;)

Edytowane przez veni79

Dziś wsadziłem do TACD 01 rosyjskie lampy współczesnej produkcji ECC 88 Genalex i okazało sie ,że lampami można zwiększyć bas,te żaróweczki zrobiły na mnie duże wrażenie ,co prawda nie grają ta słodko jak Amperexy ale można wyprodukować nowe przyzwoite lampy!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.